Raganorck Forum Index Raganorck

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Gunthers Kledingwinkel
Goto page 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Thu Jan 30, 2003 8:17 am    Post subject: Gunthers Kledingwinkel Reply with quote

Langs de hoofdstraat liggen de winkels voor de meer gegoede burgerij. Kleermakers, meubelmakers en winkels vol snuisterijen verdringen zich aan de staatrand om zoveel mogelijk klanten te verleiden binnen te komen om zich een nieuw pak of een mooi schilderij aan te laten smeren. <br><br>De Gepokte loopt aan de schaduwkant langs de grote massa. Al die ogen prikken in zijn rug en volgen hem bij iedere stap die hij doet. Hij weet wat ze denken. "Zie je die Gepokte? Wat een duivel. Moet je zien, die arme man." Ze denken dat hij een duivel is? Nou ze moesten eens weten... De gedachten van de mensen achtervolgen hem als hij snel zijn weg zoekt naar een kleermaker. <br><br>Eindelijk vind hij bijna aan het einde van Gannon een kleine kleermakerszaak. Hij duwt de deur open en gaat naar binnen. Het zaakje is klein en stoffig. Vanachter de toonbank verschijnt er een grijs hoofd met een klembrilletje en een mannetje met een Duits accent spreekt hem aan.<br><br>"Ah, mein herr, Welkom, welkom in Albrechts modehaus! Oe, oe, ik zie al waarvoor u hier bent. Bitte, komt u maar mee naar achteren, dan zal ik u de maat nemen en de stoffen laten zien. Prachtige stoffen, wunderbahr, ja."<br><br>Het mannetje gebaard hem door een gordijn naar achteren te stappen. Daar hangen meetlinten over en stoel en liggen er rollen met de meest exorbitante kleuren aan stoffen. De Gepokte blijft stan terwijl het mannetje om hem heen scharrelt met een meetlint en hem de maat neemt. Vervolgens komen de rollen stof aan de beurt. Het mannetje verteld honderduit over de voor- en nadelen van wol tegenover katoen en dergelijke. De Gepokte geeft af en toe kort een antwoord en schud af een toe ja of nee om een bepaalde stof goed danwel af te keuren. Dan zegt de Gepokte welk model hij wil. Het mannetje kijkt een beetje afkeurend en er volgt een korte discussie. Dan stemmen beide heren overeen over de stof, het model en uiteindelijk de prijs. de Gepokte schrikt even als hij die hoort, maar besluit dat het geen kwaad kan eens wat meer te betalen. Tenslotte heeft de man met geen woord gerept over zijn vreemde verschijning en voelt hij zich eindelijk eens als een normaal mens behandeld. Hij was bijna vergeten wat voor monsterlijke verschijning hij was als hij niet af en toe in de grote staande spiegel had moeten kijken die achter hem stond. Iedere keer dat hij dat deed werd hij hardhandig aan de realiteit herinnerd en voelde hij een bijna onbedwingbare woede opkomen. Na de tweede keer hing Albreht de kleermaker schijnbaar achteloos een van de afgekeurde lappen stof over de spiegel. De Gepokte hoefde niet meer te kijken en hij haalde opgelucht adem. Het was vreemd, maar hij mocht deze kleine man met zijn knijpbrilletje en zijn Duitse accent wel. Het was lang geleden dat hij iemand amusant, nee dat was het woord niet.... Het was lang geleden dat hij iemand aardig gevonden had... <br> <p></p><i></i>
Back to top
View user's profile Send private message
Leana Terived
Nachtdwaler


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 333

PostPosted: Mon Feb 10, 2003 6:41 pm    Post subject: Re: De winkels van Gannon Reply with quote

((De Taverne-> Een maaltijd))

Leana snelt zich door de winkelstraten van Raganorck. Een kleermakerszaak...een kleermakerszaak! Galmt er door haar hoofd. Ze dwingt zichzelf om rustig te blijven, al slaat ze zelf bijna op hol.
Telkens duikt Leana een kleermakerszaak binnen, om hem vervolgens beteuterd weer uit te gaan. Na een lange tijd zoeken, komt ze bij een ietwat vreemde en kleine kledingszaak, hij valt haast niet op tussen de andere winkels. Snel gaat Leana hem binnen en kijkt schichter rond. Ze ziet niemand maar hoort wel stemmen druk praten. Liever gezegd één stem die druk praat, en een andere die haast niks zegt. Leana blijft in de winkel wachten en kijkt even naar een paar soorten stoffen, ze wacht rustig haar beurt af zoals haar is geleerd. Het liefst zou ze meteen naar de stemmen toestappen en vragen of iemand de Gepokte heeft gezien. Wat een naam trouwens... hij zal vast ook een gewone naam hebben...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Via Linwell
Verloren en Vergeten


