Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Een nieuwe avond in de Herberg...

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Raganorck Forum Index -> De Geschiedenis van Raganorck
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Elore Wilgekind
Dwaler


Joined: 06 Feb 2002
Posts: 6

PostPosted: Thu Feb 07, 2002 5:47 pm    Post subject: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

Elore, het wilgekind van verre, heeft een lange dag achter de rug en komt nu de Taverne binnen. Binnen is het al net zo druk, misschien zelfs drukker, dan buiten. Een muffe vochtige lucht komt haar tegemoet als ze de deur openmaakt.
Diezelfde ochtend was ze nog wakker geworden temidden van de dieren in het woud. Nu was alles anders, ze zou er maar aan moeten wennen...
Ze ging aan een klein tafeltje zitten en bestelde iets te drinken. Ze keek rustig om zich heen, de mensen hier zouden inderdaad denken dat ze rustig was. Zij wist beter.
Ze luisterde naar wat mensen tot ze haar oog liet vallen op een man... Nee! Dit kon niet waar zijn... Ze herkende hem uit een van haar dromen. Maar ze schrok.
Na een tijdje besloot ze niet meer aan de man te denken. Hem te vergeten. Maar ze was bang dat hij haar heftige emoties gevoeld zou kunnen hebben. Wie was die man, waarom was hij in haar dromen geweest? Ze keek naar hem, wetende dat hij iets gevoeld moést hebben...

(ooc: voelt een man zich hiervoor geroepen? anders verzin ik verder ;)

Back to top
View user's profile Send private message
Dionysio Baggins
Dwaler


Joined: 07 Feb 2002
Posts: 3

PostPosted: Thu Feb 07, 2002 8:12 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

Na een paar uur, komt er een man binnen, hij is goed gekleed en heeft geen schoenen aan, maar behaarde voeten. Als de voeten goed worden bekeken blijkt dat hij die niet nodig heeft. Hij kijkt rond en zoekt of er een tafel vrij is. Tot zover hij kan nagaan niet. Na een tijdje gaat hij zitten en stelt zich voor. "Ik ben Dionysio Baggins, heeft u bezwaar als ik hier blijf zitten en een pijpje rook?" en hij haalt een prachtige porselijnen pijp tevoorschijn.

Back to top
View user's profile Send private message
Elore Wilgekind
Dwaler


Joined: 06 Feb 2002
Posts: 6

PostPosted: Thu Feb 07, 2002 9:57 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

"Natuurlijk mag u dat, heer Baggins. Mijn naam is Elore, ik ben het Wilgekind van verre. Mag ik u iets te drinken aanbieden, mijn heer?"
Elore loopt naar de Waardin en bestelt een mede voor de heer Baggins. Het duurt even voordat ze haar bestelling krijgt; het is druk in de herberg en de service kon beter zijn, dacht ze. Hoewel veel maakte het haar niet uit. De mensen waren over het algemeen vriendelijk, anders dan de stad zou doen vermoeden. Maar ze kende de stad nog niet, evenmin als haar inwoners...
Tijdens het wachten kon ze vanuit haar ooghoeken de man aan haar tafel zien. Een beleefde man met een vriendelijk uiterlijk. Hij had groengekleurde kleding aan en droeg geen schoenen maar had behaarde voeten. Hij maakte een babbeltje met een jongen die ze al eerder in de herberg had gezien. Ze vertrouwde die jongen niet.
Gelukkig kreeg ze snel haar bestelling en liep terug naar de tafel, gaf de heer Baggins zijn drank.
"Mijn beste heer, mag ik u vragen; wat brengt u ertoe te reizen naar dit verre oord?"

Back to top
View user's profile Send private message
Dionysio Baggins
Dwaler


Joined: 07 Feb 2002
Posts: 3

PostPosted: Sat Feb 09, 2002 12:13 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

"Natuurlijk mag u dat weten" zei Dionysio en hij haalde een envelop tevoorschijn waar een brief in zat. "Ik ben op doorreis om deze brief vertaald te krijgen. Ik heb hem georven van mijn grootvader. Hij zat in deze envelop." Zei Dionysio. Op de brief waren enkele woorden onderstreept en op de envelop stond een datum van een week geleden. "Deze datum is mijn verjaardag," legde hij verder uit. "Wat ik ook deed, ik mocht de envelop NIET voor die datum openen. En het het gekke is, die brief is al eeuwen in mijn familie." Dionysio wees naar de datum op de brief.

