Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

OOC: De Bovenkamer
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Algemene Discussie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Thu Dec 26, 2002 3:20 pm    Post subject: OOC: De Bovenkamer Reply with quote

Ik vind het uitermate stijlloos en onreël om zomaar eventjes uit een andere dimensie te stappen, een hele planeet een uur lang met verblindend licht te verlichten en alle doemzielen eventjes uit te moorden.

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Thu Dec 26, 2002 11:57 pm    Post subject: OOC: De Bovenkamer Reply with quote

Ben ik verkeerd te zeggen dat dit idd NIET kan, Isaiah is bij wijze van spreken even door een paar 'gebaren en wat abracadabra' vernietigd? De gigantische lichtflits over de 'planeet', de allerdoemzielen-destructie, de dimensies en de lijken daarbuiten gelaten...

Er is aangegeven dat Isaiah MACHTIG is, MACHTIG buiten wellicht welk voorstellingsvermogen van de 'simpele' wezens in de wereld van Raganorck dan ook, dit lijkt me GEEN uitdaging/oproep om 'm maar 'ff' om te leggen, maar een SFEER, een MYSTIEK element om de fantasie van de spelers te voeden, het gevoel dat er iets verschrikkelijks broedt en als een duistere aura de stad maakt tot wat ze is.

Goden waren ervoor nodig om hem in de aarde te ketenen in zijn Labyrinth en DAT stelsel en de Schaduwheer zijn als het ware de fundamenten van de stad Raganorck, ze zijn min of meer ÉÉN. Wat voor gevolgen gaat dat voor de stad hebben als deze actie door zou gaan? Van 'ingrepen' op dit niveau begin ik op z'n zachtst gezegd genoeg te krijgen.

Hoe dient er met die laatste post nu omgegaan te worden?

Edited by: ckeetel at: 12/27/02 3:01:39 am
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Lucer Vincero
Nachtdwaler


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 374
Location: Zeist

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 8:31 am    Post subject: Re: OOC: De Bovenkamer Reply with quote

Ik ben het geheel eens met Gashyr en Ckeetel, ook al komen er half goden e.d. in voor dan is het nog maar de vraag of wezens uit andere dimensies wel zulk een kracht hebben in deze dimensie, en onderandere een gedeelte van het werk van de goden ongedaan maken. Zonder de basis van de Schaduw in het labyrinth valt Raganorck als stad (en zo niet het hele forum, (want vele draden bevatten een deel van de info over de Schaduw en zijn er gedeeltelijk mee opgebouwd)) ineen.
Of edit de post tot een minder wereld ingrijpende post of wacht tot er nog meer commentaar komt. Het is uw keuze.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 9:39 am    Post subject: OOC: De Bovenkamer Reply with quote

Er is inmiddels ingegrepen met een email naar de betreffende schrijver. Ik heb besloten de draden die met Het Ingrijpen te maken hebben op te kuisen. Weet iemand precies waar deze zich bevinden? Is die in de Tien Torens de enige?

~ Samara

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Danae Rheanna
Nachtdwaler


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 150

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 9:43 am    Post subject: OOC: De Bovenkamer Reply with quote

Okee, ik heb wat dingen opgeruimd. Ik denk dat het zo wel weer verder kan.

..... Danaë
___________________________________

~ Rose, rose, wild red rose
Sweetest little ding that grows
You want me to be yours tomorrow
Show me that you care today
Bring roses to adorn my lokken
~ "Roses, roses, wild red roses
Roses wear a thousand Doorns
My Vrouwe fair, this vicious beauty's
Doorns will not adorn your lokken"
~ My liefde zei: "Vrouwe, wild red roses
Fiery scarlet flowers red
Beware of what seems pure but 's thorny
I'll get you daffodils instead"

(old children's song from Eddhenai)

Back to top
View user's profile Send private message
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 12:48 pm    Post subject: Re: Tsss Reply with quote

Quote:
Zoals ik al gezegd heb tegen sommige mensen is Raganorck voor mij pure schrijfoefening

Au!!!! :|

Quote:
Men mag niet vergeten dat Artoch een mensgeworden God is. En trouwens Goden zijn niet almachtig, in geen enkele wereld.

Hij mag dan een mens-geworden god zijn, dit geldt dan wel voor zijn eigen dimensie, niet voor de Raganock-dimensie, zij kent haar eigen god(en). En het tweede is maar een kwestie van opvattingen, he!!?

