Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Torgal Kraakwater ~ Botenbouwer

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Wed Jun 05, 2002 4:26 pm    Post subject: Torgal Kraakwater ~ Botenbouwer Reply with quote

Emailadres: denckeetel@yahoo.co.uk

Karakternaam: Torgal Kraakwater

Geslacht: man

Ras: mens

Leeftijd: 39

Beroep: ontwerper en bouwer van boten en vletten (voornamelijk voor het Handelsgilde). Hij heerft een werfkelder bij de ondergrondse haven onder de Tien Torens, onderdelen en kleine boten maakt hij op de werkplaats boven.

Uiterlijk: lang donkerblond haar tegen het rossige aan, zijn vingers zijn bruin en donker geworden van de stoffen waarmee hij het hout van zijn vletten impregneert. De toegewijde tijd en het zware werk die hij in zijn boten steekt zijn van hem af te lezen. Een lange man die even vierkant is als zijn mening over helers, priesters en magisters. Het feit dat sommige dilemma's met de vuist worden opgelost is te zien aan zijn eens gebroken neus wat tesamen met de concentratie die hij kan tonen een heel grimmig gezicht oplevert.

Karakter/persoonlijkheid: hartelijk en open, maar bijzonder koppig en eigenwijs, wat op zijn vakgebied van pas komt... maar nogal kan botsen met anderen, zijn vrouw Arethe is degene die hem bijstuurt, de plaats waar hij zijn stoom af kan blazen en zij is samen met zijn zoontje Ravon hetgene wat hij boven alles liefheeft in de wereld, dat wat hij niet opbrengt voor de goden, schenkt hij hun. Gereserveerd en soms ronduit grof is hij om onbekende redenen voor mensen die zich bedienen van magie of goddelijke krachten. Geef hem een naam van een god en hij zal het te pas en te onpas gebruiken. Hij heeft minder vertrouwen in hen dan een boot met een lek in het vooronder. Priesters/helers en magiërs die hem hun mening opdringen, bezitten allemaal hetzelfde zitvlak waar een grote voet op past.
Het hanteren van de strijdhamer heeft hij van zijn broer Valiant geleerd en nog steeds is hij bezig met het verfijnen van deze strijdkunst. Niet zijn voorkeur, maar toch niet onbekend is het zwaard. maar hij kan ze allebei heel gemakkelijk achterwege laten en zijn vuisten laten spreken als woorden hem niet verder brengen...

Verleden: dertig jaar geleden een kleine opstandige jongen met het hart op de plaats waar zijn vuisten en tong zaten, zijn vader en zijn oudere broer Valiant hebben de scherpe kanten er vanaf gehaald. Dankzij de contacten bij het Handelsgilde kwam Torgal wel eens bij de ondergrondse haven van Aankele Haaie, zag de vaartuigen en raakte verknocht aan het botenbouwen. Hij werd leerling, gezel en toen meester-botenbouwer met een eigen werkplaats. Soms springt hij bij in de Taveerne, als er hulp nodig is.

Op het Offerfeest danste hij met een meisje waar hij zijn hart en zijn ziel aan verloor, zij is de enige die zijn opgeheven vuisten zonder enige moeite naar beneden weet te krijgen: Arethe, hij bezit een boot die hij aan haar gewijd heeft. Ze kregen een zoontje, Ravon die nu tien jaar oud is, het rustige karakter van Arethe en de koppigheid van zijn vader heeft.
Torgal heeft behalve Valiant nog een broer...Medarion, maar hij spreekt er zelden over...
_________________


Uw Shoppe om de Hoeck
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group