Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zingende Zalen van de Esthe-Alania

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Aankele Haaie - De Ondergrondse Rivier
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Leona
Nachtdwaler


Joined: 10 Nov 2004
Posts: 109
Location: Perth, West-Australie

PostPosted: Sun Nov 14, 2004 11:04 am    Post subject: Zingende Zalen van de Esthe-Alania Reply with quote

Esthe-Alania

De mysterieuze vogels van de Zingende Zalen, een van de laatste grote grotgewelven voordat een schip Aankele Haaie bereikt (nog 3 uur varen met een goed schip en gunstige wind).

Hun nesten, gemetseld van modder, stof en speeksel, bedekken de muren en delen van het plafond van de Zingende Zalen. Elk stukje uitstekende rand of spleet wordt gebruikt en soms bouwen ze nesten-op-nesten. Regelmatig komt er dus een nest naar beneden, maar door hun gigantische aantallen, tien- tot honderdduizenden vogels, heeft dat geen enkel effect op de kolonie als geheel.

Enkele tunnels en spleten in het dak van de grot komen uit boven de grond, een stukje buiten de stadsmuren van Raganorck. De tunnels zijn lang en maken enkele flauwe bochten, waardoor geen enkel daglicht ooit de Zalen bereikt. Via deze tunnels bereiken de esthe-alania de bovenwereld, waar ze in de nacht en schemering jagen op grote insecten.



Weinig mensen weten hoe de vogels eruit zien, hoewel de esthe-alania niet schuw zijn en sommige nesten laag genoeg zitten om vanaf een schip bekeken te worden. In het fakkellicht vallen de glanzende vlekken en de blauw oplichtende ogen nog het meest op, verder is er niet zoveel bijzonders aan ze te zien. Hun veren zijn een nietszeggend dofbruin. Over hun borst en vleugels loopt een rij van witte vlekken die oplichten in fakkel- of maanlicht. Hun geur is stoffig olie-achtig.

De esthe-alania zijn vooral bekend om hun lied. In feite hebben ze twee soorten roepen, maar de eerse, een zacht zoemenend geluid, valt nauwelijks op. De zoemende roep is laag van frequentie en dient waarschijnlijk als een soort primitieve echolokatie. Ze gebruiken deze roep in elk geval als ze rondvliegen. Als ze zijn neergestreken begint hun tweede roep, het echte zingen: een diep intens droevig en hartverscheurend mooi "oe-ooooeh". Door tienduizenden stemmen aangeheven en overgenomen, galmend van muur tot muur als een bijna tastbare sluier van geluid. Weinig mensen houden het lang uit in de Zingende Zalen zonder een beetje gek te worden.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Aankele Haaie - De Ondergrondse Rivier All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group