Quote:
de reactie over dat magiërs in verschillende dimensies hun kracht behouden. Ze behouden altijd hun kracht behalve als deze planeet op een of andere manier afgesloten is tegen magie en dat geldt niet alleen voor mijn wereld maar voor alle

Ook weer een kwestie van opvattingen. Neem bijvoorbeeld nou een rollenspel als D&D. Daar is de magie niet alleen per dimensie verschillend, maar zelfs per werelddeel, wat ervoor zorgt dat, als jij als magier uit werelddeel A komt, je in werelddeel B niet meteen spreuken kan gebruiken, en zeker niet meteen de allermachtigste.

Maar goed, ik vraag me af waarom ik nog in discussie ga.

Edited by: Lupijn at: 12/27/02 1:49:30 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 1:26 pm    Post subject: Ik knip en plak hier mijn emailtje nog maar een keertje Reply with quote

Jan, Christian, Lupijn,

Ik hoop dat bij deze het uit de hand gelopen machtsspelletje rond Mandragoran en de Zes Rijken goed is opgelost. Dank jullie wel, Christian in het bijzonder, voor jullie oplettendheid en het werk dat jullie hebben gestoken om de Draden weer op orde te krijgen.

Jan, ik begrijp dat je Raganorck ziet als een schrijfoefening, maar je bent zeker niet de enige schrijver onder ons en kunt geen enkel privilege ontlenen aan het feit dat je toevallig een aantal boeken over de Doemwezens hebt geschreven of aan het schrijven bent. Ik ben zelf bezig aan mijn dertiende boek in twaalf jaar, om maar even de flauwe kwantiteitsstrijd om te draaien, maar dat betekent niet dat ik mijzelf suprieur beschouw ten opzichte van één van de andere spelers. Hoog in het vaandel hou ik altijd de gedachte dat je van ieders schrijven wel wat kunt leren en dat je wat dat betreft als schrijver nooit volgroeid bent: reden genoeg om wat respect te tonen voor je medespelers, hun verhalen en karakters. Natuurlijk zitten er niveauverschillen in het schrijven van de spelers en heeft iedereen zijn eigen specialisaties, maar jouw taak in Raganorck is om daar rekening mee te houden, te "leren van" en te "leren aan". Dat is het leuke van het schrijven met elkaar en het vervelende van het schrijven ten koste van anderen.

Daarbij was het zeker niet mijn intentie om Tolkien te beledigen, maar na het zien van de Slag om Helmsdiepte in TTT lag het trekken van een vergelijking tussen een interdimensionale Schaduwstrijd en voorgenoemde slag nogal voor de hand. En zoals eerder gezegd, Raganorck is de plaats niet voor gevechten van die omvang. Raganorck is qua reikwijdte en conflictniveau meer te vergelijken met Mervyn Peake's Gormenghast dan met Tolkien's Midden-Aarde. Als je eens wilt lezen hoe verschillend een machtsstrijd op micro- en macroniveau gevoerd kan worden en beschreven dan raad ik je zeker aan beide trilogieën te lezen. Mijn voorkeur gaat uit naar de subtiliteit van Peake en voor Raganorck vormden zijn boeken dan ook de basisinspiratie.

Hoe dan ook, ik wil het hierbij laten.

Met vriendelijke groeten,

Olga


=============

P.s. Raganorck is GEEN D&D wereld!

~ Samara

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 1:28 pm    Post subject: Re: ok dan Reply with quote

Artoch,

we werden hier in eerste instantie volkomen overwelmd door jouw krachtige Uber-personages. Er lopen in de stad een aantal karakters rond met een krachtige potentieel, echter zij maken er geen gebruik van, om de volgende reden: Dit is nl. een forum voor intriges en niet voor 'open oorlog'. Als dit laatste toch gedaan moet worden, dan kan het nog altijd op een subtiele wijze, zoals bijvoorbeeld het uitgebreid (d.w.z.: door meerdere posts, over verloop van tijd) beschrijven van het besluipen en eventueel bevechten van een vijand (in de vorm van 1 a 2, misschien 3 personen per keer).

