Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kronieken van Raganorck

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Algemene Discussie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Mon Sep 02, 2002 12:32 pm    Post subject: Kronieken van Raganorck Reply with quote

Hier is alvast een aanvang gemaakt met het samenvatten van de gebeurtenissen rond Raganorck. Iedere relevante naam en plaats die ergens in Raganorck bestaat is een link, zodat mensen gemakkelijker de karakterprofielen en/of de gebeurtenissen in de desbetreffende draad kunnen opzoeken.

Dit is een eerste poging tot het maken van de Kronieken indien er dingen gewijzigd/aangepast moeten worden laat het weten. Misschien dat er in de toekomst een nieuwe vorm of plaats voor moet komen, maar voorlopig ff zo.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Mon Sep 02, 2002 12:36 pm    Post subject: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taverne Reply with quote

Wat voorafging: bij de Slag om de Smidse, waar een Vuurspuwende Demoon in opdracht van Medarion de Zwarte Magister de Smidse in puin legde en zware verliezen toebracht aan het leger van Raganorck, vindt Torgal zijn broer Valiant Kraakwater zwaargewond in de voormalige hoeve. Valiant had een conftontatie met hun jongste broer, de Magister Medarion en het kost de waard bijna zijn leven.

Posts van 4/26/2002 t/m 5/23/2002, Taverne/Terugkomst van de strijd.
De beide broers Kraakwater, Valiant de waard en Torgal de botenbouwer, arriveren 's avonds bij de Taverne, terwijl Mathilde, de waardin en vrouw van de waard, de zwaargewonde Valiant verzorgt en de gelagzaal wegens omstandigheden laat sluiten, overlegt Torgal met haar hoe ze de waard uit de handen van hun jongste broer Medarion kunnen houden, het plan ontstaat om Valiant ergens onder te laten duiken. De waard die nog altijd op het randje van leven en dood zweeft, verzoekt Torgal diens gezin op te halen, omdat zij ook niet meer veilig zijn voor de wraak van Medarion.
Als Torgal met zijn gezin terugkeert, worden andere gewonden van het slagveld de Taverne binnengebracht, Morcos en Darvan vergezeld door Crimson Amadea. Ook een andere late gast betreedt de gelagzaal, Caege die in de Wouden is overvallen en nu hier een overnachtingsplaats zoekt. De twee gewonde strijders van het slagveld, Morcos en Darvan worden naar de Gastverblijven gebracht.

Posts van 6/1/2002 t/m 6/12/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
De vrouw van Torgal, Arethe en zijn zoon, Ravon gaan naar de Gastverblijven. Beneden in het vertrek dat grenst aan de gelagzaal, bidt Valiant Mathilde en Torgal met de gezinnen te vertrekken naar veiliger oorden om aan de wraak van Medarion te ontsnappen. Ze stemmen met het plan in, alleen zal Torgal achterblijven om Medarion op te vangen.Ook maakt de waardin zich zorgen over hoe Danya, de pleegdochter van Mathilde en Valiant dit allemaal zal ondergaan. Intussen is Darvan van de Gastverblijven weer teruggekeerd naar de Gelagzaal. Wanneer een nieuwe dag is aangebroken gaat de botenbouwer vanuit de Gastverblijven naar de Tien Torens om daar om onderduikadressen te vragen.
Mirko, de roodharige Magister die van de Dwalende Kamers afkomt, klopt aan de deur van de Taverne en geeft aan dat hij zijn broodheer-en vrouwe, de waard en de waardin, graag bij wil staan en wil helpen, de teruggekeerde botenbouwer laat de man met tegenzin binnen, omdat hij een hekel heeft aan alles wat zich van magische krachten bediend. Hij legt hun situatie aan Mirko uit, Darvan voegt zich bij hun.

Posts van 6/12/2002 t/m 6/14/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
Als Mirko en Darvan een klein onderonsje hebben, komt Valiant ondersteund door Mathilde de Gelagzaal binnen hij zegt de hulp voor hun gezinnen te weigeren, omdat hij het gevoel heeft dat dit alles zijn schuld is, de waard verliest het bewustzijn. Danya die haar pleegvader in die toestand ziet, valt in zwijm. Mirko oppert de suggestie voor een heler voor Valiant, maar de botenbouwer met zijn aversie tegen magie weigert dat. De Magiër gaat naar 't Kruideke om hulp te vinden, een kruidenier die de waard zou kunnen helpen. Hij brengt Marvin Innoran mee, die zich over Valiant buigt. De roodharige Magiër die op weg naar 't Kruideke gewond is geraakt, ontfermt zich intussen over Danya.