Joined: 27 Dec 2002
Posts: 50
Location: Emmen

PostPosted: Tue Feb 11, 2003 8:35 am    Post subject: Re: De winkels van Gannon Reply with quote

>>De Tien Torens>>Huize Linwell

Eenmaal in de Gannon aangekomen loopt door de straat af en toe naar een kraampje om te kijken of er iets leuks tussen staat. Opeens ziet ze Leana, ze loopt winkels in en uit als of ze doorgedraait was. Maar in de drukte is ze haar al gauw weer kwijt. Via kijkt nog eens rond, maar ze is nergens te zien. Vastberaden blijft ze zoeken, als er iets aan de hand is dan wil ze er meer van weten.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Leana Terived
Nachtdwaler


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 333

PostPosted: Wed Feb 12, 2003 12:42 pm    Post subject: Re: De winkels van Gannon Reply with quote

Leana loopt het nogal kleine winkeltje nog een keer rond en begint ongeduldig met haar voet te tikken. Ze kijkt even naar buiten, dat lukt niet echt door al het stof dus veegt ze met haar mouw het stof van de ruit af. Dan ziet ze het hoofd van Via, snel duikt ze terug. Zij hoeft niet te weten was ze allemaal uitspookt. Dan ziet ze het gordijn bewegen, een man met grijs haar en een klembrilletje tevoorschijn.
"Dag meneer, kunt u mij misschien vertellen of u een man hebt gezien of gesproken die de Gepokte wordt genoemd?" vraagt ze op haar beleefdst, zodat de man niet zal merken wat ze zoekt en wil weten.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Thu Feb 13, 2003 12:25 pm    Post subject: De Gepokte... Reply with quote

Het kleermakertje verontschuldigd zich. Hij dacht de deur te horen. De Gepokte knikt, de man moet zijn zaak runnen, maar heeft vandaag waarschijnlijk een topdag voor zo`n klein winkeltje. Het mannetje stapt door het gordijn. Aan de andere kant hoort de Gepokte een kinderstem naar hem vragen. Woest ballen zijn vuisten samen en met een ruk trekt hij het gordijn weg. Vergetend dat zijn mantel met kap op een stoel hangt staat hij in zijn zwarte gewaad in de deuropening. Zijn gepokte aangezicht nog verduisterd door het schemerige licht in de winkel, lijkt alleen maar des te onheilspellender. Met een stem waar de woede als dunne stroompjes bloed langs heen sijpeld vraagt hij:
"Stuurt de Vrouwe nu ook al kinderen om mij te achtervolgen?"

Back to top
View user's profile Send private message
Leana Terived
Nachtdwaler


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 333

PostPosted: Thu Feb 13, 2003 4:38 pm    Post subject: Re: De Gepokte... Reply with quote

Leana krimpt ineen als ze opeens een man rechtop bij het gordijn ziet staan. Trillend schuifelt ze achteruit.
"Bb...bent u de Gepokte?" vraagt ze, ze ziet dat de man een iets andere houding aanneemt. "Ik ben niet gestuurd door de Vrouwe of door wie dan ook. Ik ben uit mijzelf gekomen. Wie zou u moeten zoeken? U bent toch geen misdadiger! Trouwens, ookal was u een misdadiger, dan zou ik het toch willen vragen. Oh ja! U weet helemaal nog niet dat ik wat wil vragen! Ik wacht wel tot u klaar bent met uw kleding, dan zal ik het vragen." ratelt ze opeens door. Besschaamd, door haar onbeleefde opreden fluistert ze er achter aan: "Excuseer mij..."

