Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Het huisje van Percival en Loeder

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Witchy
Verloren en Vergeten


Joined: 05 Feb 2005
Posts: 28

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 1:48 am    Post subject: Het huisje van Percival en Loeder Reply with quote

Loeder gooide tierend de luiken aan de straatkant dicht. Ze was rood aangelopen van woede, en het litteken op d'r rechterwang was een opvallende witte streep. Ze vergrendelde de luiken, binnensmonds vloekend en draaide zich toen tot Percival.

"JIJ zei dat je dat geld had! NOU? WAAR IS HET!?" Sputterend van woede draaide ze zich om en greep een buidel van de tafel, om deze daarna demonstratief in Percival's gezicht te bungelen. "Helemaal LEEG, Percy! LEEEEEG!" Loeder draaide zich resoluut om en stampte het krakkemikkige trappetje op naar boven, om vanaf daar een bundel kleding naar Percival's hoofd te smijten.
Back to top
View user's profile Send private message
meis
Nachtdwaler


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 102
Location: In mijn eigen fantasiewereldje

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 1:54 am    Post subject: Reply with quote

"Dat geld is WEG! Ze hebben me erin geluisd, zoals altijd!" Percival ziet Loeder de trap op stormen en roept haar na, "Hierblijven jij! We waren nog niet uitgesproken!" De lading kleding die zijn richting op vliegt, gooit hij van zich af en hij stormt achter haar aan de trap op. Als hij eenmaal voor haar staat begint hij weer te schreeuwen. "JIJ zal maar weer moeten werken! We hebben dat geld nodig en hard ook. Anders moeten we hier vandaan! Mee naar de Taverne, NU!!"
Hij springt van halverwege de trap weer naar beneden en staat in de kamer met zijn armen over elkaar te wachten tot ze naar beneden komt.
_________________
Atashi no naka wa anata dake.
Back to top
View user's profile Send private message
Witchy
Verloren en Vergeten


Joined: 05 Feb 2005
Posts: 28

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 1:57 am    Post subject: Reply with quote

Loeder schreeuwde nog iets onverstaanbaar en stampte toen het trappetje weer af, zo hard dat het arme ding het uitkraakte van ongenoegen. Ze keurde Percival geen blik waardig en stampte langs hem heen het huisje uit, om daarna door de straat heen te stampen. Wee degene die in d'r pad stond...
Back to top
View user's profile Send private message
meis
Nachtdwaler


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 102
Location: In mijn eigen fantasiewereldje

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 1:59 am    Post subject: Reply with quote

Hij rende haar achterna "Hoe durf je van me weg te lopen zonder te wachten tot ik meega!! Denk je dat je zelf aan mannen kan komen ofzo?! Zonder mij ben je niks! Je weet waarvoor we dit doen..." Hij liep een stukje voor haar uit in de richting van de hoofdstraat.

((Percival en Loeder, naar Gannon, de hoofdstraat))
_________________
Atashi no naka wa anata dake.
Back to top
View user's profile Send private message
Witchy
Verloren en Vergeten


Joined: 05 Feb 2005
Posts: 28

PostPosted: Fri Jul 15, 2005 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

((Loeder vanuit De Lekke Ketel, de Hoofdstraat))


Goed anderhalf uur later kwam Loeder het kleine huisje binnenstampen met haar gezicht op onweer. Stomme stad! Geen haar op haar hoofd die echter aan verhuizen dacht. Ze hadden het hier goed, in hun geerfde huisje. Ze konden rondkomen van het geld dat ze verdienden, ook al verloor Percy een boel... Met een kreet van frustratie gooide ze het luik aan de straatkant weer open. Ze kon maar beter wachten tot Percival het tijd vond om thuis te komen... Ze had geen zin om zich voor een tweede keer alleen door het District te begeven. Hij mocht dan wel een miezerig kereltje zijn, het was beter dan niets.

Ze greep de mand met verstelwerk van een plank en plofte in de schommelstoel bij de haard. Dat er geen vuur in brandde maakte niet zoveel uit. Het was haar favoriete plekje, haardvuur of geen haardvuur. Terwijl ze een groene draad aan de naald pielde om een broek van Percy te repareren, dacht ze terug aan de goeie ouwe tijd toen haar vader en moeder nog leefden. Ook toen hadden ze het niet breed, maar toen hoefde ze de straat tenminste niet op. Langzaam stikte ze het gat dicht, terwijl ze ondertussen een zeemansliedje neuriede en bedacht hoe ze aan geld kon komen...
Back to top
View user's profile Send private message
Witchy
Verloren en Vergeten


Joined: 05 Feb 2005
Posts: 28

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ze was al aan het tweede kledingstuk begonnen toen het luik aan de straatkant dichtwaaide. "Verdorie!" foeterde Loeder, terwijl ze haar verstelwerk aan de kant smeet en opsprong. Stiekum was ze best geschrokken van de plotselinge knal die het dichtslaande luik veroorzaakte. Misschien was het beter het luik maar dicht te doen en de grendel er op te schuiven. Dan zag ze Percival maar niet aankomen hoor...

