Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Henrich Heregaud van Bassel

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Henrich van Bassel
Sporenzoeker


Joined: 25 Jan 2005
Posts: 16
Location: Raganorck

PostPosted: Tue Jan 25, 2005 3:37 pm    Post subject: Henrich Heregaud van Bassel Reply with quote



Naam: Henrich Heregaud van Bassel

Ras: Mens

Leeftijd: 68

Geslacht: Man

Beroep: Grootmeester in de Alchemie

Uiterlijk:
Een rijpe man doch “goed geconserveerd”, immer vergezeld door een ebbenhouten wandelstaf met een goudkleurige knop. Hoewel hem nog weinig haar op zijn hoofd rest maakt hij dat gemis ruimschoots goed het haar op zijn gelaat: Een borstelig snorretje en een kroezige witte baard bedekken de onderste helft van zijn vriendelijke gezicht. De bovenste helft is lichtelijk gerimpeld, maar vertoont verder geen spoor van ouderdom (vlekken etc.). Hij is nooit een ontzettend groot en sterk man geweest, maar hij heeft niet het verschrompelde postuur van de meeste oude mannetjes gekregen. Hij draagt tijdens het lezen een klein brilletje met zelfgeslepen lenzen. Hij is niet erg modieus, maar is altijd netjes gekleed in kleurloze tinten (wit, grijs en zwart) met donkerkleurige accenten (donkergroen is zijn favoriet, maar ook bordeauxrood misstaat hem zeker niet). Behalve tijdens het uitvoeren van experimenten, waarbij hij altijd beschermende kleding draagt en een (eveneens zelfgemaakte) bril met speciale glazen. Zijn handen zijn eeltig, want hij werkt nog altijd hard.

Persoonlijkheid:
Een rustige en vriendelijke man, (iets meer dan) een tikkeltje verstrooid. Verder is hij over het algeheel genomen excentriek. Zo is hij er van overtuigd dat hij de meeste dingen beter kan dan anderen, vooral als het aankomt op het maken van dingen die hij zelf nodig heeft. Met een stuk gereedschap van een ander, al is het identiek aan zijn eigen, kan hij niet werken omdat het niet lekker in de hand ligt. Ook houdt hij er nogal vreemde huisdieren op na. Waar gewone mensen een waakhond hebben heeft hij een groot hagedisachtig wezen, dat ooit als verstekeling in Aankele Haaie terecht is gekomen, en via via in zijn huis belandde. Verder heeft hij tal van exotische vogels en twee kleine aapjes met zwarte schedel-vormige gezichtjes. Hij is al een jaar of tien gelukkig getrouwd met zijn tweede vrouw, en geniet van al zijn kleinkinderen, zowel die van hemzelf als die van zijn vrouw.
Hoewel Alchemie zijn troetelkind is, is hij breed geïntresseerd, en nog vaak te vinden in de tavernes tussen de Tien Torens, waar altijd druk wordt gedebateerd over wetenschap en politiek. Vaak zit hij rustig een pijp te roken en naar de verhalen van anderen te luisteren, maar eens in de zoveel tijd daagt een jonge student hem uit en laat hij zich verleiden tot het zelf voeren van een discussie.

Verleden:
Evenals zijn vader voor hem, is Henrich een toonaangevend wetenschapper en een authoriteit op het gebied van Alchemie. Al van jongs af aan studeerde hij in de Torens der Alchemie en Geschiedenis, en toonde weinig intresse in dingen die niets met wetenschap te maken hebben, zoals de balspellen van andere jongens. Omdat zijn leven zich nooit buiten de academische wereld heeft afgespeeld is hij misschien wat onpraktisch en wereldvreemd, maar daar staat tegenover dat er vele dingen zijn waar hij wel iets van af weet omdat hij er over heeft gelezen, of het verhaal van iemand in een studentenkroeg, of later een wat sjiekere gelegenheid, heeft aangehoord.

Henrich heeft moeten leren tijd te maken voor zijn privé leven, en is nog altijd geneigd zich door zijn onderzoeken te laten opslokken. Zijn eerste vrouw Jeane kon hier slecht tegen, en heeft hem drie maal verlaten om duidelijk te maken dat ze het meende als ze zei dat ze meer aandacht wilde. Toen alles uiteindelijk goed was gekomen tussen hen werd Jeane ziek en overleed. Toch is Henrich nooit verbitterd geweest, en na een periode van rouw opnieuw getrouwd met Pernelle, die ook haar echtgenoot aan ziekte verloren had. Henrich heeft twee eigen kinderen, een zoon (Joseph) en een dochter (Marie), en één stiefzoon (Frans). Verder heeft hij inmiddels vier kleinkinderen, waarvan de oudste zeventien is en de jongste een pasgeboren zuigeling.

