Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden.

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tuinen
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Fri Feb 28, 2003 9:27 pm    Post subject: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Nabij de groteske beelden van de Nachtstorm familie die bijna geheel begroeid waren met sterrenmos stond een gigantische struik die makkelijk verward kon worden voor enkele bomen. Deze struik was één groot geheel die vele meters van de tuin bestreek. Haar bladeren waren groot en van dichtbij leek het alsof er talloze kleine gaatjes inzaten. Haar wortels lagen vaak boven de grond maar de uiteinden van die wortels boorden diep de grond in. Bij iedere dageraad bleef de dauw op de harige blaadjes liggen waardoor het leek alsof er duizenden diamanten in de struik hingen wanneer de witte ochtendzon erop scheen.

Het begrip Hyperion hadden de wetenschappers van de Toren des Levens verleend aan deze plant om haar fel gele bloemen en de zogenaamde diamanten die de dauw op de bladeren vormde. Het was meer een verwijzing naar de Ene, waarvan de zon een aspect was. Perforatum kwam voort uit het feit dat de blaadjes van dichtbij doorboord leken. Dit zou komen door de woede van de duistere goden en half-goden die uit woede voor dit aspect van de Ene hun klauwen in de plant hadden geslagen.

Deze struik die in de volksmond Sint Janskruid werd genoemd, vernoemd naar een van de grootste Heiligen van de Ene, had altijd al een geruststellende werking gehad voor eenieder die erbij had gezeten. Vele prille liefdes die hier waren begonnen waren ontbloeid tot huwelijken en levenslange verbintenissen. De thee die ontrokken kon worden uit de gele bloemen had eveneens een geruststellende werking en daarbij hielp het tegen bedplassen bij jonge kinderen en volwassenen. Ook werd het gebruikt om open wonden zoals steekwonden te helen. Als de wond verbonden werd met de bladeren waarin een mengsel van de wortels en de bloemen was gebracht zou de wond veel sneller helen en daarbij voorkwam het ook hinderlijke ontstekingen. Het SintJansKruid was een middel wat tegen talloze inwendige en uitwendige klachten hielp,..de nalatenschap van de meest bekende Hogepriester van de Ene, Sint Jan de Doper.

Maar de laatste weken was er iets eigenaardigs te zien aan de plant. Verschillende Klerken waren al langs gekomen maar konden niet ontdekken waarom er geen nieuwe bloemen meer ontsprongen aan de stervormige stengels. Wat vreemd was voor een plant die altijd in bloei hoort te staan. Zelfs hadden ze het idee dat de diamanten van de dauw schaars waren iedere ochtend.....velen hadden gebeden tot de Ene maar het leek tevergeefs.

Ze hadden zich gericht op bijna alle delen van de plant maar één ding hadden zij over het hoofd gezien. Ver achter de plant, nabij de muur waarop de beelden van de Nachtstorms stonden hadden de wortels zich om en over een stenen plateau gewerkt,....de inscripties waren vaag en aangetast door de tand des tijds. De andere planten en bomen die hier stonden verhinderden de stralen van de zon om het plateau te verwarmen...het was hier altijd donker. Als men goed zou kijken waren er talloze bijna versleten inscripties te lezen op het achthoekige plateau,..inscripies en arcane tekens.....

Edited by: Galliminus at: 3/1/03 10:04:46 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Eduward Eyckenbladt
Nachtdwaler


Joined: 02 Mar 2003
Posts: 178
Location: Emmen

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 7:37 pm    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Eduward ging Art voor in het doolhof van tuinen, plantsoenen en laantjes. De doorgang bij de poort was gemakkelijk gegaan, de wachters hadden enkel gevraagd of ze voor de struik kwamen en daarna hadden ze hun doorgelaten.
Hij was hier een keer eerder geweest om een stuk perkament op te halen dat te lang in de zon had gelegen en was begonnen te verkruimelen, hij had het ter plekke over moeten schrijven.
De zon stond laag boven de muren en Eduward voelde hoe al zijn energie weg sijpelde, hij zou snel naar de kruidenier moeten of anders zou hij hier ter plekke in storten. Toen ze eindelijk bij de nu grauw ogende struik aankwamen verontschuldigde hij zich direct en liep hij bijna op een looppas in de richting waar ze vandaan waren gekomen.

