Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Een kleine indringer in de Tuinen!!!

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tuinen
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ral'Ysa Tharoïn
Duister als de Nacht


Joined: 11 May 2004
Posts: 58
Location: Ellewoutsdijk

PostPosted: Thu Feb 03, 2005 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Aisthèsis

((Komt vanuit "De gangen van het paleis"))

Voorzichtig zette ze haar blote voeten op de ijskoude, natgeregende tegels en sidderde even. Het regende zachtjes en opgelaten stak ze haar hand op en liet de regen druppels op haar gezicht vallen. Ze liet haar voeten door het natte gras heen strijken en ging er vervolgens languit op haar rug in liggen.
Langzaam kwamen de gedachten weer op en ze dacht aan het verhaal wat ze aan de kasteelkater had verteld. Waarom leefde er hier geen reuzen? Dat mannen die om de hand van een vrouw vragen eerst drie opdrachten moesten volbrengen. Dat ze ver moesten reizen, naar een eiland waar de grootse krijgsgodin huisde, waar draken leefden en de zee om het eiland heen kolkte en schepen te pletter deed slaan tegen de klippen. Waar ze een bloem moesten plukken die boven op een grote berg groeide, die nergens anders groeide en dat mee moest brengen.
Waar ze moesten afreizen naar het kasteel van de Raadselridder en eerst drie raadsels van hem oplossen, waarna ze een een raadsel moesten verzinnen die de ridder zelf niet kon oplossen...
Ze glimlachte en ging rechtop zitten. Ze plukte een grasprietje en draaide het tussen haar duim en wijsvinger.
En uiteindelijk zouden ze lang en gelukkig leven, omdat ze elkaar hadden gevonden en de man alles zonder enige problemen was doorlopen. Ze zouden veel gezonde kinderen krijgen. Die het verhaal zouden doorvertellen aan hun kinderen en die allemaal weer een apart verhaal met zich meedroegen...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Sun Feb 13, 2005 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

((Dasu uit: De tuinen; het huisje van de tuinman))

Buiten voelde hij de regendruppels zachtjes op zijn gezicht landen. Hij keek omhoog en grijnsde; ja hij was vrij! Zonder op te letten liep hij de tuinen in, zijn laarzen maakten een zacht ruisend geluid terwijl hij door het te lange natte gras liep.

Plotseling keek hij omlaag en zag dat hij bijna bovenop iemand was gaan staan. Hij zag een meisje languit in het gras in de druilerige regen liggen. Roodblind haar omkranste een gezicht dat gedomineerd werd door twee helderblauwe ogen. Dasu hield abrupt zijn pas in en had bijna een verontschuldiging gemompelt totdat hij zich realiseerde dat hij besloten had dat helemaal niet praten beter was dan niet praten over bepaalde dingen. Helemaal niet, was iets dat mensen tenminste zouden begrijpen. Hij slikte zijn woorden in.

Hij moest wel een reus lijken nu hij zo hoog boven haar uittorende. Dasu de half-elf reus, tuinman van het edele geslacht Nachtstorm die met niets anders dan een gevonden tuniek, oud gereedschap en doorzettingsvermogen besloten had om de tuinen te temmen. Hij grijnsde bij de gedachte alleen al.
Back to top
View user's profile Send private message
Ral'Ysa Tharoïn
Duister als de Nacht


Joined: 11 May 2004
Posts: 58
Location: Ellewoutsdijk

PostPosted: Tue Feb 15, 2005 6:52 am    Post subject: Reply with quote

Aisthèsis

Het was een blije dag vandaag, ze wou dansen... andere mensen laten dansen. De wereld laten lachen, de fantasie laten prikkelen.

Twee ogen keken de hare aan, ze waren katachtig, amandelvormig... anders.
Ze moet er wel idioot uitzien, zo in de regen liggend, dromend... volkomen drijfnat natuurlijk. Snel krabbelde ze overeind en deed een paar passen naar achter. Zijn haar was erg kort, waardoor zijn puntoren en hoge jukbeenderen haar meteen opvielen.
Ze realiseerde zich dat ze hem maar stond aan te gapen en sloeg snel haar ogen neer, 'mijn excuses, heer.'
Ze tilde de rok van haar jurk lichtjes op en durfde hem niet meer aan te kijken en keek daarin tegen naar haar, onderhand vuile, blote voeten. Ze verstopte ze ze snel onder haar jurk, ze zag er volkomen belachelijk uit. Wat zou hij over haar denken? Dat ze gek was, compleet gestoord om zo in de regen te liggen, om met een stel vuile blote voeten rond te lopen, terwijl er allerlei schoeisel te kopen en te vinden was.
Toch dwaalde haar ogen weer naar het gezicht van de man, sterke lijnen. Het zou haar niet verbazen dat zijn karakter net zo sterk en standvastig zou zijn als zijn gezicht.
Ze was benieuwd naar zijn naam, naar zijn.... verhaal, maar ze zou er niet naar vragen. Het zou hooguit onbeleefd zijn, ze glimlachte wat onzeker naar hem. Ze wist niet of ze hem nu moest aan kijken of dat ze haar ogen bescheiden neer moest slaan, zoals hofdames wel eens deden.

Toen viel haar zijn groene tuniek op, hij was een tuinman... misschien was hij wel boos op haar omdat ze zomaar in de tuinen was gekomen. Zijn gestalte was erg - menselijk... Zijn lichaam verried dat hij zware arbeid had verricht en zijn spiermassa deed hem zijn "magie" afnemen. Hij had wel iets van elegantie, maar meer van het plompe en gespierde. Wat haar enigszins deed teleurstellen, ze had een elf heel anders voorgesteld. Hij was even groot als een man, hij miste toch een beetje zijn magische sferen. Hoewel zijn uitstraling helemaal niet aards was... of in ieder geval anders is dan ze gewend was.

