Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Familie Boot

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Maris
Duister als de Nacht


Joined: 24 Jan 2005
Posts: 56
Location: Gannon

PostPosted: Tue Jan 30, 2007 7:41 pm    Post subject: Familie Boot Reply with quote

Barend, Greet en Sofie Boot

Barend Boot
Leeftijd: 37
Beroep: werkloos
Uiterlijk:
Barend is een gezette man en ondanks zijn nog vrij jonge leeftijd al kaal. Een donkere baard vult de onderkant van zijn dikke kop. Zijn kleding is vaal, versleten en heeft een penetrante lucht van alcohol en zweet. Barend heeft vrijwel altijd twee natte plekken zitten op zijn hemd onder zijn oksels; ook zijn voorhoofd glimt meestal van het transpiratie vocht. Zijn donkere ogen en zwarte wenkbrauwen maken zijn blik doordringend en onprettig.
Achtergrond:
Barend is opgegroeid in het Duistere District en is er ook nooit meer vandaag gekomen. Ooit werkte hij voor het gilde van de Huizenklussers dat in het Duistere District klein onderhoud voor de huizen uitvoert. Hij is er echter ontslagen vanwege zijn gebrek aan werklust en overmatig drankgebruik. Een poging om nieuw werk te vinden heeft hij nooit meer ondernomen en brengt het grootste deel van zijn tijd thuis door of in de taveerne. Sinds zijn ontslag is Barend vrijwel continu in een dronken staat geweest of leed in plaats daarvan aan een hevige kater. Een vrolijke dronk heeft hij zeer zeker niet. Wanneer iemand iets verkeerds tegen hem zegt of wanneer dingen niet gaan zoals hij dat wil wordt hij snel agressief. Vooral zijn vrouw Greet en dochter Sofie zijn geregeld het dupe van deze buien.

Greet Boot
Leeftijd: 30
Beroep: Vis verkoopster
Uiterlijk:
Greet is een magere lange vrouw met nogal hoekige vormen. Meestal draagt ze een rok en een bovenstuk gemaakt van grove bruine wol. Greet heeft halflang krullend oranje haar en groene ogen. Haar wenkbrauwen en wimpers zijn volledig blond waardoor haar gezicht er weinig expressief uitziet. Toch kan ze door middel van haar lange postuur, felle stem en de blik in haar ogen een redelijk imposante indruk wekken.
Achtergrond:
Greet is net als haar man opgegroeid in het Duistere District en haar vroegere thuissituatie heeft veel weg van haar huidige. Dat haar man een agressieve, drinkende, lamzak is, vindt ze niet bijzonder prettig. Het is voor veel vrouwen in haar omgeving echter precies hetzelfde en persoonlijk ziet ze haar situatie dan ook als vrij normaal. Dit betekend niet zat ze het zielige huisvrouwtje is. Wanneer Barend weer een van zijn woede uitbarstingen heeft, krijst ze net zo hard terug onderwijl serviesgoed en andere harde voorwerpen naar zijn hoofd smijtend.
Het inkomen van de familie wordt voor een belangrijk deel door Greet geregeld. Dagelijks daalt ze in alle vroegte de Chirurgijn af met een grote mand op haar rug. In de Aankele Haaie koopt ze vis en kleine schaaldieren die in het donkere grottenstelsel en soms het open water daarbuiten gevangen worden. Vervolgens zeult Greet de loodzware mand het hele eind weer naar boven om de vis op de markten van Raganorck te verkopen.
Vervelend werk vindt ze dit echter niet. Greet is gek op Aankele Haaie en voelt zich er prima thuis. Haar moeder was een vissersdochter die getrouwd was met een man uit het gilde van de zakkendragers en had daardoor het grottengewelf ingeruild voor een woning in het Duistere District. Hoewel Greet nooit in de ondergrondse stad gewoond heeft, beschouwd ze zichzelf als iemand van het havenvolk en heeft de stille hoop er ooit nog te gaan wonen.