Ze greep het luik en trok het het laatste eindje dicht. Door die vrijwel constante rotregen was het luik ietsje kromgebogen van het vocht, en liep het wat aan. Loeder moest er bijna met haar volle gewicht aan gaan hangen om het goed in het kozijn te krijgen, zodat de grendel erop kon. Snel schoof ze de verroeste grendel er op, een zucht van verlichting slakend. Hun huisje leed onder het achterstallige onderhoud, maar gezien er nauwelijks genoeg geld was om eten te kopen, bleef er niet veel over voor reparatie. Soms konden ze wat leitjes voor op het dak of een ander noodzakelijk iets ruilen met iemand anders. En er was natuurlijk altijd betaling in natura...

Loeder draaide zich om en wierp een blik op haar verstelwerk. De kledingstukken waren door haar schrikreactie uit de mand gevlogen en lagen nu her en der verspreid. "Ach, stik er toch ook maar in!" mompelde ze. Het was tijd voor actie, zonder geld geen brood op de plank! Ze zou haar geluk eens in de haven gaan proberen! Kordaat stapte ze naar Percy's kleine bureautje en pakte een stukje papier uit de prullemand. Het was aan een kant al beschreven, maar geldbesparing was geldbesparing. Ze draaide de inktpot open, zuchtte toen ze zag dat er nog maar een bodempje inzat, en pakte de ganzenveer. Ze kon niet echt goed schrijven, maar Percival zal wel begrijpen wat ze bedoelde.

Ik ben nar de hafen. Leoder.

Ze legde de ganzenveer weer neer en draaide de inktpot dicht, voordat ze haar met lovertjes bezette opslagdoek greep. Snel wierp ze nog een blik in de spiegel waar een hoek vanaf was. Percival had die ooit eens meegenomen, waar hij vandaan kwam wist ze niet, maar handig was hij wel! Ze haalde even een hand door haar rossige haar, gaf zichzelf haar meest uitdagende glimlach en besloot dat het wel goed was zo. Ze stapte naar de deur, glipte naar buiten en sloot de deur af achter zich. De sleutel stak ze in een zakje van haar rok. Niet dat er wat te halen viel... Nadat ze nog een blik om zich heen had geworpen, zocht ze snel haar weg naar de Aankele Haaie.

((Loeder naar De Kade, Aankele Haaie))
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

((Percival vanuit de Lekke Ketel, Hoofdstraat))

Het was Percival eerst totaal ontgaan dat Loeder weg was. Waar ze heen was wist hij niet en het maakte hem ook niet veel uit, geld zou ze toch niet verdienen. Toen hij het huisje binnenstapte was het eerste dat hem opviel al de kleding die overal lag. "Ze hebben toch niks meegenomen hier?!" Nee, ze hebben niet ingebroken en zelfs al was dat wel zo, ze zouden het nooit gevonden hebben. Niet hetgeen wat hij bedoelde in elk geval. Maar wat viel er verder te halen.. en de deur zat dicht. Geschrokken shudde hij zijn hoofd en keek de kamer rond. "Het zal Loeder wel weer zijn geweest, die maakt overal een zooi van! Waar is ze nu weer heen?" Woedend schopte hij de kleding nog verder door de kamer heen en hij liep richting bureau, waar hij het briefje zag liggen.
"Ze is naar de haven?! Ik hoop dat ze wat geld verdient, anders weet ik haar te vinden. Dan slaapt ze de komende 2 nachten gewoon niet!" In zijn woede sloeg hij de muur en zag de spiegel bijna van de schouw afvallen.
Back to top
meis
Nachtdwaler


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 102
Location: In mijn eigen fantasiewereldje

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 9:32 am    Post subject: Reply with quote

Na een paar uur begon hij zich toch wel zorgen te maken en hij besloot haar achterna te gaan. "De haven he? Ik hoop voor haar dat ze goede zaken heeft gedaan..."
Percival pakte zijn spullen bij elkaar en liep de deur uit, richting havens.

((Percival naar De Kade, Aankele Haaie))
_________________
Atashi no naka wa anata dake.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Het Duistere District All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group