Eduward >>Het Duistere District>>'t Kruideke.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 8:01 pm    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Art volgde Eduward maar was met zijn aandacht bij de tuinen. Als hij hier eerder was geweest dan had hij niet elke keer naar de Wilde Wouden gehoeven voor zijn studies! De verscheidenheid van planten en bomen was even groot, zo niet groter dan die in het woud! Hij zag zelfs enkele planten waarvan hij gedacht had dat deze niet in zulks een klimaat konden groeien. Maar naast deze grote vescheidenheid en pracht van de planten zag hij ook grote plekken van verwaarlozing, daar waar planten om het meeste licht elkaar verdrongen en dat schokte hem zeer. Hij had verwacht dat de planten toch minstens vier keer in het jaar werden gesnoeid en de planten die het nodig hadden meerdere keren.
Eduward stopte bij een struik van welke Art vermoede dat het de betreffende Hypericum Perforatum was. Maar als dit hem was dan was de struik of zeer verwaarloosd net als sommige andere planten, of er was iets ernstig mis in de bodem hier. De plant was haast even grijs geworden als de lucht die boven de stad te zien was, maar zelf in de lucht was nog een sprankje licht te zien van de ondergaande zon en daar kon bij deze plant geenzins van gesproken worden. Alle bloemen die aan de plant hoorden te zitten lagen als weg gegooide propjes papier in een hoekje bij een muurtje en van nieuwe knoppen was geen spoor te bekennen.
Vanuit zijn ooghoeken zag hij dat Eduward zich verontschuldigde en zich weghaaste. Art mompelde iets van een afscheid en knielde naast de immense struik en pakte een van de blaadjes vast. Maar tot zijn schrik liet deze meteen los en in plaats van haartjes op het blad leek het of er hele kleine stekels op waren geplaatst.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 5:15 pm    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Art pakte een hand vol aarde en bestudeerde deze. Het had dezelfde structuur als die bij hem in de tuin. En naar hij gelezen had, had het St Janskruid een kalkrijke grond nodig. En als er iets ten overvloed was hier in de grond dan was het dat wel. Hij keek omhoog om te zien of de zon de plek kon berijken. Het enige dat in de weg stond was een vleugel van het kasteel, maar deze zou alleen maar wat morgenzon tegenhouden. Hij probeerde om om de struik heen te lopen, maar werd hierin gehinderd toen hij zijn voet voelde haken achter een van de wortels van de struik. Hij kon net op tijd zijn evenwicht hervinden. Hij bekeek de wortels van de struik en zag dat de wortels zich helemaal niet in het zand onder de struik hadden genesteld maar een eind richting de muur liepen. Wat vreemd, hij had gelezen dat de wortels wel eens boven de grond uit kwamen om zich daarna diep in de grond te boren, maar dit was absurd! Het was bijna zestig passen!
Hij liep langs de wortels in de richting van de muur en zag dat ze verdwenen in het donker onder de bomen. Hij voelde in zijn zakken of hij een lampje of een kaars bij zich had, maar tot zijn teleurstelling vond hij niks. Dan maar onder de bomen wachten tot het licht word. En hij ging zitten tegen een grote zomereik en langzaam zakte hij weg in een onrustige slaap waarin hij gespookt werd door dromen van verloren tijden en angsten.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Sun Mar 09, 2003 10:37 am    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