Sofie Boot
Leeftijd: 7
Uiterlijk:
Sofie is een klein mager meisje met twee donkere vlechten en de groene ogen van haar moeder. Hoewel ze een schattig gezichtje heeft, ziet ze er niet bijzonder flatteus uit in haar vuile groene jurk, de vieze vegen die ze meestal op haar handen en gezicht heeft zitten en haar haar dat aan alle kanten uit de vlechten piekt. Ondanks dit is ze er bijzonder goed in om een onschuldig gezicht op te zetten.
Achtergrond:
Thuis heeft Sofie het niet zo naar haar zin, haar moeder is meestal weg en haar vader is vaak boos. Terug slaan of dingen gooien zoals haar moeder doet durft ze niet. Daarom zwerft ze een groot deel van de dag op straat rond met de andere kinderen van het Duistere District of wandelt ze tussen de grote mensenmassa van Gannon of het Tien Toren District. Ondanks, of misschien wel juist door haar jonge leeftijd is Sofie een getalenteerde beurzensnijder. Onopgemerkt weet ze zich tussen de mensen door te bewegen en met een piepklein mesje dat ze in haar hand houdt, snijdt ze de beurzen van nietsvermoedende voorbijgangers open of zelfs geheel los. De opbrengst gaat voor een heel groot deel op aan het drankgebruik van haar vader, maar ondanks dat vindt Sofie het beurzensnijden een leuk spelletje waar ze zelf ook vaak nog wat aan over houdt. In de zeldzame gevallen dat ze gesnapt wordt hangt ze de totale onschuld uit. Met grote tranende ogen kijkt ze haar boze slachtoffer dan aan en zegt iets in de trant van ‘ik had zo’n honger,’ een tactiek die bij de meeste mensen werkt.
Dat Sofie thuis geen grote mond durft te geven betekend niet dat ze in alle gevallen een stil meisje is. Ze er is er lang achter dat vreemden niet al te snel zijn met het geven van een pak rammel en bovendien iets minder heet geblakerd zijn dan haar vader. Tegen andere kinderen is ze vaak bazig en tegen volwassenen brutaal.


Last edited by Maris on Tue Mar 20, 2007 3:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 12:01 am    Post subject: Reply with quote

Sorry voor de late reactie.

Barend: Waar komt zijn neiging tot overmatig drinken eigenlijk vandaan? Lijkt me niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen. Hoe en waarom zijn hij en Greet eigenlijk bij elkaar geraakt en waarom? Was Barend vroeger toch een aardige nette vent met toekomst perspectieven?

Greet: Zie Barend.

Sofie: Kent Sofie de Ratten van Het Duistere District? Dit is een bende kinderen die het Duistere District onveilig maken. Een paar zitten nu in het Hoekhuis in het Duistere District.

Voor hen allemaal: Hoe gelovig zijn ze eigenlijk? Wonen ze regelmatig diensten van de Ene bij, besteden ze er helemaal geen aandacht aan of hebben ze interesse in een extremere vorm van geloof in de Ene dan ze vinden in de tempels? Hoe staan ze tegenover Ophelia, de adel en het koningshuis?

Zomaar een hoopje vragen. Het lijken me leuke karakters! Ga je ze allemaal zelf spelen en in gelijke mate of heb je een primair spelerskarakter op het oog tussen deze drie?
Back to top
View user's profile Send private message
Maris
Duister als de Nacht


Joined: 24 Jan 2005
Posts: 56
Location: Gannon

PostPosted: Tue Feb 20, 2007 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Geen idee aan welke ik de meeste aandacht ga besteden, hangt er een beetje vanaf waar alles heen gaat.

Wat betreft de andere vragen;
In nuchtere staat is/was Barend meestal wel een redelijk iemand. Echt toekomst perspectieven heeft hij nooit gehad, maar had vroeger wel een baan die voldoende brood op de plank bracht. Hij woonde bij Greet in dezelfde straat en kon altijd wel aardig met haar overweg. Toen ze zwanger raakte was trouwen op dat moment de beste optie.
Barend zn drankprobleem is ontstaan doordat hij zijn vrije tijd het liefste doorbracht in de taveerne om met zijn vrienden te dobbelen en bier te drinken. Veel andere leuke dingen waren er niet te doen en gezien zijn niet al te interessante baan vond Barend dat hij recht had op 'een lolletje' na het werk. Hier heeft hij een dagelijkse gewoonte van gemaakt waarbij hij en zn maten een grote hoeveelheid kannen bier soldaat maakten. Om lekker dronken te worden had hij steeds meer nodig en op een gegeven moment kon hij gewoon niet meer zonder.

Het gezin is redelijk gelovig. Greet gaat regelmatig naar de tempel en als ze de kans krijgt sleurt ze Sofie mee (die er meestal geen zin in heeft en liever buiten gaat spelen). Sofie gelooft ook wel in de Ene, maar neemt het volgen van een dienst niet echt serieus omdat ze er niet veel van snapt.
Barend gaat nooit naar de tempel. Gelooft wel in de Ene, maar uit dat meer door te vloeken zijn naam op alles wat er mis gaat.

Ik denk niet de Sofie de ratten kent. Het Duistere District is erg groot dus de kans dat ze dat groepje kinderen kent is vrij klein.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group