Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Simeon, de houtsnijder

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Simeon Warlandt
Sporenzoeker


Joined: 01 Jan 2005
Posts: 23

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 11:18 pm    Post subject: Simeon, de houtsnijder Reply with quote

Karakters Naam: Simeon Warlandt

Geslacht: Man

Ras: Mens

Leeftijd: 27

Beroep: Houtsnijder. Hij maakt af en toe huisaltaars of chique meubilair voor de rijken van Raganorck. Hij is meester van de details. Hij is ook altijd bezig een voorraadje kleinere, maar minstens even zorgvuldig gemaakte gebruiksvoorwerpen aan te leggen. Als hij er iets mee kan verdienen of iemand mee kan helpen is hij echter net zo makkelijk deeltijd barman, bezorger, kok, paardenverzorger, sjouwer of bewaker.

Uiterlijk: Simeon heeft een lange, breedgeschouderde bouw. Schijnbaar is het duidelijk dat dit totaal niet strookt met zijn zachtaardige karakter, want het lukt hem alleen bedreigend over te komen als hij echt zijn best doet. Meestal lijkt hij zich eerder geen raad te weten met zijn eigen armen en benen. Hij heeft een open gezicht met brede jukbeenderen en een twinkeling in zijn grijze ogen die verraadt dat hij een onvervalst levensgenieter is. Zijn haar is lang en krullend, maar hij draagt het meestal in een soort knot omdat het zo pluist. Sommigen zouden hem knap noemen, maar hij laat geen hoofden draaien op straat.

Karakter/persoonlijkheid: Simeon is de goedaardigheid zelve, hetgeen overigens niet betekent dat je zomaar over hem heen kan lopen. Hij heeft echter het beste voor met de mensen en zal hen helpen waar hij kan. Hij mag en vertrouwt mensen tenzij ze bewezen hebben dit niet waard te zijn. Hij staat honderd procent voor de dingen waar hij in gelooft en kan soms eigenwijs worden op het drammerige af. Als hij eenmaal kwaad wordt is hij echt kwaad, hoewel hij geweld altijd zal voorkomen en eerder gaat zitten mokken dan te slaan.
Hij geniet van het leven dat hij leidt en ziet het niet graag veranderen. Anderen gunt hij echter ook hun geluk, het is leven en laten leven voor hem. Hij steelt zelf bijvoorbeeld niet, maar weet precies wie dit wel doen en vindt dat hun eigen keuze. Hij zal mensen met een minder geaccepteerde levensinvulling nooit verraden of afvallen en dat weten ze. Hij heeft vrienden en kenissen in verschillende lagen van de bevolking en vindt dit prachtig.
Hij kan soms naief zijn, voornamelijk omdat hij altijd tot het laatste moment hoopt dat zijn slechte vermoedens niet kloppen en zich daar dan soms blind op staart. Hij is echter een heel stuk intelligenter dan de meesten hem inschatten door zijn eenvoudige taalgebruik en geringe afkomst. Hij heeft een scherp stel hersens, een goed geheugen en ogen in zijn achterhoofd, maar wordt nu eenmaal liever onder- dan overschat.

Verleden: Hij is een stuk meubilair van Raganorck, als je het zo kan noemen. Geboren en getogen in de stad houdt hij zielsveel van haar ondanks haar imperfecties. Hij kent er veel mensen en weet de weg zo goed als mogelijk is in het doolhof. Simeon is opgegroeid in een groot gezin als zoon van een handelaar. Zijn moeder is overleden toen hij een jaar of 8 was en sindsdien heeft hij voornamelijk bezorgd voor zijn vader en is min of meer op straat opgegroeid. Hij heeft ooit in een schuur de spullen gevonden van zijn grootvader, die houtsnijder was. Hij heeft zich er in zijn vrije tijd in getraind totdat hij goed genoeg in was om er zijn brood mee te verdienen. Hij is gek op zijn werk en ziet het als een kunst. De familie is later weggetrokken naar een andere stad, moe van de drukte en ellende van Raganorck, maar Simeon is gebleven. Zijn eerste beslissing toen hij er alleen voorstond, was om zijn nooit afegmaakte schoolopleiding tot een goed einde te brengen. In ruil voor een grote klus in de Tien Torens heeft men hem daar leren lezen, rekenen en schrijven. Inmiddels zoekt hij zijn geluk in de stad en weet het redelijk vaak te vinden. Er was altijd genoeg werk voor hem. Hij komt momenteel terug van enkele maanden verblijf buiten de stad, waar hij zijn zieke broer heeft verzorgd, en popelt om zijn oude leventje weer op te pakken.