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Leana Terived
Nachtdwaler


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 333

PostPosted: Fri Feb 14, 2003 6:59 pm    Post subject: Re: De Gepokte... Reply with quote

Dan bedenkt ze zich, schuifelt nog verder naar achter en botst tegen een kast met spullen. De kas valt om en komt boven op Leana terecht. Alle spullen vallen op haar, naalden, meetlinten, stukjes stof, noem maar op!
Moeizaam krabbelt ze overeind en probeert de rotzooi van zich af te vegen. Ze kijkt op en barst in tranen uit. De Gepokte, die nog steeds bij het gordijn staat, heeft een boze indruk op haar gemaakt, ze is helemaal in de war.
"Waarom gebeurt mij dit altijd!" roept ze uit. "Het spijt me! Het spijt me echt!" en ze laat zich op de grnd vallen, met haar armen over haar hoofd. Schuddend van het snikken.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Uriel
Dromenvanger


Joined: 17 Oct 2002
Posts: 1179
Location: Utrecht

PostPosted: Fri Feb 14, 2003 10:59 pm    Post subject: Re: de Gepokte Reply with quote

de Gepokte schud zijn hoofd. Niet door de Vrouwe gestuurd dan... wellicht was hij te voorbarig met zijn conclusies. Het arme wicht stuntelt bijna aandoenlijk, bijna. "Stel je niet aan," briest hij haar toe, "gewoon die rommel opruimen. Dan praten we verder."

De Gepokte gaat terug naar de achterkamer en wacht op de kleermaker. Deze is ondertussen druk bezig met het bij elkaar zoeken van naalden en lapjes. Hij blijft de hele tijd lichtjes zijn hoofd schudden, maar kan de glimlach die om zijn lippen speelt niet onderdrukken. "Ach fraulein zo erg is dat ja grat nicht."

Back to top
View user's profile Send private message
gwendelin
Nachtdwaler


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 123

PostPosted: Sat Feb 22, 2003 5:58 pm    Post subject: re:de gepokte Reply with quote

een mooie elf komt binnengewandelt met een rustig uiterlijk. ze ziet de kleermaker en leana de troep opruimen. vriendelijk helpt ze mee. als het karwei klaar is draait ze zich naar de kleermaker.
heeft u soms een groene mantel? gewoon groen, niets anders erbij.

Back to top
View user's profile Send private message
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Sun Feb 23, 2003 10:33 am    Post subject: klingelingelingeling Reply with quote

De bel aan de deur rammelt vrolijk als Pup de deur naar de vaste kleermaker van het hof open zwaait. Onzeker komt hij binnen en blijft verschrikt staan als een drietal mensen hem aanstaren. De kleermaker was duidelijk herkenbaar aan het meetlint om zijn schouders en de spelden in zijn revers. Een elfenmeisje keek hem aan met grote ogen en een andere dame wendde haar blik meteen beschaamd naar de grond. Ze leek aangedaan en er staken wat draadjes en stukjes stof uit haar haar. Zou zijn een assistente zijn?

Pup voelde zich ongemakkelijk en dankte stilletjes Marieke dat zij hem hiernaartoe had gestuurd. Zijn reeds te kleien kleding voelde ineens nog kleiner en verschoten aan. Het wapen van de Vrouwe op zijn borst was verbleekt en de mouwen kwamen net over zijn ellebogen.

Pup voelde zich alleen op zijn gemak bij zijn paarden...die keken niet naar wat hij aanhad of hoe hij eruit zag. Zijn zongebruinde jukbeenderen kleurden waar langzaam rood en pup probeerde zich te verschuilen achter zijn blonde krullen. Hij nam zijn vormeloze vilten muts af en wrong die in zijn handen.

' Ik eh kom om nieuwe kleding.' sprak hij moedig met een diep stem die hem af en toe nog wel eens in de steek liet en oversloeg.

Back to top
View user's profile Send private message
gwendelin
Nachtdwaler


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 123

PostPosted: Sun Feb 23, 2003 12:10 pm    Post subject: re:klingelingeling Reply with quote

ja, je ziet er wel uit dat je nieuwe kleren nodig hebt. ze lacht vriendelijk dat hij zich wat meer op zijn gemak voelt.
ga maar voor,ik heb alle tijd hoor. en zo dringend is het bij mij toch niet.

