Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Roberto Schwarzherz

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Wed Feb 12, 2003 9:32 pm    Post subject: Roberto Schwarzherz Reply with quote

Emailadres: Jos@kies.com
Karakters Naam: Roberto Schwarzherz
Geslacht: Man
Ras: Mens
Leeftijd: 37
Beroep:
Meester Intrigant, hoofd van de "Zilveren Schaduw", de geheime politie van vrouwe Ophelia Nachtstorm. Het is zijn taak om verantwoording af te leggen bij de vrouwe en haar te informeren over wat er allemaal gebeurt in de stad, evenals het ondervragen van gearresteerden.
Uiterlijk: Warrig bruin haar tooit zijn immer gladgeschoren gezicht, met een ietwat scherpe neus en warme bruine ogen. Hij is normaal van postuur en ziet er meestal uit als een eenvoudige handelaar. Zijn uniform is echter van een hele andere snit, zwart fluweel dat grijs schijnt, afgewerkt met simpele zilverkleurige versieringen en een zilveren gordel met een (sier)degen er aan, zwarte handschoenen en eveneens zwarte laarzen. Aan zijn rechter ringvinger draagt hij een zegelring, en onder zijn kleren draagt hij een sleutel aan een kettinkje om zijn nek, waarmee hij toegang heeft tot de ondergrondse archieven van de eeuwenoude geheime dienst, en een pistool (1 schots), een redelijk nieuw wapen dat voor zover bekend alleen elite leden van de geheime politie bezitten.
Karakter/persoonlijkheid: Roberto, meestal gewoon Robbert genoemd, is een vriendelijke en goedlachse man, of zo doet hij zich voor. In werkelijkheid is hij gewetenloos en emotieloos, tegen het wrede aan. Hij heeft een ijzersterk fotografisch geheugen, en scherpe zintuigen die zelfs het vallen van een blaadje registreren.
Verleden: Zijn hele leven staat in het teken van de geheime politie. Voor hem was zijn vader Meester Intrigant en daarvoor zijn grootvader, het is een baantje dat van generatie op generatie word overgedragen. Het was ooit een lagere adelijke familie, maar werdt uit alle archieven geschrapt toen de familie in dienst trad van de Nachtstorms. De kleuren en het wapen van de familie zijn nu de officiëele kenmerken van de "Zilveren Schaduw"
Andere kenmerken/opmerkingen:
De geheime politie van Raganorck: staat direct in dienst bij de vrouwe, en bestaat al bijna even lang als de heerschapij van de Nachtstorms. Ze houdt in de gaten wat er allemaal gebeurt in de stad en houdt de criminaliteit enigzins in toom waar de gewone ordehandhavers falen. Ze zitten werkelijk overal in de stad (je buurman zou er één kunnen zijn, of de barman in je stamtaverne) , en weten alles tot het kleinste slaapkamer geheim van Bakker Hendrik en zijn vrouw toe. Bij de bevolking is wel bekend dat er een soort geheime dienst bestaat, maar merkt zelden tot nooit iets van hun aanwezigheid, en trekt er zich niet veel van aan. De "agenten" van deze topgeheime organisatie worden intriganten genoemd, die meestal gewoon werk hebben als dekmantel. Behalve de intriganten bestaat er een elite groepje "sluipers", die worden ingezet om binnen criminele organisaties te infiltreren of om bepaalde mensen "op te ruimen". Zo lang de sluipers handelen in het belang van de vrouwe staan zij boven de wet. De uniformen die alle leden hebben voor eventuele bijeenkomsten zijn zwart met zilver, de orginele familiekleuren van de Schwarzherzen.

Deze organisatie (in goed overleg met de vrouwe opgericht) is bedoeld om de spanning wat te verhogen, wellicht om wat tegen spel voor de grauwe inquisitie en/of het anti-elven syndicaat te creëren. Als iemand ideën heeft, roep ze hier maar! en schroom niet om een sluiper of een intrigant als karakter te nemen ;)

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Thu Feb 13, 2003 12:18 am    Post subject: Re: Roberto Schwarzherz Reply with quote

Quote:
wellicht om wat tegenspel voor de grauwe inquisitie en/of het anti-elven syndicaat te creëren


Mag ik opmerken dat het bekend is dat er een afscheiding bestaat van de Leer van de Ene, onder de naam "De Grauwen", maar dat een orgaan als "De Grauwe Inquisitie", of welk orgaan binnen deze groep dan ook, niet bekend zijn bij mensen die buiten deze groep vallen. Het is niet alsof "De Grauwen" actief het bestaan van de "Grauwe Inquisitie" gaan promoten. Van de acties van de "Grauwe Inquisitie" is niet bekend WIE ze heeft uitgevoerd, alleen DAT ze hebben plaatsgevonden. Voor zover de mensen weten, zijn er gewoon alleen wat mensen verdwenen... net zoals er dagelijks mensen verdwijnen door het verdwalen, het (met fatale gevolgen) tegenkomen van iemand van een dievengilde, of onaangekondigd vertrekken uit de stad...