Ze besloot een afwachtende houding aan te nemen, ze was er niet zo zeker van hoe deze onbekende man zou reageren...


Last edited by Ral'Ysa Tharoïn on Sun Feb 20, 2005 8:44 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Mon Feb 21, 2005 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Dasu stak een van zijn grote werkhanden uit om haar overeind te helpen. Hij knikte haar vriendelijk toe.

Achter zich in de struiken hoorde hij iets ritselen. Hij hield zijn hoofd een beetje schuin en draaide zich langzaam om. Voorzichtig sloop hij naar de bosjes toe om te zien wat dat geluid veroorzaakt had. Toen hij er bijna was, vloog er een paniekerige zwarte merel laag over het hoge gras uit de bosjes. Dasu deed van schrik een sprongetje achteruit, struikelde over een rondslingerende steen en viel op zijn kont.

Hij keek even licht beschaamd naar het meisje in de tuinen en trok een scheve grijns terwijl hij weer opstond. Weer liep hij naar de struiken toe. Plotseling zag hij waar de merel zo van geschrokken was. Met een grote grijns greep hij het kleine zwarte katje aan zijn nekvel uit de struiken. De deur van zijn huisje moest zijn opengegaan en het beestje moest zijn ontsnapt. Hoofdschuddend hield hij het diertje voor zich uit, terwijl het katertje speels uithaalde naar Dasu`s neus.
Back to top
View user's profile Send private message
Ral'Ysa Tharoïn
Duister als de Nacht


Joined: 11 May 2004
Posts: 58
Location: Ellewoutsdijk

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Aisthèsis

Zwijgend en betekenisloos stonden ze enkele seconden tegenover elkaar, Aisthèsis probeerde hem zoveel mogelijk niet aan te gapen. Ze frunnikte maar wat aan haar handen en wenste vurig dat er een einde kwam aan deze benauwde situatie.
De vreemde man liep van haar weg en leeg staarde ze hem na, hij had zeker wel brede schouders en was gebruind van het altijd maar buiten werken.
Tot haar plezier stopte het met regenen, het was koud. De haag naast haar hield gelukkig de meeste wind tegen. Toch wist ze niet hoe ze deze jurk zou moeten drogen. Het was haar enigste jurk en ze deelde een kamer met de heer Witvloed, dan kon ze toch niet de jurk ophangen en wachten tot hij droog was. Waarom was ze niet gewoon thuis gebleven? Dan had ze gewoon nog zat kleding bij de hand gehad, dan kreeg ze een warme kop soep van haar moeder om van de kou te bekomen. Ze wist niet meer de reden waarom ze weg was gelopen, althans die wou ze liever niet weten.

Ze had Dasu een hele tijd nagekeken, zonder te weten wat hij nu deed. Ze werd uit haar gedachten gehaald doordat hij struikelde en op het gras viel. Hij draaide zijn hoofd om en er was een blos op zijn gezicht te zien, terwijl zijn lippen ombogen tot een scheve grijns. Ze glimlachte afwezig terug en keek hem gedachtenloos aan. Hij krabbelde behendig overeind en liep naar de struiken. Hij bukte en kwam overeind met een klein, zwart katje, wat voor zijn gezicht bungelde.
Even twijfelde ze, maar ze besloot toch maar naar hem toe te gaan. Ze werd verwarmd door de glimlach de zich om zijn lippen speelde terwijl hij naar het kleine katertje keek. Het diertje was vast van hem. Ze stak haar hand uit en krabbelde het op zijn kopje en keek de vreemde man glimlachend aan, 'is hij van u?'
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Thu Feb 24, 2005 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

Dasu knikte ter bevestiging, maar haalde vervolgens zijn schouders op. Van hem? Dat was een nieuw begrip. Als slaaf was er nooit iets `van hem` geweest. Eigenlijk was het een vreemde gedachte dat hij nu zelf de eigenaar was van een ander levend wezen, al was het dan alleen maar dat van een katertje.

Hij schudde zijn hoofd, nee, hij kon niet bepaald beweren dat het katertje van hem was. Geen enkel leven zou een ander leven moeten kunnen bezitten.

Hij keek het beestje even doordringend aan en zette het toen in de kromming van zijn linkerarm. Met zijn andere hand moest hij het beestje vasthouden anders was het alweer op de grond geploft en er vast vandoor gegaan.

Hij zag het meisje rillen. Ze had het vast koud in die natte jurk. Wie ging er dan ook in de regen op het gras liggen? Hij wenkte haar om hem te volgen en aaide met zijn rechterhand het katertje in zijn armen. Niet alleen omdat het dat leek te waarderen en beloonde met een zacht gespin, maar ook om te voorkomen dat het diertje er vandoor stuiterde.

((Dasu naar de Tuinen; het huisje van de tuinman))
Back to top
View user's profile Send private message
Ral'Ysa Tharoïn
Duister als de Nacht


Joined: 11 May 2004
Posts: 58
Location: Ellewoutsdijk

PostPosted: Fri Feb 25, 2005 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

Aisthèsis

Ze vond Dasu's reactie maar verwarrend; hij knikte bevestigend maar na een stroom van gemengde gevoelens, waar zij geen wijs uit werd, verharde zijn gezicht en schudde hij zijn hoofd. Ze besloot er maar niet op door te vragen.

Zonder een woord te zeggen wenkte hij haar, even was het overbekende moment van twijfel weer aangebroken, maar ze was veel te nieuwsgierig en volgde hem.

((Aisthèsis volgt Dasu naar de Tuinen; het huisje van de tuinman))
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tuinen All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group