Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

De Lange Dans

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Geschiedenis van Raganorck
View previous topic :: View next topic  
Author Message
santetjan
Duister als de Nacht


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 68

PostPosted: Thu Feb 07, 2002 9:43 pm    Post subject: De Lange Dans Reply with quote

De oude stenen muren van het kasteel begrenzen de lange gangen die zich door haar binnenste kronkelen: koude, grijze stenen zijn het, gebouwd om vuurschichten uit de handen van magiers, en de grote kanonnen tegen te gaan. De nauwe corridors en brede hallen komen alle uit op kamers, zalen, en nissen: sommigen hebben hoge ramen die het licht van de zon naar binnen laten schijnen, goudgeel vallend op luxe meubilair en marmeren beelden; anderen zijn altijd gehuld in duisternis, zelfs te meer als de dikke misten zich tot in deze kamers kronkelen.
Gelijk de stad veranderen de kamers immer, strekken zich dan eens over vele passen uit, en zijn dan weer niets anders dan ladenkasten. Soms kent een kamer geen deur of raam meer.

Voeten gaan in een vast ritme over de vloer, zetten licht stap na stap: kleine schoenen maken nauwelijks geluid als zij neerkomen, stof wikkelt zich om kuiten. In deze kamer danst zij, zoals zij altijd danst; haar lichaam gaat rond in een wervelend dans, haar gezicht staat strakker, alsof zij zich volledig op de passen concentreert. Zij danst alleen vannacht: de mist is gekomen en vertrokken, en geen heeft haar kamer betreden. Ver boven haar branden vele kandelaars, en hun licht schijnt neer op de dansvloer. IJl klinkt het geluid van een klavecimbel, vergezeld van violen; dan een enkele fluit, die hoger en hoger gaat, een wervelend ritme van korte tonen, reikend tot in het feeenhof. En zij danst haar dans, als immer; vanavond is zij alleen, maar morgen zal een ander met haar dansen, en alleen de wetten die de stad besturen weten wie het zal zijn die zich in haar armen nestelt en lachend haar dans danst - lachend, of wenend, vol afgrijzen, of vol passie. Haar ogen staren in de verte, eeuwig zwart, eeuwig afwezig. Heur lange haar slingert zich om haar schouders, valt ruim op haar rug. Haar japon wervelt om haar heen. Bleek is haar gezicht, en gesloten: altijd geconcentreerd.

De gangen van het kasteel leiden naar vele kamers, de oude stenen muren verbergen velle verborgen nissen en oude zalen; maar elke avond klinkt er muziek in vele zalen, en iedere avond word de Lange Dans gedanst.

Back to top
View user's profile Send private message
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Sun Feb 10, 2002 9:54 am    Post subject: De Lange Dans Reply with quote

Na haar ontmoeting met Galliminus is Ophelia terug gegaan naar haar Kasteel, moe van de lange wandelingen die ze die dag heeft gemaakt, moe van de gesprekken die ze heeft gevoerd. Gewoonlijk zijn haar dagen niet zo vermoeiend omdat ze ieder contact met de buitenwereld weet te vermijden door zich op te sluiten of te verdwijnen, maar vandaag heeft ze vreemd genoeg gezelschap gezocht.

Dwalend door de gangen, verzonken in haar eigen gedachten, vangt Ophelia plotseling het geluid van muziek op. Ze laat zich door de klanken in de richting van een kamer leiden die ze voor haar gevoel nooit eerder betreden heeft en staat een moment lang met open mond te kijken naar het schouwspel dat zich voor haar ogen afspeelt. De vrouw die licht als de wind over de vloer dwarrelt, de muziek die haar sierlijke stappen begeleid. Ophelia doet als betoverd een stap naar voren en strekt een hand uit om de vrouw aan te raken.


~ Samara

Edited by: Samara Jalaya at: 2/10/02 1:55:26 am
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Mon Feb 11, 2002 11:09 am    Post subject: De Lange Dans Reply with quote

Ophelia doet een stap naar voren... en de vrouw vervaagd. Plotseling is de zaal weer stil en duister en voelt Ophelia zich onbehaaglijk alleen. Ze draait zich om en verlaat de balzaal.

(( Ophelia gaat naar de binnenplaats ))


~ Samara

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Geschiedenis van Raganorck All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group