Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Het huis van Roos' tante

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Roos
Verloren en Vergeten


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 33
Location: Raganorck, Gannon; de Hoofdstraat, Het huis van haar tante..

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:17 pm    Post subject: Het huis van Roos' tante Reply with quote



Het huis lag precies achter de hoofdstraat, het was best groot, de achtertuin was ook best groot.. Helemaal achter in de tuin stond een schuurtje, Roos haar schuurtje..

Roos woonde bij haar oom en tante, en die hadden twee kinderen, Christiaan en Clara, het waren vreselijk verwende kinderen die alles kregen wat ze wouden. Roos was niet zo, Roos kon over de knie als ze iets vroeg, daarom had ze al jaren niks meer gevraagt, de ouders van Roos waren omgekomen bij een ongeval, hoe wist ze niet precies. Sindsdien had ze bij haar oom en tante gewoond.

Roos woonde alleen in het schuurtje met een stel kippen, ze had geen bed, alleen een deken en een berg hooi, het schuurtje was vies, en het stonk, maar Roos was er gelukkig mee, zo hoefte ze in iedergeval niet in het huis te zijn. Het was haar plekje.

Roos liep naar buiten vanuit het huis, het was al avond en ze had binnen eten gehaalt en ging weer richting het schuurtje, het eten was al koud, zoals ze gewent was. Ze liep rustig over het pad dat er naar het schuurtje lag. Ze hoorde opeens iemand ademen achter zich en draaide zich abrupt om, het was Chris, "U liet mij schrikken mijnheer.." zei ze beleeft, Chris probeerde haar vast te pakken, maar hij wist dat ze niet wilde en ze deinste snel achteruit. Ze draaide zich weer om en ging met snelle passen richting het schuurtje, ze wist dat Chris haar volgde en versnelde haar pas en kon Chris nog net op het laatste moment buiten het schuurtje sluiten. Ze stopte haar sleutel weer in haar zak terwijl ze Chris nog aan de deur hoorde rommelen. Ze klom boven op de stapel hooi en begon daar aan haar eten, na het eten dommelde ze in slaap en werd enkele uren later wakker.

Het zou tegen een uur of elf geweest zijn dat ze wakker werd, ze keek door het kleine raampje in het schuurtje naar het huis, de lichten waren uit. Ze dacht aan weg lopen, maar wist niet hoe ze zou moeten overleven. Ze hoorde de druppels op het dak vallen en droomde weg over hoe haar leven zou kunnen zijn, als haar ouders nog leefden, ze probeerde haar ouders voor de geest te halen maar er kwam niks. Er viel een traan op haar hand en veegte de rest snel van haar gezicht, de kippen moesten nog eten hebben en ze sprong van de baal hooi om de kippen eten te gaan geven. Ze maakte het olielampje naast de deur aan om meer te kunnen zien en liep toen naar de zak met vogelzaad en strooide het over de vloer van het schuurtje. Ze gaapte, ze was blijkbaar nog moe en blies het olielampje gelijk weer uit. Ze liep weer terug naar de stapel met hooi en ging verder met slapen.

De volgende dag werd ze gewekt door de kippen, zoals gewoonlijk, ze sprong weer van het hooi af en trok haar jas aan, ze had de jas ooit van een man gekregen die rondreisde en toevallig in Raganorck was, hij zag dat ze het koud had en stond erop dat ze de jas aan nam, ze nam de jas aan en had de man meerdere malen bedankt, er waren maar weinig mensen aardig tegen haar. Ze liep op haar blote voeten over het gras waarmee de rest van de achtertuin mee bedekt was.

Ze zou brood gaan halen in Gannon, zoals ze iedere ochtend deed en liep richting de hoofdstraat..

((naar: Gannon; de Hoofdstraat, Bij de bakker))


Last edited by Roos on Thu Nov 18, 2004 3:55 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

(( ooc: verplaatst van eigen draad naar hier ))


((Van: Gannon; de Hoofdstraat, Het huis van haar tante..))

Roos kwam de bakker in en bestelde wat ze altijd bestelde, twee broden, en betaalde de bakker..

Ze wou de bakker verlaten maar werd tegen gehouden, en kreeg van de bakker een papieren zakje.

Roos opende het zakje en keek erin, er zaten drie koekjes in, voordat ze nog iets kon zeggen zei de bakker "Voor onderweg.." met een knipoog.. "Bedankt.." zei Roos en ze blooste.. ze kwam al jaren bij deze bakker en maar hij wist waarschijnlijk niet in wat voor een huis ze woonde. De bakker was aardig, en ze maakte zo nu en dan een praatje over het weer enzovoort.

