Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Gwendoline Dapper

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gwendoline Dapper
Sporenzoeker


Joined: 07 Dec 2006
Posts: 9
Location: Nabij de toren der Algemie

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 2:39 pm    Post subject: Gwendoline Dapper Reply with quote

Naam: Gwendoline Dapper
Roepnaam: Gwen
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: Stadswacht-Inspecteur

Uiterlijk:
Gwen is een knappe jonge vrouw van gemiddelde lengte. Ze heeft donkere grijsgroene ogen en meestal een plagerige glimlach op haar gezicht. Gwen heeft lang zwart haar dat ze meestal in een staart draagt, hoewel het aan het eind van de dag voor een deel in losse plukken voor haar gezicht hangt. Ze gaat altijd gekleed in mannen kleding; een bruine broek, een groen hemd met daaroverheen een lange zwarte jas. Sieraden draagt ze niet, wel heeft ze een flinke dolk en een kleine knuppel van wilgenhout aan haar riem hangen. In haar binnenzak heeft ze een document dat haar functie als StadswachtInspecteur bevestigt, een kleine beurs, dobbelstenen en wat losslingerende papiertjes waar ze notities op kan maken.

Achtergrond:
Gwendoline is samen met haar broer Wilhelm opgegroeid in het Duistere District, waar haar vader (Roderick) een drankzaak bezit: “Drankzaak Dapper Doordrinken.” Hier wordt een grote variatie aan alcoholische dranken verkocht voor een lagere prijs dan in de taveerne en dus is de klandizie altijd goed geweest. Het gezinnetje van vier deed het aardig totdat de moeder van Gwen en Wil op een slechte dag door een beurzensnijder in een donker steegje vermoord werd. Dit was een behoorlijke klap voor de kinderen die toen pas 6 en 7 jaar oud waren. Gelukkig was Roderick een man die sterk in zijn schoenen stond en hoewel hij best wel van een biertje hield en een hele drankzaak tot zijn beschikking had, heeft hij zijn alcoholgebruik binnen de perken kunnen houden.
Hoe een jong meisje opgevoed moest worden was echter iets waar Roderick geen weet van had. Gwen heeft dus in alles dezelfde behandeling gekregen als haar broer. Dit was voor haar geen enkel probleem. Gwen interesseerde zich toch al niet voor meidenspelletjes als touwtje springen en hinkelen en zwierf heel wat liever met Wilhelm en zijn vrienden door het Duistere District. In een “dame” wilde Gwen absoluut niet veranderen en ze vond het zelfs vervelend om als een meisje behandeld te worden. Om dit laatste te voorkomen ging ze wanneer ze er op uit was met Wil en zijn vrienden altijd voor in de soms zelfs gevaarlijke plannen en spelletjes die ze verzonnen. Dit varieerde van het gappen van dingen enkel vanwege de spanning van stelen en het wegrennen voor de winkelier, tot aan hun favoriete spelletje: “Stadswachtje pesten.” Zowel Gwen als Wil vonden het geweldig om de stadswacht die in hun district patrouilleren op alle mogelijke manieren te plagen. Ze waren dan ook snel bij de stadswacht bekend als een ongelooflijk stel lastpakken. Dit ging zelfs zo ver dat een stadswacht waar ze een emmer water en een flinke hoeveelheid meel overheen hadden gegooid hen echt helemaal beu was. Hij heeft ze meegesleept naar de kerkers van het kasteel en ze daar voor een uur of twee laten zitten. Toen ze weer naar buiten mochten kregen ze de boodschap mee dat ze de volgende keer daar een hele nacht mochten blijven. Na een week van de schrik bekomen te zijn, zijn Gwen en Wil weer vrolijk met hun favoriete spelletje verder gegaan.

