Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zacharias Artuur

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zacharias Artuur
Dwaler


Joined: 31 May 2005
Posts: 4
Location: Raganorck

PostPosted: Tue May 31, 2005 10:23 am    Post subject: Zacharias Artuur Reply with quote

Emailadres:
<censor>

Karakters Naam:
Zacharias Artuur

Geslacht:
Man

Ras:
Mens

Leeftijd:
30

Beroep:
Poppenmaker

Uiterlijk:
Half-lang zwart haar, bleke huid en licht blauwe, droevige ogen. Onder zijn ogen heeft hij donkere wallen staan. Zijn gezicht is continu bedekt met een stoppelige baard en zijn haar is warrig. Zjin gebit is vrij goed te noemen, al mist hij wel een hoektand. De nagels van zijn vingers zijn ruw en kort. Verfspetters in fleurige kleurtjes bezaaien zijn handen. Zijn vingers zelf zijn lang en slank, over de bovenkant van zijn linker hand heeft hij een groot litteken wat begint bij de duim en eindigt halverwege de hand, onder de ringvinger. Om zijn rechter ringvinger draagt hij een dunne goud doublé ring. Zijn kleding is doorgaans rommelig en eenvoudig, in zijn werkplaats annex winkeltje annex woonkamer en leefruimte draagt hij vaak een lederen schort met vakjes voor zijn gereedschappen. Zacharias loopt licht mank met één been.

Karakter/persoonlijkheid:
Zacharias is een droevig man, en kijkt met een sombere blik naar het leven. Vaak als hij niet hoeft te werken zoekt hij zijn toevlucht in de absinth fles. Het is de enige manier voor hem om de pijn van het verlies van zijn familie te verdringen. Toch is Zacharias niet bitter tegen anderen, hij is zelfs vriendelijk te noemen. Maar het is moeilijk tot hem door te dringen en in zijn vriendenkring te komen. Oo het moment is er geen vriendenkring, alleen zijn poppen om hem gezelschap te houden.

Verleden:
Zacharias Artuur is de zoon van Johan Artuur en Simolia Veldbloem. Zijn vader was een alcoholist, verslaafd aan absinth. Simolia en Johan hadden 4 kinderen, waarvan Zacharias de jongste was. Hij had nog 3 oudere zussen, Michelle, Elisa en Hannelore. Johan was van beroep houtsnijder en edelsmid. In zijn vrije tijd maakt hij echter klokken en horloges, iets wat hij zo geheim mogelijk hield. Toen op een dag een man in de winkel van Johan een klok ontdekte onder een doek en deze kapot sloeg op de grond draaide Johan door en wierp hem zijn winkel uit. De onfortuinlijke man lande echter nogal verkeerd en brak zijn nek. Johan werdt veroordeeld en kreeg gevangenis straf. Omstanders hadden gelukkig verteld dat het niet Johan's opzet was om de man te doden. Toch was Johan na 4 jaar gevangenisstraf niet dezelfde man. Hij was murw geslagen en koudhartig geworden en toen begon zijn drankverslaving ook. Ondanks alles bleef Simolia van Johan houden en probeerde ze uit alle macht het gezin bij elkaar te houden. Het mocht alleen niet baten. Op een dag onstak Johan in woede en reageerde dit af op zijn twee jongste kinderen, Hannelore en Zacharias. Zacharias werdt een gebroken been geslagen en moest toekijken hoe Johan de controle verloor en met een afgebroken tafelpoot zijn zusje het hoofd in sloeg. Johan pleegde 3 dagen later zelfmoord door zich op te hangen in het trapgat. Michelle vond haar vader en vluchtte het huis uit. Ze is daarna nooit meer gezien door haar familie. Toen bleven Simolia, Elise en Zacharias over... Zacharias was 15 op dat moment en klaar om leerling te worden bij een meester. Hij vond werk bij een houtsnijder en vertrok uit huis. Simolia en haar overgebleven middelste dochter namen de taak als diensters op in een adelhuis. Simolia stierf uiteindelijk een vredige dood na trouwe dienst aan de heer des huizes. Ze ligt begraven op het kerkhof met een grafsteen van betere kwaliteit dan haar stand betaamde. Elise brengt wekelijks bloemen naar het graf van haar moeder en werkt nog steeds in het adelhuis.