Henrich heeft zich vooral geweid aan het onderzoek naar de zuivering van metaal. Hij is er van overtuigd dat ieder metaal herleidbaar moet zijn tot goud, en dat goud in zilver kan worden verandert. Hoewel de straatwaarde van goud hoger is, is zilver volgens hem zuiverder, en dus het puurste metaal. Hij is ook een aanhanger van het denkbeeld dat het zuiveren van stoffen een metafoor is voor het zuiveren van jezelf, en dat je dezelfde zeven stappen moet ondernemen om metaal te zuiveren als om jezelf te zuiveren.

1. Calcinatie (verbranding)
2. Dissolutie (oplossen)
3. Separatie (scheiden)
4. Conjunctie
5. Fermentatie
6. Distillatie
7. Coagulatie


In het kort: Calcinatie is het verbranden van je ego. Dissolutie is het oplossen van de restanten van je ego die overblijven. Bij Separatie wordt het mannelijke deel (verstand) van het vrouwelijke (gevoel) gescheiden, alvorens de oplossing van de restanten van je ego te verwijderen. Bij de Conjunctie worden de zuivere delen weer samengevoegd. Dan volgt de Fermentatie, waarbij de samengevoegde delen moeten rotten en gisten, opdat er een nieuw geheel ontstaat. De zesde stap is Distillatie, waarbij het nieuwe geheel opnieuw gezuiverd wordt. Tijdens de laatste stap, Coagulatie, wordt de hele mens één substantie, mannelijk, vrouwelijk, lichaam en geest smelten samen.

Over hoe deze geweldige vorm van menszijn precies bereikt moet worden, hoe de stappen gezet moeten worden, is veel speculatie. Aangezien Alchemie nooit zonder risico’s is, is men voorzichtig met het ondernemen van de stappen.
Zijn gezonde gestel en postuur zijn wellicht te danken aan het feit dat hij nog dagelijks alle trappen van de Toren der Alchemie minstens twee maal beklimt om les te geven, experimenten uit te voeren en te controleren, en vergeten spullen op te halen. Maar er wordt gefluisterd dat er een andere reden is. Hij zou namelijk op zoek zijn naar het pankea, een elixer dat iedere kwaal geneest en mensen verjongt, en al erg ver gevorderd zijn in zijn onderzoek. Hij zou zijn meer geslaagde probeersels zelf innemen om zijn ouderdom te remmen. Zelf ontkent hij dit echter stug, en verklaart iedereen die werkelijk nog geloofd dat pankea ooit zou kunnen bestaan voor gek.
Ondanks de geruchten wordt hij als een betrouwbaar persoon gezien, en hoewel hij zich nooit een officiëlere titel heeft laten aanmeten dan die van de andere leraren en wetenschappers, wordt hij toch een beetje als de rector van de Toren der Alchemie beschouwd. Zelf zal hij dit echter nooit toegeven, of zelfs maar accepteren. De wetenschap is van iedereen die haar hebben wil, maar moet niet worden gebonden aan wie dan ook.

Als wetenschappelijke authoriteit onderhoudt Henrich goede banden met de andere Torens der wetenschap, vooral met die van Magie. Met de Toren der Waanzin is nog weinig contact, maar Henrich hoopt hier verandering in aan te brengen. Hij onderkent absoluut dat het onderzoek naar de menselijke geest een wetenschap is. Verder is hij namens de Toren hofleverancier van middelen voor doeleinden als schoonmaken en het smeren van mechanismen, hoewel hij weinig van zijn eigen uitvindingen verkoopt. Ook gespecialiseerde winkels en handelaren kopen via zijn notaris in. Sowieso laat hij bijna al het papierwerk aan zijn notaris over, één van de weinige dingen waarin hij nooit zal ontkennen dat hij werkelijk een ramp is. Inkoop van waren voor onderzoek en experimenten gaat meestal via de algemene administratie van de Toren, alleen bij bijzonder kostbare en/of gevaarlijke goederen wordt hij ingelicht.

Momenteel heeft Henrich geen protegé of een speciale leerling die hem als patroon beschouwd.

