Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ljótr Smĺgesjř / Simon Asgaard

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ljótr Smĺgesjř
Dwaler


Joined: 16 Dec 2007
Posts: 6

PostPosted: Sat Dec 29, 2007 11:44 pm    Post subject: Ljótr Smĺgesjř / Simon Asgaard Reply with quote

Echte naam: Ljótr Smĺgesjř
Alias/schuilnaam: Simon Asgaard
Leeftijd: 39 jaar
Beroep: Visser, smokkelaar, informant

Uiterlijk:
Ljótr is een vrij lange man; bijna een voet langer dan de gemiddelde man. Dat maakt hem imposant, waar hij soms maar al te graag gebruik van maakt. Hij heeft donkerblond haar dat tot over zijn schouders valt, en zijn sik bestaat uit twee vlechten (versierd met kraaltjes). Voor zijn heldere, blauwe ogen zijn al meerdere vrouwen gevallen. Hij draagt vrijwel altijd een wit overhemd met daarbij een bruine broek. Zijn anorak hoeft hij in dit warmere klimaat niet te dragen, maar hij heeft het kledingstuk nog steeds bij zich.

Persoonlijkheid:
Ljótr doet zich graag dommer voor dan dat hij daadwerkelijk is. De zelfbeheersing die hij heeft en zijn denkvermogen zijn de sterkste eigenschappen die hij heeft. Zoals de meeste Noorderlingen is hij vriendelijk en vrij nuchter, en zegt hij gewoon waar het op slaat. Dit, gecombineerd met zijn koppigheid, heeft ervoor gezorgd dat hij al enkele malen in de problemen is gekomen. Hij houdt wel van een praatje, maar het moet dan toch wel enige inhoud hebben. Hij is geen vechtersbaas, en hij bluft zich liever ergens uit.

Achtergrond:
Ljótr is geboren in Averřy, een gemeente in het land Mřre og Romsdal. Ingmar Smĺgesjř, zijn vader, is een visser en handelaar. Weliswaar handelde hij op de zwarte markt, maar men doet vaak veel om wat extra geld in het laatje te brengen. Lillian Smĺgesjř, zijn moeder, hielp aan het vissen mee door de netten en kooien geregeld te repareren en zij zorgde voor de kleine Ljótr totdat hij oud genoeg was om mee te gaan vissen. In eerste instantie vond hij het geweldig om mee te varen met zijn vader, maar het was zwaar werk. En hij snapte niet waarom hij in sommige gevallen in zijn slaaphut moest blijven terwijl Ingmar een ander schip praaide.

Toen Ljótr wat ouder werd begreep hij wat zijn vader naast het vissen deed. Het vissen op kreeft en krab was niet altijd even winstgevend, maar er moest toch brood op de plank komen. Af en toe eens wat smokkelen kon geen kwaad, en het bracht toch dat net beetje extra geld in het laatje. Na een aantal jaar werd Ljótr dekbaas en kreeg zodanig veel met de smokkelaars te maken. Zijn vader begon immers al wat ouder te worden, en bleef liever in de kapiteinshut zitten en niemand nam hem dat kwalijk. Afgezien van het feit dat de kapitein baas op het schip was, bleek Ljótr gevoel en talent voor het werk te hebben. Zowel voor het vissen als het smokkelen en onderhandelen.

Enkele jaren nadat Ljótr dekbaas werd overleed zijn vader; een ongeluk op het dek. Ingmar was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Omdat ze van een enorm goede vangst genoten was hij op het dek een praatje komen maken met de bemanningsleden. Het was ruw weer, en een ongelukkige golf sloeg hem van het schip af. Hij werd levend uit het water gehaald, maar te laat om onderkoeling tegen te gaan. Logischerwijs werd Ljótr kapitein van de vissersboot. De jaren na de dood van Ingmar waren voor zowel Lillian en de visserij slecht. De vrouw van Ingmar werd ziek, en het leek ongeneesbaar te zijn. De vangst viel tegen, en Ljótr besloot om zich meer met smokkelen bezig te houden.

Ongeveer zes jaar na de dood van Ingmar overleed Lillian na een lange lijdensweg. De dood van Ingmar deed Ljótr niet veel; natuurlijk was het rot om een vader te verliezen, maar de manier waarop was enkel een risico van het vak. Na de dood van zijn moeder, echter, kwamen de emoties bij hem los. Hij greep naar drank alsof het zijn enige reddingsmiddel was, wat hem niet populair maakte bij zijn bemanning. De bemanningsleden besloten om het schip te verlaten, en gingen op zoek naar een ander schip, omdat ze niet langer met de nieuwe en onbetrouwbare Ljótr konden varen. Hij wist een nieuwe bemanning bij elkaar te krijgen waarvan hij dacht dat ze wel te vertrouwen waren.

Inmiddels was hij een bekend en berucht man in het Verre Noorden geworden. Er was niet echt sprake van een organisatie onder de smokkelaars, maar anders zou Ljótr zeker de leiding voeren. Daarom stemde men in met zijn plan om verder naar het zuiden te gaan, om ook die wateren te bevaren. In eerste instantie verliep alles prima, maar na verloop van tijd kwamen ze in het vaar water van andere smokkelaars terecht. Die waren niet blij met de nieuwe concurrentie en het bleek dat zij wel georganiseerd waren. Een oorlog tussen de twee partijen brak uit die enkele jaren duurde, maar voor Ljótr kwam het einde toen hij verraden werd door één van zijn eigen bemanningsleden.