Verder bespeurde ik in jouw schrijfwerk het zogenaamde 'god-modding'. Gelukkig voerde je dit niet 100% (dwz: het doden van een karakter van een medespeler) door, maar door het spelen van twee zo waanzinnig krachtige karakters en een bepaalde actie, zat je wel een eind in die richting. Dit heeft kwaad bloed gezet bij een aantal spelers. Voor de spelers op Raganorck is het 'spelen' een doel op zich. 'Winnen' is er niet bij en er zal dan ook nooit een winnaar zijn. Door de krachtige manier waarop je karakters zich gedroegen, leek het alsof je meer bezig was met 'winnen', dan met 'spelen'. Door het spelen op deze manier raak je snel door je doelen heen en komt er op een gegeven moment een eind aan het spel. Dat is niet de bedoeling, 'spelen' zelf is het doel.

We hebben op een aantal manier geprobeerd er een draai aan te geven, zodat we toch om konden gaan met je karakters. Het is namelijk vervelend om iemand die nieuw is op het forum meteen zijn karakter op te laten geven. Voorbeelden zijn het diplomatiek schermen met de brieven en de discussies in de toren der magie voorafgaande aan het bezoek aan de Vrouwe.

Het lukte ons helaas toch niet om om te gaan met jouw karakters, net zo min als het jou gelukt is de sfeer en manier van spelen op dit forum op te pikken.

Let wel, ik bekritiseer de verhaallijn die je wilde spelen niet op inhoud. Ik vermoed dat deze best interessant is. Ik ben echter wel van mening dat Raganorck niet de plaats is voor dit verhaal.

Als laatste wil ik opmerken dat het de eerste keer is, zover ik weet, dat we met zulke krachtige karakters als de jouwe (die zich niet aanpasten aan de sfeer en de manier van spelen) te maken hebben gehad op dit forum. Misschien zijn wij er verkeerd mee omgegaan en hadden we vanaf het begin moeten zeggen dat het hier niet pastte, in plaats van spelenderwijs proberen de boel op te lossen.

Enfin, ik hoop dat een aantal zaken nu wat duidelijker geworden zijn. Laten we met een schone lei opnieuw beginnen.
En al mogen sommige zaken in deze post wat belerend overkomen, ze zijn bedoeld om te verduidelijken, niet om belerend over te komen.

Met vriendelijke groet,

Hans (Lupijn)

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 5:30 pm    Post subject: Re: ok dan Reply with quote

Nu, ik heb mijn mening al via e-mail gegeven, maar ik ben het met Samara en Lupijn eens. Punt 1 het is geen D&D wereld en D&D regels gelden hier dan ook niet, Raganorck kent haar eigen regels, die ook vermeldt worden op het forum, naar ik meen. Punt 2 Zijn er al veel hints verloren gegaan aan het proberen in te passen van de super machtige karakters die je speelde en als laatste nog heel even dit. HEt mag dan zo zijn dat Raganorck voor jou slechts een schrijfoefening is, voor anderen is het meer dan dat en dan geeft het geen pas om jou verhaallijn ten kostte van alles door te drukken. Nu goed, ik heb dit alles eerder al in een mail gezet, maar plaats het nu op het forum om eventuele onduidelijkheden te voorkomen...

Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 7:01 pm    Post subject: Re: Ik knip en plak hier mijn emailtje nog maar een keertje Reply with quote

Quote:
Dank jullie wel, Christian in het bijzonder, voor jullie oplettendheid en het werk dat jullie hebben gestoken om de Draden weer op orde te krijgen.


Weer een draad met bijzonder mooie elementen om verder mee te weven...

Mijn complimenten aan Uriel en Lupijn. Wat er in de Tien Torens ontstaan is, is bijzonder goed, ik buig voor jullie...

Speciale vermelding voor het eeste stuk, de introductie van de Raad...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Fri Dec 27, 2002 8:10 pm    Post subject: realistischheid?!! Reply with quote

Ik geef het op!!! Ik heb het lang genoeg geprobeerd, maar ik ga NIET meer reageren op een enkele post van deze gast. Mijn geduld is nu echt op.

Excuseer me AUB, ik ga mijn agressie even uitleven in een potje Unreal....

grrmmbblll!!!

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Dec 28, 2002 1:11 pm    Post subject: ... Reply with quote

Raganorck rpg-regels en andere informatie kun je hier vinden (De Raad Der Wijzen):

pub45.ezboard.com/fragano...iencefrm16

EDIT: mijn overige informatie was blijkbaar tegen dovemansoren gericht. Ik haal het weg en laat het hierbij...