Posts van 6/14/2002 t/m 6/19/2002,
Taverne/ Terugkomst van de strijd.

Onder de goede zorgen van Mirko komt Danya weer bij. Marvin die samen met Mathilde Valiant verbindt is bereid, ondanks de veiligheid van zijn gezin i.v.m met het dreigende gevaar van Medarion, de Kraakwaters in 't Kruideke een onderdak en schuilplaats tegen de Zwarte Magiër te bieden. Voorbereidingen worden getroffen om de familie over te brengen. Intussen heeft Danya Mirko apart genomen. Een misverstand ontstaat als Torgal veronderstelt dat het meisje ontvoerd is door Mirko, terwijl Mirko die het geweld van de naderende botenbouwer hoort denkt dat Medarion al is gearriveerd. En slaagt erin samen met Danya in de gelagzaal terug te keren, achtervolgt door een woedende Torgal.
Darvan wil weten wat er aan de hand is.

Posts van 6/19/2002 t/m 7/1/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
Om Mirko in zijn vlucht met Danya te stoppen werpt de botenbouwer de man een zetel achterna. Valiant die genoeg heeft van deze strubbelingen terwijl Medarion er zelfs nog niet is, gebiedt ze tot rust te komen, hij laat zich door Marvin naar een stoel leiden. Mathilde neemt Danya weer onder haar vleugels en verzorgt Mirko die door de stoel en de deurpost geraakt is. Terwijl er aanstalten worden genomen om de gezinnen naar 't Kruideke te leiden, giet Torgal, bezorgd over Valiant's gesteldheid, ongezien een slaappoeder in diens drank.

Posts van 7/2/2002 t/m 7/8/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
De gemoederen zijn weer tot rust gekomen en Mirko voegt zich bij de twee broers aan tafel. Zijn suggestie om Medarion alleen tegemoet te treden en te zien hoe diens magie werkt, zodat het misschien tegen de Zwarte Magiër gebruikt kan worden, valt bij Torgal, die nog steeds niet precies weet wat hij aan de Magiër heeft, in verkeerde aarde. Mirko valt uit, verlangt dat Torgal hem eindelijk vertrouwd en beent de Taverne uit. De botenbouwer die beseft dat hij wel erg hard tegen de roodharige man is geweest, vraagt hem terug te komen. Weer in de gelagzaal overhandigd Mirko Danya de sleutel van zijn huisje, mocht ze er heen willen. Marvin Innoran neemt Torgal, Torgal, Mathilde en Danya mee naar 't Kruideke. Valiant, Torgal Mirko en Darvan zitten nu in de gelagzaal. Op de vraag of hij zich nog iets van Medarion herinnert, kan Darvan alleen ontkennend antwoorden.


Posts van 7/8/2002 t/m 7/14/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
Wel kan de Darvan, de Magiër met de witte ogen vertellen dat er bij de aanval orken aanwezig waren en hij biedt zijn hulp aan. Uit het overleg wordt het plan geboren om Medarion met een illusie te verleiden tot het gebruiken van zijn krachten, zodat Mirko kan zien hoe hij met die krachten omgaat en misschien die krachten tegen de Zwarte Magister kan opzetten, zodat hij zichzelf uiteindelijk verslaat, afgesproken wordt dat laatste buiten de stad te doen, omdat de vrijkomende krachten vrij destructief zouden kunnen zijn.
Lunea de half-ork betreedt de Taverne, op zoek naar kennissen en iemand die haar bijl kan repareren (dezelfde bijl die Valiant de waard fataal verwondde).


Posts van 7/14/2002 t/m 7/17/2002, Taverne/ Terugkomst van de strijd.
Mirko oppert dat deze nieuwe krijger Lunea wel eens van pas zou kunnen komen en Lunea geeft Torgal de bijl en de opdracht de steel ervan te maken. Terwijl de half-ork Mirko's arm verbindt komen ze van haar meer te weten over wat er op het slagveld gebeurd is. Ze vertelt van orken die de smidse aanvielen, een explosie[/i] en ogurs die op zoek waren naar Coldrin de smid. Medarion die opdook en een Demoon opriep die vuurballen spuwde. Valiant had volgens haar daar een confrontatie met Medarion, de Zwarte Magiër die om een door haar niet onthulde reden met de waard veranderde van plaats en toen verdween in een paarse wolk. Mirko lijkt te ijlen, ziet een verband met de paarse huid van de halfork en de paarse wolk waarin de Zwarte Magister verdween. De roodharige Magiër verliest het bewustzijn. Torgal brengt hem naar de achterkamer, weer in de gelagzaal ontdekt hij dat Valiant eindelijk verdoofd is door het slaappoeder en hij vraagt of Darvan Marvin wil ophalen om Valiant in veiligheid te brengen.