Verder moet ik opmerken dat, hoewel het bestaan van "De Grauwen" bekend is, niet bekend is wie er nou bij deze groep hoort, en dat de leden dit absoluut zullen verzwijgen uit angst voor vervolging op grond van hun overtuiging...

Verder lijkt het me een hele interessante intrigant...:D

-=Lupijn=-

Edited by: Lupijn at: 2/13/03 1:20:33 am
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Thu Feb 13, 2003 7:38 am    Post subject: Re: Roberto Schwarzherz Reply with quote

je mag het van mij best opmerken, maar het voegt weinig toe aan wat ik al wist hoor ;)

op een gegeven moment zal het echter toch op gaan vallen dat er een organisatie is die de adel wil zuiveren en (als ik het me goed herinner) vooral iets tegen de nachtstorms heeft. Het kan uiteraard zo zijn dat het bestaan van de Grauwe Inquisitie heel lang onbekend blijft, en dat haar leden nooit bekend zullen worden, een organisatie als deze zou door de mazen van het intriganten net kunnen glippen, maar zodra zij directe acties ondernemen tegen de vrouwe zal zoiets opvallen, het hoeft niet perse in verband te worden gebracht met "de grauwen" of een andere groepering, maar op dat moment zou de Zilveren Schaduw er alles aan doen om uit te zoeken wat er gebeurt, en wellicht proberen te infiltreren in verschillende organisaties. Het was echt niet mijn plan om metteen de hele Grauwe Inquisitie op te rollen ofzow hoor ;)

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Sat Feb 15, 2003 3:53 pm    Post subject: Mazen Reply with quote

Mooi, goed initiatief, maar hou wel in het oog dat ze echt niet alles kunnen weten. Iedere organisatie is faalbaar en er moeten ruime mazen blijven om ervoor te zorgen dat interessante karakters toch een kans maken anoniem te blijven... Ik noem geen namen.... :-D

Back to top
View user's profile Send private message
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Sat Feb 15, 2003 7:12 pm    Post subject: Mazen Reply with quote

Het klinkt zo neergeschreven nog mooier dan het was als idee :) Natuurlijk weten de "organisaties" (bestaat er hier een iets mooier-meer-fantasy woord voor?) niet op welke terreinen, waar en wie opereren... dat is het mooie van Raganorck. Genoeg ruimte om af en toe een onschuldige ziel te laten sneuvelen en een broeinest voor intriges en verdenkingen ... daar sta ik alleen maar achter! :evil

~ Samara

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Sat Feb 15, 2003 7:56 pm    Post subject: Re: Mazen Reply with quote

Organisatie.....Hmm.. Een Kulte zou misschien mooier klinken..

Idd een mooi initiatief,..zolang het nog maar tijden duurt voordat de mensen lucht krijgen van de 'Grauwen'


Galliminus dan Maros,...Ridder in het Adelijke Regime van Raganorck

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Mon Feb 17, 2003 4:27 pm    Post subject: Re: Mazen Reply with quote

kulte is meer een soort sekte toch?

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Mon Feb 17, 2003 4:49 pm    Post subject: Mazen Reply with quote

Mijn Groot Nederlands Woordenboek kent het niet in ieder geval :boek

~ Samara

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Mon Feb 17, 2003 5:36 pm    Post subject: Re: Mazen Reply with quote

Het woord Kulte is dan ook duits,...maar het klinkt zo mooi...

Dat het een Kulte een sekte zou zijn is enkel iets van de laatste paar jaren...slechte reclame dus. Een sekte is per definitie iets wat met religie te maken heeft.... wat een Kulte dus niet hoeft te zijn... Er zijn ook politieke kultes.

Misschien moeten we het dan toch gooien op het begrip Orde ipv Kulte,...maar dat klinkt zo saai. Het woord Kulte vind ik zeer kuwl klinken en misschien moeten we het dan maar integreren in ons eigen Raganorck woordenboek.


Galliminus dan Maros,...Ridder in het Adelijke Regime van Raganorck

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group