Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

weduwe Kaat Truffel

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lunea
Dromenvanger


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 558

PostPosted: Wed Mar 16, 2005 6:20 pm    Post subject: weduwe Kaat Truffel Reply with quote

NPC karakter

Emailadres: dapperdier@hetnet.nl

Karakters Naam: Kaat Truffel

Geslacht: Vrouw

Ras: Mens

Leeftijd: tegen de 60

Beroep: Winkelierster en truffel zoekster

Uiterlijk: Klein maar niet onknap, tenger gebouwd maar niet fragiel. had eens lang grijzend haar in vlechten bijeen gebonden maar heeft sinds het verlies van haar man haar haar kort geschoren en loopt nu met een zeer kort geknipt grijs/wit kapsel rond. Hoewel ze als ze de stad ingaat een hoed of kapje draagt,laat ze in de winkel liever haar verdriet zien. Haar schitterende en heel lichtblauwe ogen stralen dat dan ook uit.
Ze draagt eenvoudige rokken, een grote witte onderrok tot net over de knie, daarover een wijde donkergrijze cirkel rok. Dan een lange grijze wollen trui zonder mouwen met daaronder een witte blouse met wijde mouwen. Een eens kleurrijk jakje maakt het geheel af ondanks dat nu de kleuren zijn vervaagd. Onder de rok draagt ze hoge dikke kousen in zwart of bruin en haar schoenen zijn eenvoudige laarsjes.

Karakter/persoonlijkheid: Vriendelijk en goedlachs, hoewel dat laatste nu ze weduwe is stukken minder is geworden. Ze heeft een makkelijk karakter maar kan wat eigenwijs zijn als ze vindt dat ze gelijk heeft. Misschien komt dat ook met de leeftijd. Met het verlies van haar man is ze ook wat norser geworden, maar ze ergert zichzelf aan die eigenschap.

Verleden: Woont al haar hele leven in de stad, trouwde met haar grote liefde Deli Truffel, zoon van een truffelzoeker en samen openden ze de winkel die eerst "Deli & Kaat lekkere bessen" heette. De winkel liep goed en Ze zochten aan de rand van het woud de lekkere bessen waar ze bekend om stonden naast natuurlijk de truffels. Toen echter een huis op het Gannon in brand stond wilde het toeval dat hun winkeltje er net die dag naast stond en de vlammen tasten hun gevel aan.

Op de gevel stond toen geschreven " Deli & Kaat......essen" en zo werden hun producten beter bekend als Delikaatessen. De winkel werd opgeknapt en de nieuwe naam "Truffel's Delikaatessen" prijkte op de gevel.

Na vele gelukkige jaren winkelieren en truffels zoeken ging Deli truffel op een ochtend het woud in op zoek naar truffels en bessen (en andere Delikaatessen) Op de voet gevolgd door het trouwe tamme wild zwijn Wroet vertrok Deli en liet een berzorgde Kaat achter. hij kwam nooit meer terug. Niet veel later werd de Smidse aan de stadswal overvallen en volgde de verschrikkelijke strijd die vele levens kostte. Het lichaam van Deli is nooit terug gevonden, dus of hij op het slagveld stierf of door de troepen in het woud is vermoord zullen we nooit weten. De trouwe brave Wroet kwam een dag later met opgedroogd bloed op zijn slagtanden terug thuis bij Kaat en zijn vrouwtjes varken Wrat.



Andere kenmerken/opmerkingen: Wroet is een tam wild zijn, zo mak als en hond, gefokt en opgevoed door Deli & Kaat. Hij is een kruising Varken en wild zwijn. Deli's vader vond een nest verweesde zwijnen en kruiste ze met zijn truffel zoekende varkens. Kaat hoopt nog eens een nestje te krijgen van Wroet en Wrat. Wroet slaapt `s nachts bij de kachel en heeft een eigen biggenluikje het huis in.

De Winkel
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group