"Ik ben in mijn dorp begonnen maar dat schoot niet op. Kijk maar ik kon slechts deze woorden vertalen" Dionysio pakte een papiertje waar de woorden: testament in blauwe letters en verre in rode letters op stonden. "Ik heb deze woorden op de brief onderstreept. testament is in het blauw en verre met rood." vertelde hij, terwijl ze aanwees. "Gezien je naam, wilde ik je vragen of je met me mee wilt gaan om te zoeken" ging Dionysio uitnodigend verder

Edited by: Dionysio Baggins at: 2/10/02 10:05:59 am
Back to top
View user's profile Send private message
Macros de Zwarte
Verloren en Vergeten


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 41

PostPosted: Sat Feb 09, 2002 11:03 pm    Post subject: Een nieuwe avond in de Herberg. Roderick van Eizenberg Tale Reply with quote

(( Ik vind mooie plek om Roderick voor te zetten))
Roderick een jongen van nauwlijks 12 jaar, liep in een rustig hoekje, pakte een stuk papier uit zijn zak, op dat papier stonden vreemde tekens uit 'iets anders' zijn vader had toen hij negen was aan hem gegeven, en gezegt dat dit bij hem lag toen hij 'gevonden' werd... Mischien moet ik eens langs Patroch de Saga dacht de jongen, Patroch had hij jaren geleden eens ontmoet en had hem gezegt dat wanneer het tijd was hij langs moest komen... Een adres had hij, de 3e toren bovenste verdieping van die toren... Maar eerst ging hij daar een nacht over slapen...
(( Roderick gaat naar de logeerkamer toe en gaat slapen))
Een onrustige slaap, waar veel nachtmerries elkaar overspollen, vreemde wezens komen opdragen... Een wezen wat zich voorsteld als een Demon zal hem altijd bijblijven'... Verschrikt word de jongen vroeg in de morgen wakker...

((volgende keer meer))

Ineens heb je het je gaat Lotr lezen...

Back to top
View user's profile Send private message
Macros de Zwarte
Verloren en Vergeten


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 41

PostPosted: Sun Feb 10, 2002 11:15 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg. Roderick van Eizenberg Reply with quote

(( Dit verhaal van Roderick vervolgt zich in de torens))

Macros de Black, Servant of Sarig greets you !

Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sun Feb 10, 2002 11:30 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

Ut betreedt wat stijfjes de taveerne, ze neemt de atmosfeer in haar op. De zaak lijkt stampvol te zitten...of niet, even denkt ze een glimp te zien van een lege stoel in de hoek. Voorzichtig baant ze zich een weg door de mensenmenigte heen. Maar halverwege ziet ze dat de stoel alweer bezet is, een jongetje maakt zich er gemakkelijk. Ze wrijft zich over haar verkilde ledematen. Een kou die zich 's nachts van haar meester maakt en die geen van haar drankjes of zalfjes kan genezen. Ze rilt.

Plotseling voelt ze een hand op haar schouder. "Kom hier moeke", hoort ze een mannenstem zeggen en voor ze het weet wordt ze in een stoel gedrukt. "Drink iets van me, ik haal wel iets sterks voor je, je ziet er uit alsof je omvergeblazen kunt worden". Hard lachend loopt hij weg, zijn vrienden lachen mee. Ze is allang dankbaar dat ze een zitplaats heeft. Even later zet ze haar lippen aan een kruikje jenever. Er zitten erg veel mensen hier, groepen vrienden die lol maken, maar er worden blijkbaar ook serieuze zaken besproken, zoals dat paartje daar, dat iets aan het bekijken is.

Ze bedankt de man die haar het kruikje gebracht had en nodigt hem uit om een keer overdag naar haar zaakje te komen, als hij iets nodig mocht hebben ('overdag!' zegt ze met nadruk). Dan verlaat ze de gelagkamer en zoekt ze haar weg door het Duistere District.