Edited by: ckeetel at: 9/8/02 1:08:51 pm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Samara Jalaya
Hare Koninklijke Grilligheid


Joined: 03 Feb 2002
Posts: 663

PostPosted: Fri Sep 06, 2002 4:12 pm    Post subject: (oooc) Reply with quote

iemand hier verdient een overweldigend applaus!

*klapklapklapklap*

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Lunea
Dromenvanger


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 558

PostPosted: Sat Sep 07, 2002 8:45 pm    Post subject: Re: (oooc) Reply with quote

Wauw Skeet!!!

Plaus!

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Sep 28, 2002 10:39 am    Post subject: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taverne 2 Reply with quote

Wat voorafging: verschillende mensen willen de gebroeders Kraakwater helpen om Medarion, de Zwarte Magister en de jongste van de drie, uit te schakelen. Er wordt een plan bedacht om Medarion te verleiden zijn krachten te gebruiken zodat Mirko, een bevriende magiër, genoeg informatie krijgt en diezelfde krachten tegen de man op kan zetten, de gezinnen van de Kraakwaters worden inmiddels in veiligheid gebracht.

Morcos begeeft zich naar de achterkamer waar Mirko nog steeds bewusteloos op bed ligt, Lunea probeert de uitgetelde Magiër bij te brengen terwijl Darvan Marvin de kruidenier gaat halen, om de jongeman op te lappen en de waard naar het schuiladres te brengen, de roodharige man komt eindelijk bij zijn positieven.
Kobutch, de neef van de gebroeders Kraakwater en lid van de stadswacht komt melden dat Medarion in de Tien Torens een aantal magische componenten gestolen heeft. Torgal wil niet op Marvin wachten en gaat met Valiant richting 't Kruideke. Kobutch informeert Mirko intussen over wat Medarion precies heeft meegenomen.
Intussen bevindt de Zwarte Magiër zich ergens in de gedaante van een raaf boven Raganorck en verdwijnt richting de Wouden. Darvan en Torgal keren weer terug van 't Kruideke. De steel van de bijl is gemaakt en Lunea staat op het punt om met haar gerepareerde wapen te vertrekken als Torgal en later Mirko haar over willen halen om te blijven, omdat haar krijgerstalenten wel eens van pas zouden kunnen komen. Kobutch vertrekt, na Mirko geïnformeerd te hebben weer naar het wachthuisje. Ean, de stadwacht komt een verdwaald meisje brengen.

Een noodweer is losgebartsten boven Raganorck. De stadswacht en het meisje, Devanna genaamd, worden binnengelaten. Dan detecteert Darvan, een andere Magiër een magische bron buiten. Ean neemt het kind onmiddelijk naar de Gastverblijven. En Mirko begint aan de voorbereidingen voor de illusie die hij gaat maken. Dan komt er iets met verschrikkelijke kracht tegen de gevel terecht. Torgal begeeft zich naar de achterkamer en Mirko gaat naar buiten, een confrontatie met Medarion aan. Hij maakt een illusie van een woeste Torgal en stuurt deze op de Zwarte Magiër af die met een gegijzelde Ravon zich bovenop een dak tegenover de Taverne bevindt. Mirko doet een poging de jongen te bevrijden en stuurt een samengebalde bundel energie richting Medarion, intussen heeft Torgal de kreten van zijn zoontje gehoord en tracht naar buiten te komen. Mirko's aanval heeft niet het beoogde effect en Medarion zet de gevel van de Taverne in vlammen, Darvan probeert het vuur te doven.

