Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Toren der Geschiedenis: Het kantoor van Art Linwell

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tien Torens
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Thu Dec 26, 2002 9:04 pm    Post subject: Toren der Geschiedenis: Het kantoor van Art Linwell Reply with quote

Het kantoortje van Art is verborgen tussen alle boeken en rollen in de Toren van Geschiedenis. Het is wat stoffig en krap, maar het is zijn kantoor. Het bevat een bureau met daarop een pot inkt en een grote ganzeveer. Hij heeft altijd een stapeltje perkament klaarliggen voor onverwachte herrineringen of opdrachten. Hij heeft zelf een stoel laten maken, maar deze is ondertussen al door veelvuldig gebruik wat krakemikkig geworden. In zijn eigen stelling staan enkele boeken en liggen een aantal perkamentrollen. Voornamelijk gaan deze over zijn eigen reizen, maar er zijn ook enkelen over planten en dieren die hij heeft gezien. <br><br>Op het moment zit Art rustig te schrijven over Fabia, een van de landen die het laatst bij Raganorck is gesignaleerd. <p></p><i></i>
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Art Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 24 Dec 2002
Posts: 35
Location: Emmen

PostPosted: Mon Jan 13, 2003 3:28 pm    Post subject: Via Reply with quote

Maar telkens als hij weer een alinea af heeft dwalen zijn gedachten weer af, hij moest een meester voor Via vinden want anders zou ze snel te oud worden om geacepteerd te worden als leerlinge. Ook moest het een ambacht zijn dat niet al te slecht bij haar paste.
Hij had in de stad rondgevraagd of er nog plaatsen waren. Maar de meesters die nog een leerling zochten waren allemaal meester in een ambacht meer geschikt voor het mannelijk geslacht. De botenbouwer, kon wel een leerling gebruiken, maar hij kon Via toch moeilijk botenbouwer laten worden. Er was ook een plek vrij bij Harry de Smit, maar dat trok hem nog minder. De lijst ging nog wel een tijdje door maar er was weinig gepast voor een meisje van 14.
Er werden hier en daar ook wat alternative beroepen gesuggesteerd een voorbeeld hiervan was een opleiding tot magister, maar dat zou betekenen dat Via zou moeten studeren en het had hem al moeite genoeg gekost om haar te leren lezen en schrijven. Niet dat ze dom was of zo, ze had gewoon een hekel aan boeken en leren.

Art stond op, hij had besloten om naar het Huis van de Ene te gaan en daar om hulp vragen. Hij sloot de deur achter zich en begon aan de lange klim naar benenden. Halverwege de trappen moest hij stoppen, zijn conditie was niet meer wat het geweest was. Zijn ademhaling raspte, en hij voelde zich licht in zijn hoofd worden. Hij greep de trapleuning en kon nog net voorkomen dat hij naar beneden viel. Als hij toch naar het Huis van de Ene ging kon hij net zo goed ook vragen of de priesters hem misschien, met zijn ziekte konden helpen. Hij was al een aantal jaren ziek, maar de laatste tijd ging hij hard achteruit.
Minde maakte zich zorgen om hem als hij begon te hoesten, maar elke keer verzekerde hij haar dat het wel weer overging. En dat gebeurde ook elke keer wel, maar elke keer bleef die stekende pijn achter in zijn hoofd er ook. Hij had geleerd op zijn reizen dat hoofdpijn verzacht kon worden met thee getrokken uit het hars van de Buca-boom, en het geluk wou dat er achter zijn huis een groeide. Het verzachtende effect zou nog verder versterkt worden als de boom ook bloeiende Vuurbloemen bezat, maar tot op gisteren was het kweken van de bloemen niet gelukt. Gistermorgen ging hij (zoals elke dag) wat hars aftappen van de boom en zag hij dat er een kleine maar fel gekleurde bloem boven in de boom zat. Het verschil in zijn thee had hij nog niet gemerkt ook de pijn was hetzelfde gebleven, maar het deed hem goed dat het hem gelukt was om de Vuurbloem te kweken.
Na bij gekomen te zijn vervolgde hij zijn weg naar beneden en verliet hij al snel de Toren der Geschiedenis.

Art>>De Tien Torens>>Huize Linwell

Wij allen zijn reizigers op het Rad der Tijd.

Edited by: Art Linwell at: 3/1/03 10:19:12 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> De Tien Torens All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group