Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Biste

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Sun Feb 24, 2002 8:14 pm    Post subject: Biste Reply with quote

Emailadres:dapperdier@hetnet.nl

((in italic de Gargouille kant van Biste, dus van voordat Biste Biste was, dus 10 jaar geleden))

Karakters Naam: Biste
Fernalluimnoght

Geslacht: V

Ras: uitgestorven
Gargouille

Leeftijd: ze is de tel kwijt geraakt
dito

Beroep: kluizenaarster en hoedster van alle dieren en dierachtigen verdediger van de stad Raganorck

Uiterlijk: Een enorme bulk kledij verhult het gespierde dierlijke lijf. Haar klein uitziend hoofd wordt bedekt door een leren muts waaronder haar haar piekt. Ze heeft kleine ogen die je aanstaren vanonder een tweetal pluizige wenkbrauwen. Haar gezicht is grof en grotesk, heeft dierlijke eigenschappen en haar oren zijn groot en gehavend.

Steenachtoge grijze huid die verkleurd als ze zeeeeeer boos is. Het wordt dat rood gloeiend als lava. Het is soms moeilijk te zien of ze een beeld of een levend wezen is. Gezicht is gelijk aan dat van Biste uiteraard, maar onder de mantel zit een dierlijk lijf, hier en daar behaard met stugge grijze haren, haar handen en voeten zijn klauwachtig en ze heeft een lange staart. Haar vleugels zijn afgebroken toen ze van de torens viel, 10 jaar geleden toen Medarion de stad aanviel. Op haar rug zijn twee stompjes die haar aan die gebeurtenis herinneren. Ze loopt op twee benen, maar voor snelheid loopt ze op alle vier klauwen

Karakter/persoonlijkheid: Ze is grof en ruw tegen mensen en andere mensachtigen. Die begrijpt ze niet, ze geven zulke gemengde signalen af. Maar met dieren is ze zacht en geduldig, maar consequent waar dat nodig is. Ze kan met dieren praten, inzoverre dat ze ze begrijp. Dus lichaamstaal meer dan daadwerkelijk met woorden enzo.

Karakter is ook vrijwel gelijk...Klan en stad zijn de meest belangrijke dingen, en daarnaast natuurlijk de dieren. De reden waarom ze met dieren kan praten is omdat ze sterk empatisch is. Ze kan mensen en mensachtigen dingen laten denken..(gedachte manipulatie/insinuatie), zo leefde ze vrijwel ongezien in Raga.

Andere kenmerken/opmerkingen: Biste woont in één van de tien torens helemaal bovenin in een torenkamertje omringd door dieren. Ze lijkt in zichzelf te praten, maar je weet nooit hoeveel dieren ze meedraagt onder haar mantels. Hoewel ze erg oud is is ze snel en behendig. Sommigen zeggen dat ze haar 's nachts van toren naar toren zien springen. Ze is de bron van menig volksverhaal dat wordt verteld voor het slapen gaan.
De daken van Raga zijn haar thuis en ze beweegt zich dan ook probleemloos over en langs de gevels en daken van de huizen en torens. Het woud is vreemd voor haar en heeft een benauwende uitwerking. Des te meer daar een aantal van haar vijanden wonen...ork en ogurs..spinelfen...eenhoorns en feeen. Vaak ook omdat vrijwel alle aanvallen op de stad vanuit de wouden kwamen! Onlosmakelijk is zij dan ook verbonden met haar klangenoten die versteend op de daken van Raga zitten. Als een beeld beschadigd of valt dan voelt zij de Gargoyle sterven.


Last edited by red on Mon Jan 24, 2005 10:23 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Tue Apr 30, 2002 5:48 am    Post subject: Re: Biste Reply with quote

Biste leid een dubbel leven. Ze is een Gargoyle. Ooit waren zij en haar soortgenoten de bewakers van de stad, maar ze werden te talrijk. Er werd door een magier een spreuk uitgeroepen. De gargoyles zouden versteend op de tinnen van de tien torens zitten en tot leven komen als de stad in nood was. Dat was een eeuwigheid geleden. Maar tien jaar terug kwam er een magier naar Raganorck en Biste kwam tot leven terwijl Medarion, de magier een spreuk uitsprak die de gargoyles voor eeuwig versteend zou laten. De spreuk hield haar soortgenoten geketend aan de torens en Biste verloor haar vleugels niet ontwaakt uit steen. Medarion viel de stad aan zonder de hulp van de Gargoyles was het een hevig gevecht, maar hij verloor uiteindelijk. Biste zwerft over de daken van de stad, wachtend tot de mogelijkheid komt om haar soortgenoten te bevrijden van hun stenen graf en haar vleugels terug te krijgen, samen met de naam die zij ooit had.

Back to top
View user's profile Send private message
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Sun Sep 22, 2002 5:55 pm    Post subject: Fernalluimnoght Reply with quote

De gargoyle kant van Biste toegevoegd in karakteromschrijving.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group