Back to top
View user's profile Send private message
Gashyr
Nachtdwaler


Joined: 22 Sep 2002
Posts: 385
Location: Deventer

PostPosted: Sun Feb 23, 2003 8:00 pm    Post subject: Re: re:klingelingeling Reply with quote

Met een ondeugende blik in zijn door de rand van zijn hoed half verborgen ogen en een trotse, veerkrachtige pas stapt een jongeling achter de laatste binnenkomer, die duidelijk veel te kleine kleren droeg, aan dewinkel binnen, maar is de deurpost bleef hij staan. Hij had een leuk plan gehad, maar zag direct dat de winkel veel te vol was om veilig de aftocht te kunnen blazen. Hij grijnsde even naar de eigenaar van de winkel, die de jongeling vaker had gezien dan hem lief was, draaide zich toen om, en liep weer weg. Van een afstandje wachtte hij af totdat de winkel weer wat leger zou zijn.

Een naamloze jongeling, in de stad bekend als de Zwaardmeester.

~ met z'n blauwe badeendje

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 11:23 am    Post subject: Re: klingelingelingeling Reply with quote

`Dank je`zei Pup en lachte vriendelijk terug. Achter hem kwam een jongeman binnen. die meteen weer verdween. Pup had hem wel vaker door de stad zien rondzwerven, maar richtte zijn aandacht weer op de kleermaker.

`Ik ben de nieuwe stalmeester van Vrouwe Ophelia en kan mij zo niet aan het hof presenteren.`

Back to top
View user's profile Send private message
red
Dromenvanger


Joined: 13 Feb 2002
Posts: 399

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 7:46 pm    Post subject: Re: re:klingelingeling Reply with quote

De kleermaker lijkt teleurgesteld als hij de jongedame de winkel ziet verlaten, maar richt zich dan op de vodden die Pup aan heeft en hoofdschuddend trekt hij een kast open.

In de kast hangen op en rij een aantal kleurrijke Livrei's Allemaal met het wapen van Raganorck op de borst geborduurd, allemaal in de kleuren van de stad. Er zat alleen verschil in stof. Er hingen van pure zijde en van fluweel en damast, maar ook van een stevige katoen die verrijkt was met een extra biesje om de mouwen voor die luxe uitstraling.

De kleermaker liet zijn oog vallen op Pup en dan weer op de kast en haalde een hanger eruit.

' Zo jongeman, ga deze maar eens passen.'

Pup nam de kleding aan en verdween schoorvoetend naar de kleedkamers achterin de winkel.

Back to top
View user's profile Send private message
Vinsalt
Sporenzoeker


Joined: 25 Feb 2003
Posts: 16

PostPosted: Tue Feb 25, 2003 12:25 pm    Post subject: Re: De winkels van Gannon Reply with quote

Vinsalt Nachtstorm, ook wel bekend onder de spottende noemer van 'de Bastaard Edelman' in bepaalde kringen, had de Gepokte staan te bekijken vanaf de overkant van de straat. Deze man was interessant,....naast het feit dat deze man het kasteel vanbinnen kende wist Vinsalt ook dat er in die man een zware antipathie zat jegens zijn rivaal, de vrouwe, Ophelia Nachtstorm.
Hij is misschien een toekomstige pion,......maar nu nog niet. Antropiani is voor later.

Vinsalt had zich nog niet zo hoog opgewerkt als Iris, zijn heimelijke liefde..maar ook hij verkreeg zijn respect,..al waren het vaak de vuile klusjes die hij op moest knappen. Het laten verdwijnen van lichamen, het stelen van informatie uit de verschillende Torens. Er zou een dag komen dat zijn meest frustrerende familielid aan zijn voeten zou liggen,..smekend voor vergiffenis. Dit was het enige wat hem rechtop hield. Er zou een dag komen dat hij de troon zou beklimmen..Dat Ophelia zou boeten voor hetgeen wat de Nachtstorms hem en zijn moeder hadden aangedaan was een heimelijk streven,.....en dit wisten zijn werkgevers en vrienden niet eens. Hij kocht een appel bij een van de groentenboeren en liep verder de Hoofdstraat in,..terug naar zijn huis.

Vinsalt, De Bastaard Edelman.

((Vinsalt-> Gannon->Gannon:?????)):evil

Edited by: Vinsalt  at: 2/25/03 8:46:49 pm
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Raganorck Forum Index -> Gannon; de Hoofdstraat All times are GMT
Goto page 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Next
Page 1 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group