Zacharias had in middels op 20 jarige leeftijd het niveau bereikt dat hij een eigen winkel kon beginnen in houtsnijwerk met als hobby er bij, poppen. Hij wist een kleine zaak te bemachtigen en al snel viel hij in de smaak van een aantal jonge vrouwen. Zacharias had een scherpe mensenkennis en veel vrouwen vielen af voor hem, hij was overtuigd dat zij slechts geinterreseerd in hem waren vanwege zijn succes. Maar één vrouw viel hem op, één vrouw maakt hij tot de zijne en dat was de lieftallige Syvonna. Syvonna was een donkerharige jonge vrouw met een openhartigheid en een moeder instinct. Ze zag meteen aan Zacharias dat hij haar nodig had en de twee werden spontaan verlieft. Samen trouwden ze op 22 jarige leeftijd. In de 5 jaren die volgenden kregen ze maar liefst 3 kinderen. Mark, de jongste, Fiona, de middelste en de oudste Jonathan. Het leven was goed, de zaak liep goed en voor een tijdje leek het dat het verleden er niet meer toe deedt. Tot er een ziekte uitbrak onder de bevolking. Het was maar kort en hevig, maar zowel Syvonna als hun drie kinderen kregen het. Voor 2 lange weken waren ze aan het bed gekluisterd met hevige koorts, gewrichtspijnen en verschrikkelijke hoestbuien. De kinderen overleden als eerst.. Als laatste Syvonna. Haar hart gebroken door het verlies van haar kinderen, met een laatste hoest zei ze vaarwel aan Zacharias en blies haar laatste adem uit. De tragische dood van zijn vrouw en kinderen leverde Zacharias een gescheurd hart op, zijn wanhoop was nabij en de absinth fles dicht bij. In een absinth roes begon hij een week na zijn familie was overleden, speciale poppen te maken. Één vrouw en drie kinderen, gezeten op stoelen. Gekleed in de favoriete kledingstukken van zijn gezin. Voor de pruikjes gebruikte hij het haar van de mensen die de poppen moesten voorstellen... Hij bouwde een klein altaartje waar de poppen in konden staan en maakt er een afsluitbare kast van. Hier praat Zacharias met zijn vrouw en kinderen als hij te veel gedronken heeft, hier huilt hij zichzelf soms in slaap en hier is het belangrijkste in zijn leven.... zijn familie..


Last edited by Zacharias Artuur on Fri Nov 20, 2009 8:33 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Calliope
Nachtdwaler


Joined: 17 Feb 2005
Posts: 149
Location: Raganorck

PostPosted: Tue May 31, 2005 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Wow, Dennis. Ik vind het een erg mooi karakter. Vooral dat van die poppen doet de rillingen over mijn rug lopen. Maar ik wil nog wel graag één of twee reacties van andere Mods voordat je doorkan...
_________________
Oh Muze bezing mij het verhaal van de stad...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Lunea
Dromenvanger


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 558

PostPosted: Tue May 31, 2005 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Grandiose inleving.. past helemaal in de sfeer.. ik ben onder de indruk een waarlijke verademing!

top!

meestal waarschuwen we voor mensne die ene 'kluizenaar' type spelen dat je het jezelf moeilijk maakt, maar daar zit ik in dit geval niet over in!

Er schiet me wel te binnen dat we eens een kabouter hadden ( jaa.. low fanatsy hahaha) die Artuur Bloemblad heette.. Ik heb voor mezelf al gelijk ingevuld dat hij een tot leven gekomen pop was van je.. zou je een goede film van kunnen maken.. een tekenfilm misschein? Confused Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lucer Vincero
Nachtdwaler


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 374
Location: Zeist

PostPosted: Tue May 31, 2005 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Welkom Dennis, het doet me een genoegen om weer eens een karakter te zien dat uit Raganorck komt en waarvoor er ook nog het nodige onderzoek in de achtergrond van Raga is gedaan.
Zoals Lunea al zei, een waarschuwing voor mensenschuwe karakters is meestal op zijn plaats omdat weinig contact ook vaak weinig spel oplevert, maar aan de kwaliteit van je karakterbeschrijving te zien hoeven we ons daar niet al te druk om maken. Hopelijk ontmoeten we elkaar in het spel nog eens, voor nu veel plezier met spelen.
_________________
~ Ik ben onnavolgbaar daar waar de zee mijn voetstappen heeft weggewassen ~
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group