Het was dom geluk dat Ljótr deze aanval op zijn leven overleefde (begin nooit een gevecht met de man in een kroeg!), maar dit maakte hem wel weer nuchter. Hij wist niet langer wie hij wel of niet kon vertrouwen. Hij besloot om te vluchten naar het Zuiden; hoe dat lukte is weer een verhaal apart (misschien wil hij dat wel vertellen tijdens een paar borrels). Daarbij heeft hij vrijwel alles moeten achterlaten; zijn huis, eigendommen, rijkdom en boot. Het was lastig om weer aan werk te komen, maar uiteindelijk kon hij als dekknecht aan het werk op de Wassende Maan. Met zijn ervaring en enkele gouden kronen werd zijn reis naar Raganorck betaald.

En hij was zojuist gearriveerd op de kade van Ankele-Haaie. Het leek hem een degelijke stad om zijn criminele praktijken voort te zetten, om zodanig ooit weer een schip aan te schaffen. Weer als dekknecht aan het werk aan boord van een schip was niks voor hem, gezien zijn ervaring, en je werd niet zomaar dekbaas of kapitein.

Andere kenmerken/opmerkingen:
Zijn maďskolfpijp heeft hij niet achtergelaten. Hij bezit bij aankomst in Raganorck nog vier gouden kronen en twaalf zilveren kronen. De gouden kroon is ietsjes meer waard dan een goudstuk, en de zilveren kroon gelijk aan een zilverstuk.

~ ~ ~

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sun Dec 30, 2007 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

Prachtig karakter, voor mijn gevoel een goede opbouw naar hoe hij in zijn nevenactiviteiten is gerold (het smokkelen) en hoe hij is geworden zoals hij is.

Ook biedt jouw achtrgrond genoeg aanknopingspunten denk ik om een mooi verhaal te schrijven, dan wel iets aan te knopen met andere karakters.
Een zeer mooie toevoeging aan Raganorck, een hartelijk welkom gewenst!

Is het portret mogelijk ook door jouwzelf getekend?
_________________


Uw Shoppe om de Hoeck
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Ljótr Smĺgesjř
Dwaler


Joined: 16 Dec 2007
Posts: 6

PostPosted: Sun Dec 30, 2007 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

Dankjewel! Dat is fijn om te horen, omdat ik zelf niet helemaal tevreden met het geheel was (geschiedenis is meerdere malen overnieuw geschreven). ^_^

Helaas heb ik de tekening zelf niet getekend.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Mon Dec 31, 2007 12:04 am    Post subject: Reply with quote

Allereerst wil ik je bedanken voor je emailtje. Fijn hoe je het initiatief neemt en ons gewoon laat weten dat je iets moois geschreven hebt. Ja, mooi, want je karakterbeschrijving geeft ons en jezelf een blik op de achtergrond van je karakter en aanknopingspunten voor spel met anderen, maar verzwijgt ook weer genoeg om te zorgen voor verassingen in de toekomst.

Mocht je nog informatie zoeken, dan heb ik hier nog de traditionele welkomstpost voor je:


Welkom in Raganorck!

Mocht je willen lezen aan welke regels je gebonden bent voor het rollenspel, dan raad ik je nog aan de "Basisregels voor Raganorck" en "Roleplaying vragen en antwoorden" en "Wat te doen met drows & draken?" te lezen. Al deze info staat in de draad "De raad der wijzen" , waar zich nog meer nuttige informatie bevindt. Neem a.u.b. even de tijd om die draad te lezen! Voor wat meer achtergronden over de stad Raganorck, bezoek dan eens "Raganorck voor dummies", waar in het kort de situatie in de stad wordt geschetst voor beginnende spelers. Lees ook eens de rest van de website, waar je ook een link naar de encyclopedie vindt. Als je nog vragen hebt over de werking van het forum zelf, ga dan naar de FAQ. De voertaal op het forum is het Nederlands. Dus geen Engelse woorden/namen en begrippen gebruiken. Neem even de moeite om daar op te letten en het aan te passen.

Verder is het erg makkelijk voor de lezers van je berichten als ze je karakter een beetje kunnen volgen. Als je dus van draad wisselt, is het handig om onderin je post te vermelden waar je naartoe gaat en bovenin je eerste post in de nieuwe draad te vermelden waar je vandaan kwam.
Bijvoorbeeld:
- ((Lupijn naar: "Gannon: de hoofdstraat >> Op straat"))
- ((Lupijn vanuit: "De Tien torens >> De toren van Geschiedenis"))

Heel veel schrijfplezier!
_________________
-=Lupijn=-
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Maris
Duister als de Nacht


Joined: 24 Jan 2005
Posts: 56
Location: Gannon

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Leuk dat je er bent!! Vind je karakter erg mooi geworden. Ik denk dat je er een goed verhaal mee kan maken. Ook leuk dat je bent begonnen in de Aankele Haaie, is weer eens iets anders om je personage los te laten dan ergens in het bovengrondse deel van de stad.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group