Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prosperus &Prudentius

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tien Torens
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 2:10 am    Post subject: Prosperus &Prudentius Reply with quote




Prosperus &Prudentius, Handelverzekerings-Maatschappij


Er wordt vertelt dat P&P ooit begon in een kleine, sobere herberg "Den Groene Acker", geleid door een waard genaamd Aloys Prosperus. Lieden afkomstig uit Aankele Haaie en uit den vreemde ontmoetten elkaar daar. Bij het schrale kaarslicht en een kruik bier werden kontakten gemaakt en verdragen gesloten. De steeds groeiende en voorspoedige handel in de krochten van de ondergrondse rivier lokten kwaadaardige elementen die voor minder hun slag wilden slaan. Halzensnijden en piraterij namen toe en de taverne werd geleidelijk een ontmoetingspunt voor schippers, reders en handelaren om gewapende begeleiding en konvooien te regelen voor hun schepen en hun kostbare vracht.

Op een late avond schoof een handelaar die zich bekend maakte als Lex Prudentius, bij de waard aan tafel, ze groetten elkaar en spraken lang en op zachte toon.
In die nacht, bij het schrale kaarslicht en onder het genot van een kruik bier werd het Scheepvaart-agentschap "Prosperus &Prudentius" opgericht. Een onderneming die streefde naar bescherming van de scheepvaart en haar handel.

Prudentius' dood door halsafsnijders is omgeven met verhalen over intriges en wraak vanuit de Onderwereld, de enige man die misschien meer over de handel en wandel van zijn zakenpartner had kunnen vertellen, nam die wetenschap op hoge leeftijd mee zijn graf in.
De herberg "In den Groene Acker"is inmiddels overgegaan in andere handen. Niet ver daar vandaan, vlakbij het kantoor van het Illustere Handelsgilde is de vestiging van P&P. Welke rechtspersoon of organisatie nu achter P&P zit, is niet bekend. Prosperus en Prudentius, gesymbolyseerd door de dubbele "P" en het wapenschild met de hond, is een begrip geworden in de krochten van de Aankele Haaie.


Iedere handelaar of rederij met goede referenties en belangen in goederen of schepen, kan bij een klerk van Prosperus&Prudentius een verzekering afsluiten. In de bewaakte archieven van de vestiging worden overeenkomsten en kopiën van vrachtbrieven bewaard.
Mocht de slechte tijding van een verloren schip en haar bemanning P&P bereiken, dan wordt symbolisch de Doodsklok in het midden van de werkvloer geluid en de naam van het gezonken schip in de boeken bijgeschreven.
Gedupeerden kunnen voor verlies of schade aan hun schepen en goederen een vergoeding tegemoet zien.

Het spreekt voor zich dat een cliënt die maatregelen voor een zekere overtocht heeft genomen, de voorkeur verdient. De waren zijn kostbaar, de weg over de Ondergrondse Rivier leidt door een ondoordringbaar verraderlijk duister en haar wateren zijn erg diep...



Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tien Torens All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group