De illusie van een woedende Torgal verdwijnt, Mirko doet de Zwarte Magister een voorstel en in de Wouden te ontmoeten . De botenbouwer zelf, eerst tegengehouden door Lunea, rent naarbuiten, om zijn zoontje Ravon te hulp te schieten, Medarion spreekt hem toe en vertelt hem over een vloek die de Kraakwaters getroffen zou hebben. Intussen maken Mirko en Lunea gebruikt van de situatie, hopend dat Medarion afgeleid zal zijn door de echte Torgal, bestijgen ze de trap naar het dak van het huis waar Medarion bovenop staat. Medarion accepteert het voorstel van Mirko en verdwijnt met Ravon in een paarse lichtflits. Op de plaats waar de Zwarte Magister eerst stond, staan nu drie ondode ogurs, waarvan een achter Torgal aan gaat. Inmiddels zijn Mirko en Lunea op het dak aangekomen en treffen daar de andere twee ondode ogurs. Mirko springt naar het dak van het naastgelegen huis. Darvan heeft intussen hulp gehaald en een groep soldaten is op weg de mensen van de Taverne te ontzetten. Lunea staat alleen tegenover de twee monsters.

Mirko's krachten lijken bijna op te zijn als hij vanaf het dak naast dat van de ondode ogurs nog een zwakke energiebal op ze richt. De stadswacht is inmiddels ter plekke, vallen de ogurs aan en helpen met de toegelopen buurtbewoners het vuur te blussen, Mirko is verzwakt en vierliest bijna het bewustzijn, laat zich tenslotte van het dak vallen waar verschillende manschappen staan te wachten om hem op te vangen. Riandros de Hamer (voorheen Bardogon, priester van de Ene) vertraagt de val van de tovenaar en komt Lunea te hulp met de ondode verschrikkingen. Zowel hij als Lunea verslaan de beide ogurs op het dak, de gevel van de Taverne wordt geblust.

Lunea besluit boven in de Gastverblijven een bad te nemen en Mirko wordt buiten bewustzijn door een groep soldaten naar binnen genomen. Een vreemd kabaal buiten de Taverne doet de botenbouwer op onderzoek uit gaan, als hij terugkeert maakt hij de gelagzaal schoon. Als de ochtend is aangebroken gaat Torgal richting 't Kruideke om meer te weten te komen over een Vloek die de Kraakwaters getroffen zou hebben en waarover Medarion sprak. Intussen verzorgt Lunea Mirko die in de achterkamer op bed ligt. Ook Morcos komt op krachten met een ontbijt. Mirko en Lunea maken zich klaar om naar Mirko's huisje te gaan en daar wat informatie te verzamelen, Marvin komt naar de Taveerne om Mirko's verwondingen te onderzoeken.


Edited by: ckeetel at: 10/2/02 11:52:08 am
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Seth
Nachtdwaler


Joined: 23 Sep 2002
Posts: 114

PostPosted: Sat Sep 28, 2002 1:20 pm    Post subject: Re: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taver Reply with quote

ontzettend goed initiatief ckeetel...bravo! respect!!

Back to top
View user's profile Send private message
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Sep 28, 2002 2:11 pm    Post subject: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taverne Reply with quote

Dat krijg je ervan wanneer een aantal spelers hun koppen bijelkaar steken om Raganorck nog toegankelijker te maken...het was overigens niet mijn idee...maar bedankt :D , hulde aan de bedenkers van deze en al die andere plannen... :) ;)

Hierbij vraag ik wel om (een) andere kroniekschrijver(s),
want ik vrees dat een schrijver alleen op gegeven moment hopeloos achterblijft...zeker met al dat fanatieke spelersbloed hier.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Galliminus
Leeuwenhart


Joined: 02 Feb 2002
Posts: 818
Location: Raganorck Kasteel

PostPosted: Sat Sep 28, 2002 3:33 pm    Post subject: Re: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taver Reply with quote

Ckeet,..je weet dat ik altijd voor je klaar sta.. :p ;)


Galliminus dan Maros,...Ridder in het Adelijke Regime van Raganorck

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
ckeetel
Dromenvanger


Joined: 10 Feb 2002
Posts: 981
Location: Raganorck

PostPosted: Sat Sep 28, 2002 4:38 pm    Post subject: Medarion, de Zwarte Magister ~ Confrontatie bij de Taverne Reply with quote

*LoL*Ik had het kunnen weten...Ridder...u bent bijzonder hoffelijk, trek die zware handschoenen uit dan verwen ik u met een virtuele kop K&G, extra dosis caffeïne, speciaal voor deze helsche taak...weet waaraan u begint...
Ik hoop dat u uw eigen slijtvaste toetsenbord hebt meegenomen want u weet welke ik prefereer... :D

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Algemene Discussie All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group