Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Caldric Balwin Koeriersdiensten - voor al uw bezorgingen

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Caldric Balwin
Sporenzoeker


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 8

PostPosted: Fri Nov 03, 2006 1:21 pm    Post subject: Caldric Balwin Koeriersdiensten - voor al uw bezorgingen Reply with quote

Caldric Balwin kwam vanachter zijn bureau vandaan. Hij griste de twee brieven uit de kast met de vele vakjes achter zich en liep naar de voordeur. Toen bedacht hij zich, liep terug naar de kachel en haalde daar de pot vanaf. Als de koffie die er nog inzat zou inkoken was hij weer hardstikke lang bezig de ketel schoon te maken. Al die onhandige hoekjes ook.

In de deuropening snoof hij de kille, waterkoude lucht naarbinnen. Hij snoof nog een keer. Hij trok de kraag van zijn jas strakker aan en draaide het bordje op de deur om. 'Welkom' werd, 'Aan het bezorgen'. Daaronder stond, in kleinere letters, 'Brieven kunnen door de bus.' En daaronder, nog kleiner, was geschreven: 'Mits geadresseerd'. Het zou de eerste keer niet zijn dat de mensen ongeadresseerde brieven door de bus gegooit hadden. Soms mdat ze niet konden schrijven, meestal omdat ze er op de een of andere manier vanuit gingen dat hij wel wist wat hij ermee moest doen. De onnadenkendheid van sommige mensen schokte Caldric. Tegenwoordig lagen er nog wel eens ongeadresseerde brieven op de mat, maar nu kwam dat omdat de mensen niet konden lezen.

Caldric trok de deur achter zich dicht, draaide de sleutel om en keek naar de eerste brief die was geadresseerd aan een zekere M. Steenbeecke. Omdat hij verder toch niets te doen had, had hij de brief gelezen. Het was een orderbrief voor een winkel in kruiden. Salie, bonenkruid, rozemarijn, tijm, dat soort spullen. Ook veel kruiden die Caldric niet kende, zoals stroeve drakeboomswortel, en koningsblad. Hij moest hiervoor helemaal naar de rand van de stad.

De tweede brief was gericht aan de Universiteit. Het was een saaie verhandeling van iemand wiens dochter was geschorst omdat ze zich had bezondigd aan afkijken tijdens een tentamen. Dit soort brieven kreeg hij wel vaker, rijkelui namen hun kroost graag in bescherming. Dit was echter een extra pikante brief omdat de man een geroemde alumnus van de universiteit was die dreigde zijn 'ruime bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek onzer instituut' met onmiddelijke ingang stop te zetten als zijn dochter niet per direct haar plaats in de banken mocht herinemen.

Caldric ging op weg.

OCC: Caldric verlaat dus zijn kantoor / huis en komt terecht op straat. => Straatleven.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group