Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

De oude weefkamer.

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Faye
Sporenzoeker


Joined: 08 Nov 2004
Posts: 10
Location: Raganorck, Het Duistere District, de oude weefkamer.

PostPosted: Mon Nov 08, 2004 1:29 pm    Post subject: De oude weefkamer. Reply with quote



De weefkamer was een oud bedrijfje wat vroeger gerunt werd door een van de rijkere vrouwen uit Raganorck, er werd kleding geweven en dat werd doorverkocht aan een dure zaak in Gannon, de vrouw had alle kinderen uit het weeshuis geadopteerd om de kinderen te kunnen laten werken in haar bedrijf, goedkope krachten waren het, en als ze geen goed werk deden werden de kinderen geslagen. Beneden werd er gewerkt, en boven was de slaapzaal waar de kinderen sliepen en eten kregen, al kregen ze niet veel slaap en eten. Er werd jaren en jaren gewerkt tot er op een gegeven moment een brand kwam, alle kinderen kwamen om omdat de bazin uit eten was met een rijke heer en de deur opslot gedraait had, de kinderen mochten namelijk niet weglopen terwijl zij weg was. Alle kinderen stierven, de dochter van de baas had ze nog geprobeert te redden, maar het lukte niet. De weefkamer moest gesloten worden doordat niemand meer wou werken bij de rijke dame. Jaren later was het gebouw al een aantal keren opnieuw als bedrijf gestart, maar telkens was er het zelfde probleem, lachende kinderen. Niemand wou er nog zijn bedrijf in starten omdat het gebouw vervloekt was. Lucy, de dochter van de bazin, was haar ouders reeds verloren bij een andere brand en woonde nu in de weefkamer. Lucy had Faye ontmoet in de Taverne en woonde nu al een tijd samen met haar in de weefkamer. Veel over haar verleden liet Faye niet los aan Lucy, maar dat kon haar weinig schelen, ze had een beste vriendin. Zo woonden ze nu al een paar jaar in de oude weefkamer.

Lucy was best losbollig en dus vaak zwanger en vroeg dan altijd aan Faye voor abortus. De laatste keer dat Lucy zwanger raakte wou ze geen abortus. Misschien kwam het omdat Lucy al een jaartje ouder werd en naar meer verlangde, een man een gezin. Zwanger was ze nu, maar nog geen man.

Faye kwam thuis na haar werk, ze zag Lucy op de grond liggen. Overal lag bloed, het kind moest komen maar het was te vroeg. Faye versnelde haar pas richting Lucy en depte haar hoofd. Faye was nat van de storm die woedde over Raganorck maar dat boeide haar op dat moment niet. Ze hielp Lucy bevallen van haar baby. Het was een jongen, zoals ze al voorspeld had, maar hij was blauw en het zou niet meer goed komen. Faye kon het Lucy niet aan doen en probeerde het kind te redden ookal wist ze dat het niet meer kon. Het kind was dood, na al haar verwoedde pogingen het te redden. Lucy zou afscheid moeten nemen van haar zoon en Faye gaf haar het kind. "Het spijt mij" zei Faye, "Neem afscheid en dan zal ik hem naar 'Het Hof der doden' brengen." Lucy gaf het kind al snel terug en bekommerde zich er niet over. "Het zij zo" zei ze, "er zal wel weer een ander komen."

Faye pakte het kind aan en liep door de stromende regen en de onweer richting 'Het Hof der doden'.

(( --> Het Duistere District, Het Hof der doden en het galgenhuis))
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group