(( -> In den Ckeetel))

Edited by: ckeetel at: 2/14/02 1:24:09 am
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Elore Wilgekind
Dwaler


Joined: 06 Feb 2002
Posts: 6

PostPosted: Tue Feb 12, 2002 8:43 pm    Post subject: Baggins Brief Reply with quote

Elore is alweer een aantal dagen in de stad Raganorck. Het is een natte, donkere avond en ze zit weer in de herberg. Pas nu komt ze de heer Baggins voor de tweede keer tegen. Hij had haar bij hun eerste ontmoeting een brief laten zien. De brief had rode en blauwe letters. Vaag kon ze 'van Verre' onderscheiden. Toen had de heer Baggins gevraagd of zij hier iets meer van wist.
De vormen van de letters riepen een vaag gevoel van herkenning bij Elore op. Kleine letters in een mooie vorm. Het leek op het handschrift van haar moeder. Wat moest ze hiermee?
Nu zat ze in de herberg. Ze had de laatste dagen doorgebracht met het leren kennen van de stad, in zoverre dat dit mogelijk was, en had veel rust genomen. Op haar kamer had ze de runen geworpen die ze in een kleine bundel had meegenomen. Maar wat was de uitkomst? Ze wist niet wat ze moest doen en besloot af te wachten tot ze de heer Baggins weer zou ontmoeten.
Nu was dat moment gekomen, hij zat aan een tafeltje en ze liep op hem toe. "Een goede namiddag, heer Baggins," zei Elore, "mag ik bij u komen zitten, ik zou graag meer van u willen horen over de brief die u mij liet zien." Zonder al te lang te wachten neemt Elore de vrije stoel. Een vreemd gevoel bekruipt haar... die brief, wat kon dat zijn?

(ooc excuses voor mij afwezigheid, Elore is er een paar daagjes tussenuit geweest zonder dat te melden)

Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Tue Feb 12, 2002 9:33 pm    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

De taveerne lijkt weer volledig volgepakt. Ut ziet geen enkele lege stoel meer. Ze wringt zich tussen de mensen door richting de toonbank. Haar gerimpelde donkere handen gooien de lange witte vlecht van haar schouders, het is warm hier. Ze zoekt de waard. "Een lekkere kroes bier", zucht ze "...lekker...".
Dan betrekt haar gezicht. Morgen is die verschrikkelijke dag er weer. Die ene dag. Haar hand reikt vermoeid naar haar voorhoofd.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Dionysio Baggins
Dwaler


Joined: 07 Feb 2002
Posts: 3

PostPosted: Tue Feb 12, 2002 10:00 pm    Post subject: Re: Baggins Brief Reply with quote

Dionysio heeft in de tussentijd ook niet stil gezeten en heeft de brief samen met zijn aantekeningen bestudeerd, met veel moeite had hij het woord speurtocht of zoektocht (hij twijfelde daar over) weten te vertalen.

Een paar dagen later ziet hij Elore weer en voordat hij haar kan uitnodigen zit ze aan zijn tafel. "Helaas kom ik er niet verder mee. Ik wilde je vragen of je me kan helpen." Hij pakt de brief en alle aantekeningen die hij heeft. "Ik stel voor dat we een bibliotheek opzoeken om deze brief goed te vertalen. Je ziet dat ik in het groen het woord speurtocht of zoektocht heb gevonden." "Wil je wat drinken?" Ze stemde in en Dionysio ging naar de bar een bestelde 2 drankjes. 15 minuten later was hij weer terug. Dionysio ging weer zitten en stopte zijn pijp. "Wil jij eens door mijn aantekeningen kijken, wellicht heb ik iets over het hoofd gezien" Samen bogen ze zich over de stapel papieren.

Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Thu Feb 14, 2002 12:21 am    Post subject: Re: Een nieuwe avond in de Herberg... Reply with quote

Het koele bier is een welkome verkwikking, Ut geniet volop van elke slok. Als ze weer wat bijgekomen is, gaat ze terug het Duistere District in. Ze moet rusten, morgen wacht haar een hele zware taak die haar het leven kan kosten als haar krachten haar in de steek laten.

(( -> In Den Ckeetel -> De voorbereiding))

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Raganorck Forum Index -> De Geschiedenis van Raganorck All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group