Ze liep de bakker weer uit..

((Naar: Gannon; de Hoofdstraat, Op de straat))
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Roos
Verloren en Vergeten


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 33
Location: Raganorck, Gannon; de Hoofdstraat, Het huis van haar tante..

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

((Van: Gannon; de Hoofdstraat, Op de straat))

Roos kwam met een haast het huis in, ze sneed het brood, dekte de tafel, het lag er allemaal wat rommelig bij en ze probeerde het netjes te leggen en toen kwam haar tante beneden, ze liep de hal in om de werktuigen te pakken die ze nodig had.. ze pakte een zeem en een stuk zeep en begon de vloer in de hal te schrobben, niet dat hij er schoner op zou worden, ze had hem gister ook al geschrobt.. Ze veegte met de achterkant van haar hand over haar voorhoofd om het haar weg te vegen en liet een vieze veeg achter op de huid..

Ze was de hele ochtend bezig met de vloer en kon toen de keuken schoon gaan maken, ze poetste en ze deed en deed daarna de afwas.. terwijl ze onder tussen een boterham probeerde te eten. Ze was blij dat Chris overdag in de leer was, dan bleef hij tenminste van haar af.. Ze moest denken aan de jongen die ze ontmoet had, zijn armen om haar heen had ze niet erg gevonden, Chris was die jongen niet, gelukkig niet, het zou namelijk een raadsel zijn waarom hij dan zo goed uit deze opvoeding gekomen zou zijn..

Toen ze eindelijk klaar was met de keuken ging ze naar boven om de bedden op te maken, Chris en Clara hadden een eigen kamer en ze waren elke dag weer een puinhoop, ze wist zeker dat ze dat deden om haar meer werk te geven ookal kostte het hen ook tijd, ze ruimde de kamers op en maakte de bedden op en gooide alle vuile was in de wasmand, elke woensdag en zondag was het wasdag en dan kon ze weer boenen tot ze kramp in haar armen had en blaren op haar vingers, morgen zou het weer zo ver zijn.. ze liep de badkamer in om dat schoon te maken en zou daarna zich zelf wassen.

Ze liep naar beneden, het was al tegen vieren en de groenteboer zou eraan komen, als het goed was had haar tante vlees mee genomen bij de slager, daar kwam ze langs als ze uit haar werk kwam. Roos liep naar buiten toen ze en bel hoorde en zag de groenteman staan en kocht aardappelen en rode kool, ze liep weer naar binnen en ging aan de slag met het eten, ze kookte de aadappelen en de rode kool en wachtte op het vlees dat haar tante mee zou nemen, gelukkig kwam haar tante snel en had ze het vlees bij zich, ze braadde het en kon rond etenstijd een warme maaltijd op tafel zetten voor hen.. ze wist dat zij toch de restjes weer zou krijgen, het kon haar allemaal niks meer schelen, ze wist niet beter meer.

Ze liep naar haar schuurtje om daar de kippen te voeren, en kon nu even tijd voor zich zelf nemen, ze danste door de schuur met zich zelf en een onzichtbare danspartner en ze droomde weg dat ze op een bal was, ze was nog nooit op een bal geweest, maar ze hoorde de familie er wel eens over praten, ze stelde het zich voor als een groot feest met allemaal dansende mensen en een boel goed eten.. Na een uurtje of wat liep ze het huis weer in om af te wassen en de tafel op te ruimen, daarna nam ze de restjes mee op een bord om in haar schuurtje op te eten.. om dan weer de volgende ochtend wakker te worden, en alles overnieuw te doen..
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Roos
Verloren en Vergeten


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 33
Location: Raganorck, Gannon; de Hoofdstraat, Het huis van haar tante..

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Roos werd de volgende ochtend wakker, ze schrok op toen er een kip op haar schoot vloog. Hoe laat zou het zijn..? het was nog behoorlijk donker buiten. Ze keek in haar geld buidel. Elke week kreeg ze nieuw geld voor de bakker, ze kreeg altijd genoeg om elke dag brood te halen. Ze kwam van de hooistapel af, het oude hoop prikte in haar voeten, ze gaapte. Ze opende de deur van de schuur na de kippen eten te hebben gegeven en ging op weg naar de bakker..

((Gannon; de Hoofdstraat --> op de straat))
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group