Edited by: ckeetel at: 12/28/02 10:48:42 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Sat Dec 28, 2002 3:50 pm    Post subject: Re: Basis RPG regels Reply with quote

Quote:
Ok, Raganorck is geen D&D wereld, uiteraard maar er bestaan bepaalde regels waaraan RPGers zich moeten houden.


en wie ben jij om de spelers in een prima lopend spel te vertellen dat ze andere spelregels moeten gaan volgen? Raganorck heeft haar eigen regels die op het forum vermeld staan. je kan er niet vna uit gaan dat er standaard regels zijn die voor elke RPG opgaan, er zijn toch ook geen standaard regels voor elk bordspel (risk, schaken, monopolie, noem maar op). er zijn overeenkomende regels (bvb: als je 6 gooit mag je nog een keer) en in de regels van raganorck zijn ook duidelijk regels die voor de meeste RPGs gebruikt worden te herkennen (zoals niet God-moden, respecteer je medespelers etc). de regels van een spel worden bepaald door de maker(s) (en eventueel wat aangepast naar aanleiding van de meningen van spelers, mits dit het spel verbeterd, en niet verandert). Raganorck werkt blijkbaar met regels die jou niet aanstaan, (dit klinkt misschien wat hard, en zo bedoel ik het echt niet, ik wil niemand wegjagen) als dit zo is kan je raganorck beter niet spelen. Ik houd bijvoorbeeld niet van Risk, ik erger me dood aan somige regels, maar daarom ga ik niet proberen het te veranderen of mijn medespelers andere regels opleggen, ik speel het gewoon niet.

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Anoniem
Dromenvanger


Joined: 08 Feb 2002
Posts: 501

PostPosted: Sat Dec 28, 2002 7:18 pm    Post subject: Re: Een beetje kwaad Reply with quote

Tja Tahr...als je hier een beetje wilt hacken of zo..laat het zitten..Raganorck heeft een eigen spelbasis en leeft daarop.Waarschijnlijk volgt ze de basisregels van RPG...maar bij dit spel is het uitgesloten dat er hoge krachten aanwezig zijn waarbij ieder ten onder gaat.!!!!!!!!
Eenvoudig als het is!In andere spellen heeft men soms toch ook liever niet dat er fantasy of iets gelijkaardigs in hun spel voorkomt?!

Edited by: Faranyell at: 12/28/02 8:19:34 pm
Back to top
View user's profile Send private message
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Sat Dec 28, 2002 8:28 pm    Post subject: Re: Hoge krachten Reply with quote

Quote:
Kijk Gashir, Ik speel al RPG van toen jij in je wieg lag dus zwijg maar. RPG werken altijd op basisregels zoals: Er moet tenminste een deel fantasie zijn. Raganorck staat me wel aan qua regels dus werk je frustraties ergens anders af!!! ER ZIJN BASISREGELS WAAR JE ZOIEZO REKENING MEE HOUDT!!!! je moet ze niet gelezen hebben om ze te weten zoek gewoon wat alle RPG's gemeen hebben en je hebt ze ongeveer, ze zijn gewoon is uitgegeven in een boek met tips ook om een RPG te maken. Scheit mij ni uit want ik ben heel lichtgevoelig voor beledigingen!!! Geloof me maar vrij! Ik duld geen tegenspraak meer want ik heb gewoon gelijk!!! Sorry het zo te stellen en het klinkt opschepperig maar deze keer heb ik gelijk.


weetje, ik ben ook erg lichtgevoelig voor beledigingen, maar ondanks jouw kinderachtige gelul met je ik-heb-gelijk en ik-RPG-al-langer-dan-jou-ook-al-weet-ik-niet-eens-hoe-lang-jij-al-speelt houd ik mij kalm, of tenminste, dat probeer ik, maar het kost me erg veel moeite. Je betoog doen mijn argumenten absoluut niet teniet, je verteld gewoon precies hetzelfde als artoch voor jou vertelde. Raganorck is een spel, met regels die zijn opgesteld door iemand die er goed over heeft nagedacht, en het spel functioneert hieronder uitstekend! ik zie geen reden om veranderingen aan te brengen in die regels, alleen maar omdat ze niet voldoen aan de "standaard RPG-regels". goed, dan is Raganorck maar geen RPG, who cares? Wij spelen dit spel met plezier, en de naam van dat spel kan mijn persoonlijk geen f*ck schelen. en ga alstublieft niet nog een keer hetzelfde verhaal over die standaard regels houden, want het heeft gewoon geen zin, Raganorck is wat ze is, en ook al is ze volgens jou geen RolePlaying Game, ik speel hier een rol en heb het met mijn karakter erg naar mijn zin hier.

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Algemene Discussie All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group