Overige opmerkingen: Ideën zijn gebaseerd op de algemie zoals we die in onze eigen geschiedenis kennen, maar het is vooral qua namen aangepast aan Raganorck. In de toekomst zal er nog meer over alchemie verschijnen, geïnspireerd op de waarheid, maar ontstaan in Raganorck. Dit is dus GEEN goede informatiebron over alchemie. Voor geïntreseerden kan ik wikipedia.nl erg aanraden.
Ohja, en laat de welkomstpost maar zitten, die ken ik uit mijn hoofd. Razz

[EDIT]: Och ja, leuk om er bij te vermelden, u kent mij in het dagelijkse leven al als Jos/Gashyr, voordat ik allemaal welkoms krijg.

[EDIT2]: Plaatje is bekopieëerrechtigd door Rembrandt van Rijn geloof ik, maar het zou ook een andere schilder kunnen zijn. Eigendomsrechten komen waarschijnlijk toe aan een veel te rijke kunstverzamelaar of een hip museum. Als jij Rembrandt of die andere schilder of die kunstverzamelaar of het museum of één of meer van het voorgaande bent, neem dan contact op met ondergetekende.
_________________
Henrich Heregaud van Bassel; Grootmeester der Alchemie


Last edited by Henrich van Bassel on Tue Jan 25, 2005 3:57 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ralvin DelTramos
Duister als de Nacht


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 72

PostPosted: Tue Jan 25, 2005 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Hulde! *applaudiseert*

zal ik heel flauw toch welkom zeggen? Wink

Haha nee hoor. Maar even serieus, een mooi karakter vind ik! En het is interessant dat er nu ook een alchemist rondwandelt in Raganorck. (Indien die er al waren, bij deze mijn excuses... ^^)

Erg boeiend enzo Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Tue Jan 25, 2005 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

In één woord: wauw...(vet, vet, vet...dat zijn er drie extra)

Heel mooi beschreven Jos alias Gashyr alias Heinrich...
Evenals die theorieën over de alchemistische processen en hun relatie met het menselijk wezen...fantastisch gevonden... en biedt hele mooie stof & sfeervolle inspiratie voor rollenspel.

Subliem meneer... en veel meer dan dat...
Mijn complimenten...
_________________


Uw Shoppe om de Hoeck
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Lunea
Dromenvanger


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 558

PostPosted: Tue Jan 25, 2005 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

GE WEL DIG! Ik kan niet anders zeggen...

Heb Rembrandt altijd al een goede schilder gevonden..

Hahah nee ik had het over je karakterbeschrijving natuurlijk! hihi Ik kan bevestigen dat het een rembrandt is of één van zijn leerlingen...

Prachtig prachtig tranen in mijn ogen hulde hulde!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Tue Jan 25, 2005 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

(Er is nog een alchemist,.. maar het is je vergeven Ralvin.. Wink )

Een prachtig karakter en een zeer mooie omschrijving.. Je vind het vast niet erg als ik hier dingen uit ga stelen om te gebruiken voor Jozef Kindermans.... waarvoor ik overigens ook een potret van Rembrandt van Rijn heb gebruikt.. Wink Alchemisten onder elkaar hè?

Jozef is op dit juiste moment bezig met een alcemistisch experiment waar hij al jaren aan werkt,.. het zou iemand in staat moeten stellen om het residu te kunnen waarnemen van de doden... ( of het daadwerkelijk geesten, al dan niet met bewustzijn, zijn laat Jozef nog even in het midden Wink )

Misschien zouden deze twee eens met elkaar moeten praten als het lot het toelaat...

Mijn complimenten Gashyr!
_________________
Galliminus dan Maros, Kapitein in het Adellijke Regime van Raganorck.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Henrich van Bassel
Sporenzoeker


Joined: 25 Jan 2005
Posts: 16
Location: Raganorck

PostPosted: Wed Jan 26, 2005 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Uiteraard, steel zo veel je wilt. Ik ben nog een beetje bezig met het vertalen van alchemie naar Raganorck, omdat ik vind dat in Raganorck dingen een eigen naam en oorsprong moeten hebben, en ik hoop er eigenlijk aan toe te komen om een soortement van inleiding in de alchemie voor Raga te schrijven, als achtergrondinformatie en om dingen te verduidelijken.

Henrich zal best openstaan voor een onderzoek als dat van Jozef. Misschien komen de twee elkaar een keer tegen als ik verpulverde botten nodig heb voor een experiment Razz
_________________
Henrich Heregaud van Bassel; Grootmeester der Alchemie
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group