Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Lovenda Nachtstorm

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Marlies
Dwaler


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 2

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 3:08 pm    Post subject: Lovenda Nachtstorm Reply with quote

Emailadres: TheForceMayWithYouBe@hotmail.com (geen msn)

Karakters Naam: Lovenda Nachtstorm

Geslacht: vrouw

Ras: mens

Leeftijd: 20

Beroep: /

Uiterlijk: Lovenda is een mooie, jongevrouw. Haar lange, blonde, krullende haar hangt los langs haar gezicht. Ze kleed zich vaak in lange jurken van allerlei soorten stof. Meestal zijn haar jurken in een vrij donkere kleur, die goed bij haar donkergroene ogen passen. Haar ogen hebben echter een vlaag van verdriet en pijn in zich, die je niet duidelijk kunt zien. Verder lijkt Lovenda erg op Ophelia, maar toch is er nog een verschil te zien.

Karakter/persoonlijkheid: Op het eerste gezicht is Lovenda een lief, gelukkig en mooi meisje, maar achter haar mooie uiterlijk schuilt een zeer verdrietig innerlijk. Lovenda is als de dood voor elfen, en zou nog iemand vermoorden als hij of zij het over elfen had.

Verleden: Lovenda heeft niet lang in Raganorck gewoont. Ze is er geborene n op haar 2e is ze met haar ouders weggegaan naar een andere stad. Hier is ze jarenlang mishandelt door haar vader. Ze werd regelmatig geslagen en geschopt, terwijl Lovenda te bang was om er iets tegen te doen. In deze jaren kwam ze nooit buiten, ze wist zo ook niet dat ze een Nachtstorm was. Haar moeder, Jelanda, was een Nachtstorm. Ze was getrouwd met Osward Molento. Ze woonde in de stad, en Lovenda kende niemand. Ze kon niet praten en ook niet lezen en schrijven. Het lezen ens chrijven kwam door het feit dat ze het niet had geleerd, maar praten was nu eenmaal verboden voor haar.
Lovenda was 14 jaar toen ze werd uitgehuwelijkt aan de tiranische man Nathard, een baron van een groot stuk land. Nathard gaf niet veel om zijn vrouw, en zag haar enkel als een sexobject. op haar 15e beviel Lovenda dan ook van haar eerste kind. Het was een meisje, een meisje die veel weg had van Lovenda. Ze werd Neona genoemd, naar de maan. Neona was een klein meisje met pittige opmerkingen en haar eigen kijk op de wereld, ze liet zich niet snel pesten en kon heel hard en snel wegkomen. Lovenda zorgde goed voor haar dochter, maar kreeg na drie jaar toch nog een kind. Het was een jongen, en Lovenda zag hoeveel hij weghad van Nathard. Hij werd dan ook naar hem vernoemd; Nathan.
in deze tijd voelde Lovenda zich eenzaam. Ze was verandert in een hol van niets. Ze mocht spreken, maar enkel met toestemming. Verder kon ze helemaal niets... Enkel voor haar twee kinderen zorgen. Op een dag was Lovenda dit leven zat. Ze zag er dan misschien prachtig uit, maar van binnen was ze niks dan een wrak. Ze wist echter dat ze niet weg kon komen, en probeerde haar eigen dood in scene te zetten. Ze had gedaan alsof ze had geprobeert te vluchten, en daarbij in een kloof was gevallen. Het was gelukt, en de hele stad was in shock. Lovenda had haar kinderen meegenomen, en zo reiste ze dagenlang.
Onderweg werd ze aangevallen door elfen, maar wist met verwondingen te ontkomen. Ze was 20 jaar en had geen geld. Ze moest voro Nathan en Neona zorgen, wat voor haar steeds moeilijker werd. Ze was gewond en vermoeid, toen ze aankwam bij de machtige poorten van de stad Raganorck...


Andere kenmerken/opmerkingen:


Last edited by Marlies on Thu Jul 28, 2005 11:41 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Welkom in Raganorck!

Je hebt een aardig tragische dame neergezet...niet niks, geschopt en geslagen door haar vader, binnengehouden en niet mogen praten...
Uitgehuwelijkt aan een Baron, op hele jonge leeftijd kinderen (verkracht?), en tenslotte op de vlucht...

Het komt wat vaker voor dat startende karakters hier een zeer tragische achtergrond in verband met hun ouders hebben, dat dikwijls tussen neus en lippen door vermeld wordt, het wordt nogal cliché ;)
Ik zeg niet dat het niet kan...maar het zou voor mijn gevoel meer diepte brengen in haar achtergrond als je ook het karakter van je vader en moeder en dat van de ex-echtgenoot wat uiteen kon zetten. Ook bijvoorbeeld de motieven om haar uit te huwelijken. Wat is Lovenda's band met haar ouders en met haar echtgenoot?
Als Lovenda een zoon en een dochter van een elf heeft gehad...maakt ze dat tot half-elfen? Hoe voelt Lovenda zich daarover en kun je iets over haar twee kinderen zeggen die nu 5 en 2(?) zijn?
Waarom was de hele stad waar ze woonde ontdaan over haar veronderstelde zelfmoord?

Hoe hebben de kinderen de barre tocht door het woud overleefd?

Een kleine kanttekening over elfen, Raganorck is low-fantasy, het enige elfen-volk in de omgeving zijn de Sama-Athee, die in een soort stam-verband leven. Er is een eeuwenoude haat tussen de stedelingen en deze woudbewoners...de kinderen, zeker wanneer ze uiterlijke elfen-kenmerken hebben zullen het daarom misschien niet makkelijk gaan krijgen in de stad... Lovenda misschien ook niet als bekend wordt dat ze iets met een elf heeft gehad...
En kinderen...zelfs die van twee jaar kunnen hele fregge en bijdehante opmerkingen maken ;)

Je zou ook nog hier kunnen kijken om wat meer een beeld over Raganorck te krijgen:
De Raad der Wijzen

Goede informatie kun je ook vinden in:
Raganorck voor Dummies

Je hebt in potentie aardig wat stof waar je mooi mee zou kunnen spelen... ik ben wel benieuwd naar de achtergronden van de mensen waar ze mee te maken heeft gehad.
_________________


Uw Shoppe om de Hoeck
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Jul 09, 2005 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Lukt het een beetje om je karakter vorm te geven?

Als je vragen hebt of opmerkingen, laat het hier weten... ik hoop enkel dat het bovenstaande je niet afgeschrokken heeft ;)
_________________


Uw Shoppe om de Hoeck
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Marlies
Dwaler


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 2

PostPosted: Fri Jul 29, 2005 11:03 am    Post subject: Reply with quote

hey,

sorry, ik ben afhankelijk van mijn werktijden en de tijden dat de bibliotheek open is om p Raganorck en dergelijke te kunnen, vandaar dat ik wat minder reageer.


Ik heb een paar kleine veranderingen gemaakt: Nathard is gewoon een mens en enkel Neona is beschreven, omdat zij al iets duidelijker persoonlijkheid heeft getoond, en Nathan nog niet echt.

-Marlies-
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group