De ochtend kwam koud en eenzaam zoals altijd. De lucht rook naar vers gevallen regen en vochtige aarde. De zon probeerde voorzichtig door de dikke regenwolken te breken maar had nog weinig succes.
De kou en het vocht hadden ervoor gezorgd dat Art zich nu zo stijf als een plank voelde. Hij was wakkergeworden door het gekraai van een haan niet ver hier vandaan.
De ochtend had er ook voorgezorgd dat er weer een kleine mistlaag over de grond hing en dat de struik glansde met kleine diamanten. Maar het waren lang niet zoveel als het hadden moeten zijn. En het leek erop dat de diamanten hoe verder van de bomen verwijderd weer wat groter in aantal werden.
Hij stond op en zag dat hij bij dit licht de wortels wel kon volgen. En dus schudde hij het dauw van zijn kleren en begon hij onder de bomen door te lopen.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Tue Mar 11, 2003 8:37 pm    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Naarmate hij vorderde werd het struweel dichter, een aantal keren had hij een stukje terug moeten lopen om de wortels terug te vinden. Nu was hij aangekomen bij een kleine openplek en eindelijk leken de wortels zich in de grond te boren, maar niet alvorens over en om een groot donker plateau hadden gewikkeld.
Hij bukte om de steen beter te bekijken, voorzichtig legde hij een aantal wortels opzij. Hij liet zijn hand over het oppervlak glijden, tot zijn schrik voelde hij inkepingen in de steen. Het licht hielp niet erg mee en hij kon moeilijk ontwaren wat er stond, sommige tekens waren hem totaal vreemd anderen daarintegen had hij al verscheidene malen gezien over het algemeen op oude kaarten en reisdocumenten.
"Wat hebben deze tekens te maken met de struik, waarom zou deze aarde onvruchtbaar zijn, magie misschien," hij sprak de woorden hardop uit om de duisternis die hier hing enigsinds op afstand te houden.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Edited by: Art Linwell at: 3/26/03 5:26:30 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Tue Mar 25, 2003 12:03 pm    Post subject: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Het stenen plateau was redelijk aangetast,..en niet alleen door de tand des tijds. Tegen de muur waarop vele passen hoger de beelden stonden van de Nachtstorms zaten veel roetplekken... Het was dus niet enkel het bladerdak wat voor de duisternis zorgde. Aan de voet van de muur was duidelijk te zien dat op deze plaats ooit een groot gebouw had gestaan waarvan het plateau het centrum was. Enkel passen verwijderd van de steen waren de resten van enkele traptreden te zien.

Het plateau had vele tekens,...enkele tekens waren ook terug te vinden binnen de Toren der Wijsheid,...waar de stadsbibliotheek was. Maar de tekens in het centrum van het plateau waren onduidelijk of gewoonweg in een taal die al jaren vergeten was. Het wapenbeeld van de Nachtstorms was nog wel duidelijk te zien.

De wortels van de Hypericum Perforatum die zich over de steen hadden getrokken voelden zeer droog aan, en als je erin kneep vergingen zij tot gruis. Andere wortels ernaast leken wel van kurk.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Wed Mar 26, 2003 4:36 pm    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Art keek eens om zich heen, tot zijn verbazing zag hij dat dit plateau niet het enige stenen object hier was, een eindje verder zag hij de muur die hij gisteravond al had gezien. Maar verborgen onder een laag onkruid en haast onzichtbaar zag hij nu stenen traptreden.
Nogmaals keek hij rond, de muur had zwarte vlekken, de planten op de grond groeiden niet normaal maar in een patroon, alsof ze op sommige plaatsen gewoon niet konden groeien.
"Zou dit een gedeelte van het kasteel geweest zijn?" Alweer sprak hij hardop, deze keer om zijn gedachten sneller te ordenen.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Thu Mar 27, 2003 10:11 am    Post subject: Re: De Hypericum Perforatum, een plant uit duizenden. Reply with quote

Voorzichtig probeerde hij nog meer wortels van het plateau af te halen, maar of de wortels vergruisden als hij ze aanraakte of ze schoten meteen weer terug in hun oude positie.
Uiteindelijk wist hij zoveel ruimte te creëren dat hij alle tekens kon zien. Tot zijn verbazing vormden de de lijnen in het midden het wapen van de Nachtstormdynastie. Eerst had hij ze gewoon als onverklaarbare tekens gezien, maar nu wist hij zeker dat de muur en die traptreden ooit bij het kasteel hadden gehoord.

Langzaam stond hij op. Deze plek intrigeerde hem en hij wou er meer van te weten komen, maar hier zou hij niet wijzer worden. De Toren der Geschiedenis zou vast wel een aantal stukken hebben over de vroege historie van het kasteel, maar het zou moeilijk zijn om ze te krijgen. In de Toren der Geschiedenis waren veel stukken maar voor een beperkte groep mensen beschikbaar, veel werd geheimgehouden in opdracht van de Nachtstorms of door andere adelijke families.
Misschien moest hij maar eerst eens proberen in de openbare bibliotheek in de Toren van Wijsheid.

Hij worstelde zich weer door het dikke struikgewas en scheurde vescheidene malen zijn kleren. Eenmaal weer in de openruimte liep hij weer richting de poort.

Art>>De Tien Torens>> De Toren der Wijsheid; De openbare bibliotheek.

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Edited by: Art Linwell at: 4/26/03 3:05:43 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tuinen All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group