Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Villa Nova, pallazo van Saint-Germain

 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Forau
Dwaler


Joined: 24 Feb 2003
Posts: 5

PostPosted: Sun Mar 02, 2003 7:16 pm    Post subject: Villa Nova, pallazo van Saint-Germain Reply with quote

Opeens stond het er, aslof het er al jaren had gestaan. Villa nova, gemaakt in victoriaanse stijl en 4 verdiepingen hoog. Het grote gebouw was 8 kamers breed, wat getuigde van een redelijk fortuin. Een dergelijk gebouw in zo'n korte tijd op laten bouwen kost geld, en niet alleen geld, ook aanzien. Het gebouw stond aan het einde van een lange laan, welke gebroken werd door een fontijn die dag en nacht aanstond.

Ragoczy stond, terwijl hij uit zijn koets met 2 paarden stapte voor zijn huis en knikte goedkeurend. Een tweede man, kleiner, stapte uit de koets en begon enkele koffers naar de villa te dragen. "Wat moet er met de rest van uw bagage gebeuren, heer?" vroeg de bediende terwijl hij een paar koffers ter hand nam. "Die komen later in grotere hetalen, ze zullen zeer spoedig aankomen".
Zei Forau terwijl hij de tocht naar de villa begon.

De Man die tot nu toe alleen bekend stond als Forau zag er uit als een man van gegin 50, maar straalde iets jeugdigs uit, ale een man van midden 20 dat weleens heeft. Hij was gekleed in een victoriaanse stijl. Opvallend was dat hij compleet in zwart en wit gekleed ging, wat voor de kledij uit die tijd hoogst ongebruikelijk was.
Zijn haar, wat zwart als de nacht was en geen grijs vertoonde, hing met een simpel lint in een staart.
Hij zag er simpel uit, qua kledij, het was dure kledij, maar niet uitdragend. Het jasje wat hij aanhad was versierd met goud gestikte russisch borduurwerk wat de jacht op een ingesloten vos voorstelde.
Maar toch straalde de man iets uit, vele zullen zeggen dat het simpelweg charisma is, maar mensen die niet al te nuchter zijn, zeggen dat de man ouder, veel ouder, is dan hij er uit ziet.

Wanneer de man verder loopt, blijkt hij zeer goed ter been te zijn, de zwarte wandelstok die hij bij heeft lijkt hij niet te gebruiken, en opvallend snel loopt hij richting zijn villa. Daar aangekomen bekijkt hij het plakkaat dat langs de grote voordeur waarop met standaard letters "Villa Nova" opstaat. De grote dubbele deur openend stapt hij zwijgzam naar binnen.

Ragoczy liep met snelle vaart de kamers door, hij had haast en wiat vrijwel zeker dat er niets mis met het huis zou zijn.
Naast de gebruikelijke slaapkamers, die allen van een hemelbed en een haard voorzien waren, badkamers, met baden op poten, en de gebruikelijke huiskamers die allen stijlvol zijn ingericht was er een grote balaal met hoog dak waarbij de wanden behangen zijn met schilderijen die een sterke gelijkenis vertonen met de personen die ze voorstellen, anders dan voor die tijd gebruikelijk was had Ragoczy om persoonlijke redenen gekozen voor deze schilderijen in plaats van de spiegels die in dat soort balzalen modern waren. Wanneer er om gevraagd werd zei hij slechts "Met deze schilderijen wanen wij ons in de schijn onder de groten der aarde te zijn, in plaats van een simpele balzaal."
De zaal had een houte weerspiegelende vloer, en een podium voor eventuele artiesten.
De balzaal was via een overloop verbonden met een eetzaal, waar vaak een buffet gehouden zal worden, De ramen in deze zaal zijn hoog, en bieden een goed uitzicht op de achtertuin, die met vele goed gesnoeide struiken en hoge bomen een alleraardigst uitzicht verschaffen.
Ragoczy knikt bij iedere kamer goedkeurend, en vervolgt zijn weg naar buiten, waar de koetsen met baggage reeds de oprijlaan opreden.

Toen Ragoczy zijn huis uitliep was op de laan voor hem een circus van bedrijvigheid bezig. Overal waren mannen druk bezig met het verslepen en uitladen van grote kisten.
Enigzins geirriteerd over hoe lomp er met de kisten omgegaan werd liep Forau verder de laan op.
Twee mannen die duidelijk moeite hadden met het dragen van een grote boekenkist vanaf een koets, die aan hun gezichten te zien volledig gevuld was, trokken plotseling Forau zijn aandacht.
De kist die zijn onhandig in hun handen hadden begon te kantelen, op dat moment stapte Forau naar voren en op het moment dat de kist bijna de grond raakte viel hij met een zware maar doffe plof in de armen van Forau.
Deze zette de kist rustig op de grond "De volgende keer dat jullie iets niet aankunnen vraag je maar of iemand anders het voor je doet. Ik kan het niet veroorloven een deel van mijn bagage te verliezen aan jullie onprofessionaliteit" zei Forau toen hij zijn armen afklopte.
De mannen, met open monden zeer onder de indruk van de heer zijn kracht, stamelde een zacht ja, en gingen verdwaasd verder met het zorgvuldiger uitladen van de koetsen.

Back to top
View user's profile Send private message
Forau
Dwaler


Joined: 24 Feb 2003
Posts: 5

PostPosted: Sun Mar 02, 2003 7:41 pm    Post subject: Villa Nova, pallazo van Saint-Germain Reply with quote

Ruggiero, onderdeel van Ragoczy's zijn gespecialiseerde bedienden, kwam aanlopen totaal niet geschrokken of verbaasd over wat er net met de kist was gebeurd.
"Heer, was het wel zo verstandig om die kist op te vangen?" vroeg deze zacht aan Ragoczy die alweer op zijn weg terug naar zijn huis was, "ik bedoel" zei Ruggiero nadenkend "het is niet gebruikelijk dat men een kist van dergelijke proporties opvangt alsof het niets is, de werkers zullen geruchten verspreiden." Ragoczy keek licht fronsend naar Ruggiero en antwoordde "Ik denk niet dat men ze zal geloven, wie gelooft er nu een eenvoudige bediende die met teveel wijn op stamelt dat zijn meester krachtiger is dan hij en zijn maat tegelijk." sprak Forau op een luchtige toon, hoewel de onderklank serieus was, "en trouwens, een dergelijk gerucht gaat eerder verloren als wanneer men er achter komt wat de inhoud van de kist is" Ragoczy dacht even na "ik denk niet dat ik wil dat veel mensen erachter komen dat ik een boekenkist vol aarde meeneem in mijn nieuwe optrekje, dan sta ik liever als sterk bekend"
Ragoczy liep verder zijn laan op en keerde terug naar zijn villa.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group