Ondanks de houding die Gwen en Wil in hun jeugd tegen de stadswacht hadden, kozen ze er beide op latere leeftijd voor om dit toch als beroep te kiezen. Dit kwam met name door de onopgeloste moord op hun moeder. De moordenaar van haar moeder kon Gwen niet meer pakken, maar in plaats daarvan hopelijk wel een heleboel anderen.
De keuze van hun beroep kwam voor zowel hun vader als voor de stadswachten die ondertussen al behoorlijk bekend waren met Gwen en Wil als een enorme verrassing. Ze bleken echter goed te zijn in hun werk en kenden de weg in het Duistere District als geen ander. Binnen enkele jaren hebben Gwen en Wil zich opgewerkt van stadswacht tot Stadswacht-Inspecteur en opereren nu op eigen houtje.

Met hun functie van Stadswacht-Inspecteur kunnen Gwen en Wil erg goed uit de voeten. Dit is niet omdat ze zoals hun collega’s netjes het ‘boekje’ volgen, maar omdat er niemand bij de stadswacht is die het Duistere District en de mensen die daar wonen zo goed kent als zij. Zowel Gwen als Wil zijn echter wel van mening dat de wet niet altijd in overeenstemming is met dat wat door hen rechtvaardig gevonden wordt. Gwen is hier zelfs nog wat sterker in dan Wil, voor haar is de wet een rekbaar iets dat deels afhankelijk is van iemands persoonlijke situatie. Rechtvaardigheid is echter wel ontzettend belangrijk voor haar. Mensen die werkelijk wat misdaan hebben horen wat betreft Gwendoline ergens diep in de kerkers van het kasteel te zitten

Tegenwoordig woont het tweetal in een net huis vlak bij de toren van Alchemie al bezoeken ze hun vader nog met grote regelmaat.

Persoonlijkheid:
Gwendoline is een impulsieve vrouw die goed tegen een stootje kan en prima in staat is om voor zichzelf op te komen. Ze is erg ongedwongen, nonchalant en verre van netjes en precies. Tot grote ergernis van haar broer laat ze alles slingeren en zal nooit uit zichzelf iets opruimen.
Gwen houdt er van om in de taveerne te kaarten en te dobbelen met ‘de jongens’ onder het genot van een biertje. Onder haar vrienden kan ze ook enkel de wat ruwere mannen rekenen aangezien ze totaal niet in staat is zich al een vrouw te gedragen. In de omgeving van de wat nettere en welopgevoede dames is Gwen niet op haar gemak. Hoewel ze er totaal geen behoefte aan heeft om altijd in ‘gepaste kleding’ rond te lopen en zich daarnaar te gedragen, heeft ze wel een beetje het gevoel dat er op de een of andere manier iets verkeerd is aan haar, het gevoel dat er iets ontbreekt.
Gwen is slecht in het uiten van haar gevoelens, dit geldt voor zowel vriendschap als liefde. Met uitzondering van haar broer praat ze hier dan ook nooit over. Ze is ook enkel in staat om een vriendschappelijke relatie met een man te hebben. Iedere kerel die haar op een ander manier probeert te benaderen (wat vaak genoeg gebeurd is) kan rekenen op een grote mond of een pak rammel.
_________________
"Uiteraard ben ik veel minder ruw met je dan Wil; ik ben een vrouw nietwaar?"
Gwendoline Dapper, Stadswacht-Inspecteur


Last edited by Gwendoline Dapper on Tue Jan 30, 2007 11:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Lupijn
Dromenvanger


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 434
Location: Raganorck

PostPosted: Wed Dec 20, 2006 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Allereerst mijn oprechte excuses over het feit dat tot nu toe niemand een reactie heeft geplaatst bij jullie karakters.

Gwen en Wil zijn geweldig mooie karakters, met veel potentieel binnen deze setting. Ik heb inmiddels een speler op jullie spoor gezet en hoop dat hij snel contact per PM of mail met jullie opneemt om met jullie een verhaaldraad te beginnen. Ik hoop dat jullie me dit niet kwalijk nemen.

Groetjes,

Hans

PS: een kopie van deze post staat ook bij 'Wilhem Dapper'.
_________________
-=Lupijn=-
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group