Andere kenmerken/opmerkingen: Simeon is enkele maanden de stad uit geweest. Hij heeft daar zijn broer verzorgd en wat familie opgezocht. Hij heeft een vluchtige relatie gehad met een lokale vrouw, Ingrid, maar hij vond haar al snel te claimend en heeft de verhouding verbroken. Bij hun afscheid gaf de vrouw hem een houten amulet in de vorm van een oud mannetje. Gefascineerd door het prachtige houdsnijwerk nam Simeon het aan. Ingrid vertelde hem dat het een lang leven moest geranderen. Blij met zijn cadeau keerde Simeon terug naar Raganorck.
Mensen die Simeon kennen en hem bij terugkeer zien kan het opvallen dat hij er een beetje zwakjes uitziet. Zijn ogen twinkelen nog van levenslust, maar hij ziet grauw en begint wallen onder zijn ogen te krijgen...


PS: Mensen die spelen dat ze een vaste bewoner zijn mogen naar eigen wens Simeon niet, alleen van gezicht of gewoon goed kennen. De kans dat je hem ooit hebt zien lopen of in één van de herbergen hebt zien zitten is immers vrij groot. Mocht je tot het laaste besluiten PM me dan even, dan kan ik ook zo op jou reageren.
Hetzelfde geldt voor mensen die het leuk zouden vinden als ik hun thread/ huis/gebouw binnenwandel om er een meubelstuk of iets dergelijks te maken. PM me gewoon en ik kom langs!
_________________
**De schoonheid des levens zit in de details**
Back to top
View user's profile Send private message
Lunea
Dromenvanger


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 558

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Mooi karakter, past helemaal in raganorck!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Faucoen Goedhart
Sporenzoeker


Joined: 02 Jan 2005
Posts: 21
Location: Raganorck

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Nog hout nodig..eiken, iep, espen, noten?

Heel mooi karakter inderdaad, zoiets is genieten =D
_________________
Faucoen Goedhart, houtvester in de Wouden
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Faucoen Goedhart
Sporenzoeker


Joined: 02 Jan 2005
Posts: 21
Location: Raganorck

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

(En gelijk er even bij bekennen dat het best een kick was -Faucoen's stuk nam wat tijd in beslag- om vannacht jouw karakterstuk te lezen na het posten, inspiratie te over =D)
_________________
Faucoen Goedhart, houtvester in de Wouden
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Simeon Warlandt
Sporenzoeker


Joined: 01 Jan 2005
Posts: 23

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ik goed?
Dat zie ik als een groot compliment van iemand die zelf zo'n adembenemend zou-zo-uit-een-roman-kunnen-komen-stuk als intrductie weggeeft.
Ik vond het ook wel apart om twee houtwerkers achter elkaar te hebben...maar we zijn in ieder geval geen concurrenten maar juist een leuke aanvulling. En hout heb ik altijd nodig. Wij zien elkaar nog.
_________________
**De schoonheid des levens zit in de details**
Back to top
View user's profile Send private message
Faucoen Goedhart
Sporenzoeker


Joined: 02 Jan 2005
Posts: 21
Location: Raganorck

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

Er zijn vele pareltjes verscholen in de draden van het hele forum van oud-en medespelers, zoiets, evenals jouw karakter en inmiddels jouw intro in de Tien Torens, is gewoon extreem tof om te lezen.

Op een goed verhaal dan maar Wink
_________________
Faucoen Goedhart, houtvester in de Wouden
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nachtegaal
Duister als de Nacht


Joined: 06 Jan 2005
Posts: 57

PostPosted: Mon Jul 25, 2005 5:54 pm    Post subject: Reply with quote

Misschien rare vraag, maar wat voor een kleur haar heeft hij? Of stond het er wel?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Lijst van Inwoners All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group