Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Wilhelm Dapper

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Wilhelm Dapper
Dwaler


Joined: 07 Dec 2006
Posts: 7
Location: Nabij de Toren der Alchemie

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 2:40 pm    Post subject: Wilhelm Dapper Reply with quote

Naam: Wilhelm Dapper
Roepnaam: Wil
Leeftijd: 33 jaar
Beroep: Stadswacht-Inspecteur

Uiterlijk, fysiek: Wil is een vrij aantrekkelijke jongeman van gemiddelde lengte. Hij heeft lichte grijsgroene ogen, waarin vaak een plagerige en ondeugende twinkeling te zien is, en stijl zwart haar, dat hij meestal met wat vet achterover kamt.
Uiterlijk, kleding: Een zwarte broek met een bruinleren riem, met daarop gedragen een wit shirt, waarvan de mouwen vaak opgerold zijn. Verder draagt hij bruinleren laarzen en een halflange zwarte jas.
Uitrusting: Een knuppel van wilgenhout, een houten kam, een notitieblok met kool, een document dat zijn functie als Stadswacht-Inspecteur bevestigt en een set boeien die aan zijn riem hangt.

Achtergrond, verleden: Wilhelm is samen met zijn jongere zus Gwendoline en hun ouders opgegroeid in het Duistere District, waar hun vader een drankzaak bezat – en inderdaad nog steeds bezit – waarmee hij zijn gezin wist te onderhouden.
Het gezin van vier kende vele gelukkige jaren, maar dit eindigde helaas abrupt met de dood van de moeder van de kinderen Dapper. Wil was zeven jaar toen ze in een donker steegje bruut vermoord werd voor haar beurs, waar niet meer dan een paar munten in hadden kunnen zitten.
Het was een enorme klap die alles veranderde.
Terwijl hun vader in de winkel bleef werken om het geld binnen te brengen, nam Wil – als het oudste kind – voor een groot deel de taken in het huishouden waar. Hierdoor werd hij gedwongen om al vroeg volwassen te worden en leerde hij met verantwoordelijkheid om te gaan.
Een belangrijk deel van die verantwoordelijkheid was de zorg voor zijn zus, als hun vader er niet was. Hoewel Wil en Gwen altijd al veel met elkaar hadden opgetrokken en altijd al op elkaar hadden gelet, legde dit desalniettemin een last op Wil’s schouders.
Wil was altijd blij als hij tijd vond tussen zijn werkzaamheden om met Gwen en hun vrienden door het Duistere District te zwerven en velerlei kattenkwaad te bedenken. De spelletjes die ze speelden en de plannen die ze beraamden waren vaak een welkome afwisseling en afleiding.
Zowel Wil als Gwen vonden het geweldig om de stadswacht die in hun District patrouilleerden op alle mogelijke manieren te pesten. Ze stonden dan ook al op vroege leeftijd bij de stadswacht bekend als een ongelooflijk stel lastpakken, die uiterst bedreven waren in het verzinnen van nare streken. Wat begon als het spannen van struikeldraden, het gooien van emmers water uit een hoog raam, rotte eieren en verf liep, naarmate ze ouder werden, uit tot het verzinnen van niet bestaande misdrijven. Wil, Gwen en hun vrienden vonden het geweldig om toe te kijken hoe de stadswacht uren bezig was met het uitvoeren van zinloos onderzoek.
Ondanks de houding die Wil en Gwen er in hun jeugd jegens de stadswacht op na hielden, kozen ze er beiden op latere leeftijd voor om dit toch als beroep te kiezen, omdat ze op deze manier hoopten dat ze anderen hun leed konden besparen.
De keuze van hun beroep kwam voor zowel hun vader als voor de stadswachten, die ondertussen al behoorlijk bekend waren met Wil en Gwen, als een behoorlijke verrassing. Ze bleken echter goed te zijn in hun werk en ze kenden de weg in het Duistere District als geen ander.
Achtergrond, recent: In de laatste jaren hebben broer en zus Dapper zich opgewerkt van stadswacht tot inspecteur, en opereren nu hoofdzakelijk op eigen houtje. Ze zijn betrokken geweest bij het oplossen van verscheidene misdrijven, uiteenlopend van inbraak tot moord, waardoor hun vaardigheden in het oplossen hiervan zijn gegroeid.
Echter, deze vaardigheden beperken zich niet enkel tot wat is toegestaan door het ‘boekje’. Wil en Gwen hebben veel oude vrienden in de Onderwereld, mensen waar ze in hun jeugd mee optrokken en waar ze tegenwoordig vaak een beroep op doen voor informatie, soms zelfs tegen betaling.
Voor beiden geldt dat rechtvaardigheid niet altijd volgt uit het navolgen van de wet en dat, van de twee, rechtvaardigheid nagestreefd dient te worden. Deze gedachte is echter in Gwen opmerkelijk sterker vertegenwoordigd dan in Wil.
Het tweetal woont tegenwoordig in een net huis vlak bij de toren van Alchemie, al bezoeken ze hun vader nog met grote regelmaat en zijn ze ook vaak voor hun werk in het Duistere District te vinden.

Persoonlijkheid: Wil is een stuk rustiger geworden sinds zijn jongere jaren en heeft in zijn latere leven veel nagedacht. Hij komt over als beschouwend, kalm en beheerst, maar zij die hem beter kennen weten dat hij zijn streken nooit zal verleren en diep van binnen nog steeds de oude is.
Wil lijkt, op het eerste gezicht, gemakkelijker in het uiten van zijn gevoelens dan zijn jongere zus, maar dit is slechts schijn. Wil zal zelden zeggen wat hij werkelijk denkt of voelt, wetende dat dit informatie is waarmee iemand gemanipuleerd kan worden. Er zijn maar weinig mensen die hij echt met zijn gevoelens vertrouwt; Gwen is eigenlijk de enige persoon met wie hij volledig open kan zijn over zijn emoties.
Wil is, wellicht vanuit zijn jeugd, erg plichtbewust. Hij heeft echter een sterkere drang naar rechtvaardigheid dan naar recht, hoewel dit soms een conflict in hem opwerpt.
_________________
"Natuurlijk heb je het recht om te zwijgen, maar het is beter voor je als je praat."
Wilhelm Dapper, Stadswacht-Inspecteur
Back to top
View user's profile Send private message
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Wed Dec 20, 2006 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Allereerst mijn oprechte excuses over het feit dat tot nu toe niemand een reactie heeft geplaatst bij jullie karakters.

Gwen en Wil zijn geweldig mooie karakters, met veel potentieel binnen deze setting. Ik heb inmiddels een speler op jullie spoor gezet en hoop dat hij snel contact per PM of mail met jullie opneemt om met jullie een verhaaldraad te beginnen. Ik hoop dat jullie me dit niet kwalijk nemen.

Groetjes,

Hans

PS: een kopie van deze post staat ook bij Gwen.
_________________
-=Lupijn=-
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group